Waarom worden kinderen bang gemaakt voor de andere ouder?


 Een scheiding is al erg genoeg voor kinderen..
Vaak wonen de kinderen dan bij de moeder en soms bij de vader, maar meestal wonen ze bij de moeder.
Jeugdzorg, raad van kinderbescherming denken altijd dat moeders beter voor de kinderen kunnen zorgen dan vaders.

 

Bang voor vader

Mijn moeder maakte ons zo bang voor onze vader.
Zo weet ik nog goed dat we mijn vader op straat tegen kwamen en dat we door een beddenwinkel rende en via de achterkant van de winkel naar buiten rende. Zo zie ik ons nog rennen. Snel weg naar huis waar we veilig binnen zijn.
Ook zie ik het nog voor me dat mijn zus en ik thuis werden gebracht met het busje van waar we op school zaten in Haarlem.  Het punt waar we uit moesten stappen, daar stond onze vader ons op te wachten. Vaak werden we dan voor de deur met de bus afgezet.

Zo zie ik mijn vader ook vaak voor het raam staan, om ons te zien. Ik verstopte me dan achter de bank. Zo kon mijn vader mij niet meer zien. Op dat moment loopt mijn vader aan de andere kant van het huis bij de tuin en zo kan hij mij weer zien. Ik verstop me daardoor aan de ander kant van de bank.

Bang voor enge mannen

Op een warme zomerdag haalde mijn moeder de was van de lijn. Op dat moment springt mijn vader over de schutting. Er komt een worsteling met mijn vader en moeder. Mijn moeder word bont en blauw geslagen.

Ik zie dat nog zo voor me. We keken toe hoe mijn moeder werd geslagen.  Stiefvader zat ook in huis en deed niks. Die liet het gewoon gebeuren.

Er woonde achter ons een man die wat leek op onze vader, waardoor mijn broertje en ik bang waren en dus begonnen weg te rennen voor hem.  Die man zal wel raar hebben gekeken toen wij voor hem begonnen weg te rennen.

 

De verhalen

De verhalen die mijn moeder vertelde over hoe slecht mijn vader wel niet was. Zo zou mijn vader agressief zijn. Ook zou mijn vader vaak in de gevangenis zitten voor vele diefstallen en zou verslaafd zijn aan de drugs.

Onze vader wilde ons gewoon zien. Waarom hield mijn moeder dit jarenlang tegen? Hierdoor werd mijn vader wanhopig. Hij deed er alles aan om ons te kunnen zien.

Mijn vader werd depressief en doordat hij ons niet meer te zien kreeg, ging mijn vader kapot van verdriet. Het leven hoefde niet meer. Op een dag heeft hij de gaskranen open gedraaid en liet hij zijn huis opblazen. Uiteindelijk dreigde mijn vader als hij de kans kreeg om ons te zien, dat hij ons zou vermoorden. Zodat niemand ons meer zou zien.

Ouders worden wanhopig

Vaders worden wanhopig als ze hun kinderen niet meer te zien krijgen.

11 februari heeft mijn zus een zoontje gekregen. Mijn vader is dus ook opa geworden en zal zijn kleinkinderen ook nooit te zien krijgen. Helaas wil mijn zus en broertje niks met hem te maken hebben. Op de Facebook van mijn zus stond een reactie van gefeliciteerd opa en oma’s.  De vader dus van mijn zus haar vriend die werd bedoeld.  Ik ben niet bevriend op Facebook met mijn zus, dus kan er niet op reageren.  Het deed mij wel veel om dit te lezen.  Mijn vader kijkt vaak op de Facebook van mijn zus, die plaats alles openbaar. Je ziet hem er echt kapot aan gaan dat hij ze niet kan zien en vasthouden..

Ik hoop dat hij ooit opa kan worden van mij kinderen als ik kinderen krijg.

Waarom?

Ik blijf me afvragen waarom mijn moeder ons zo bang heeft gemaakt voor onze vader..
Dat mijn vader teveel was, dat weet ik zowiezo. Mijn moeder ging namelijk vreemd en na 3,5 maand was ze hertrouwd na de scheiding. Wat erg snel is na een vechtscheiding.

Als mijn vader echt zo slecht zou zijn, dan dump je je dochter ook niet op haar 16 de bij hem. Mijn vader was ook dood verklaard bij ons door mijn moeder en dan leeft hij weer.

Leugens

Leugens, waarom al die leugens naar je kinderen over hun eigen vader.
Waarom kon mijn moeder niet op een normale manier scheiden. Je weet toch dat kinderen beide ouders nodig hebben om op te groeien?  Wat is het doel om je eigen kinderen bang te maken voor de andere ouder?

Denk aan je kinderen. Kinderen wil je toch een goeie toekomst bieden.

Zelf kan ik moeilijk relaties aan gaan.  Heb nu wel therapie daarvoor gelukkig.
Ik heb ook nooit een voorbeeld gehad hoe dat zou moeten,  omdat mijn moeder van mijn stiefvader ook weer gescheiden is..

Als je opgroeit met een vader die geeft je in je leven meer zelfvertrouwen in het leven. Dat je sterk in je schoenen komt te staan met bepaalde dingen.. Een vader is belangrijk voor het opgroeien.
Voor vele dingen in het leven is het belangrijk dat je met een vader en een moeder opgroeit.
Ook al ben je gescheiden. Je hebt beide ouders nodig met opgroeien.

 

Contact vader

Ik heb nu iets meer dan een jaar contact met mijn vader. Hoe ik mijn vader zie  is het echt een relaxte vader.
Heel rustig komt hij over. Niet als iemand die agressief is.
En ik snap dat mijn vader toen hij zijn kinderen niet meer te zien kreeg dat hij hopeloos werd. Mijn vader probeerde op allerlei manieren contact met ons te krijgen.

In het begin had hij ook een regeling dat hij zijn kinderen mocht zien, alleen toen was mijn moeder altijd met ons weg, en zat er een vriendin in het huis van mijn moeder die de deur open deed.
Mijn moeder was bezig om het contact helemaal te stoppen. Dat is met haar leugens gelukt. De kinderen bang laten maken voor hun eigen vader..

Zoveel kinderen worden dit aangedaan. Ouders die gaan scheiden die nog extra de andere ouder zwart maken bij de kinderen. De kinderen willen hierdoor de andere ouder niet meer zien. Vaders hebben ook rechten om hun kind te zien opgroeien.

Ouders denk aan je kinderen. Ga je kinderen niet leugens vertellen over de andere ouder.

Wat wil je hiermee bereiken, Kinderen lijden hier ook onder!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.