Een moeder als narcist!

Het is nu meer dan iets meer dan een jaar terug dat ik achter de waarheid ben gekomen..
Een jaar dat ook echt het contact met mijn moeder helemaal over is..
In mijn jeugd hoopte ik altijd dat ik een goeie band toch zou krijgen met haar, wat nooit gelukt is.
Ik weet nu waarom dat ook nooit gelukt is, want hoe mijn jeugd was, was geen pretje met een narcist als moeder..

Mijn zus en broer waren voor haar de perfecte kinderen, ik was dat niet in haar ogen.
Ik kon niks goed doen, mijn leven was dus ook echt een hel toen ik nog thuis woonde.
Overal kreeg ik de schuld van, ook al gaf ik aan dat ik het niet was, ik kreeg toch de schuld.

Bij de familie van mijn moeder gaf ze aan dat ik anders was en ze niet wisten hoe ze met mij om zouden moeten gaan, dus keken ze me altijd al raar aan. kwamen niet eens meer op mijn verjaardag.
de verjaardagen van mijn zus en broertje die vaak in de zomervakantie jarig zijn, daar kwamen ze wel en ik in de winter en dan komen ze niet…

Ik heb jarenlang op een drumband gezeten, samen met mijn broertje en zus, en daar zagen vele dat mijn zus en broertje altijd werden voor getrokken door mijn moeder..
Mijn moeder bleek verhalen te vertellen dat ik een autist zou zijn en gehandicapt,deze symptomen heb ik nog geen eens, en ze gaf aan ook dat ik anders was, waarom verteld mijn moeder leugens over haar eigen kind?
Als ik dat zou hebben, zoek dan hulp, en het ergste is dat ze zelf verpleegkundige is, en dan bij haar eigen kind ziektes verzinnen die ze niet heeft…

Ze belt ook nooit eens naar mij om te vragen hoe het gaat en met mijn zus bijna iedere dag telefonisch contact heeft en ook met mijn broertje heeft ze vaak telefonisch contact, mij kan ze niet bellen ofzo, het lijkt mij niet zo moeilijk om mijn telefoonnummer in te drukken en dan op bellen te drukken en dan vragen hoe het gaat?
ik heb me vaak afgevraagd als ik dood in huis zou liggen wie me dan zou vinden als er wat gebeurd zou zijn, want gebelt werd ik nooit door haar.. en had toen ook weinig contacten.
Ik belde haar wel eens en  vroeg of ik dan ff een bakkie kon doen, dan kan dat wel, maar zelf belt ze nooit, altijd moest het van mijn kant af komen..
Toen haar kat in 2007 dood werd gereden, toen kon ze me wel bellen en ook eind 2013 haar andere kat was overleden, toen kon ze me wel bellen, maar verder belt ze echt nooit..

Bij haar op de koffie kreeg ik ook vaak te horen welke personen niet goed zijn, ook al waren sommige dingen al een aantal geleden gebeurd, die verhaal krijg je nog iedere keer te horen.
Als iemand iets verkeerds heeft gedaan, ook al is het al aantal jaren geleden, dat moet je nog steeds horen…

Ze vind ook de vriend van mijn zus niet goed, en probeert het zelfde voor elkaar te krijgen wat ze zelf heeft veroorzaakt in haar eigen huwelijk, en ook als mijn broertje een relatie met een meisje heeft, dan vind ze haar ook nooit goed, dat soort verhalen krijg ik dan te horen als ik ook op de koffie bij haar ben en dat ze mijn broertje er goed uit vind zien dat ook en hoe goed ze zelf is, maar ik hoor niks over wat ik goed zou doen..
Ze kan het niet aanzien dat hun gelukkig zijn met hun partner, waarschijnlijk omdat het haar zelf niet lukt.. tjaa dat krijg je ook niet als je zo alleen maar slecht denkt..

Toen ik in maart 2012 in de regionale krant stond over een artikel over de zorginstelling waar ik toen stond, en waar een klein zinnetje stond over dat mijn jeugd niet goed was, ontkende ze dat en wilde ze samen met mijn zus dat het veranderd werd in de krant. ik weigerde dat want de waarheid is hard..
en toen een week later stond er een klein plaatje wat mijn zus had verzonden dat ze de allerbeste moeder was met har naam en van mijn broertje en haar dochtertje toen..
ik had dat zelf niet gezien, maar toen ik een keer bij mijn moeder naar de wc ging, zag ik dat op haar wc hangen…

Ik heb mijn moeder ook meerdere brieven in de afgelopen jaren gestuurd en dat ze eens de waarheid moet gaan vertellen over vroeger aan haar andere kinderen, zodat die ook een keuze kunnen maken of ze contact willen met hun vader, na ja mijn zus haar vader, mijn broertje is wat ik denk van mijn stiefvader, wat mijn moeder ook al haar hele leven geheim houdt..
want ze ging al heel lang vreemd, voordat ze ging scheiden van mijn vader, dus zou me echt niks verbazen als mijn broertje  van mijn stiefvader zal zijn.
Maar ze zal nooit de waarheid tegen haar kinderen vertellen, want zo zit ze niet in elkaar..
Misschien op haar sterfbed dat ze de waarheid zal gaan vertellen, maar daar ga ik niet van uit.

Ik heb zo vaak gehoopt dat ik een moeder had die er voor me was en liefde gaf die ik nodig had, maar helaas heb ik dat nooit gehad..
Toen mijn moeder een keer werd geopereerd geloof dat dat in 2005 was, en dat ik toen omdat ze niet veel kon, kwam ik afentoe met een warm broodje beenham of een milkshake zomaar omdat ik iets wou geven en als ze boodschappen nodig had, haalde ik dat, en ook kwam ik wel eens op visite en nam ik wat lekkers mee..
Toen haar katten dood waren, vond ik dat ook heel erg en probeerde ik er voor haar te zijn, maar andersom was ze niet voor mij, haar eigen dochter, hoe kan een moeder haar eigen kinderen niet accepteren en liefde geven die ze nodig heeft..
Ik kan daar echt niet bij, als ik in de toekomst kinderen heb zal ik ze allen evenveel liefde geven die ze nodig hebben en er voor ze zijn als ze dat juist extra nodig hebben.

Ik heb altijd gedacht toen de familieleden van mijn moeder me raar aankeken, dat ik me dat verbeelde, en dat het niet zo is, maar nu blijkt dat ik dus mijn gevoel na moet gaan en dat ik toch gelijk had in mezelf, dat ze me raar aankeken, maar het nare is ze zien je alleen met verjaardagen, dus hoe kunnen ze je dan echt kennen, dus mijn moeder heeft allemaal rare verhalen over mij verteld, maar snap niet dat ze zelf dan op onderzoek uit gaan, want ze kunnen heus wel een praatje maken met mij op een verjaardag en dan kunnen ze zelf inzien dat ik heel anders ben, dan mijn moeder over mij heeft verteld..
Jarenlang dacht ik ook dat het aan mij lag en het me ook inbeelden dat mijn moeder zo tegen mij deed, maar het was echt zo.

ik zie me zelf als een rustig persoontje en kom ook heel rustig over bij andere mensen denk ik.
niet als een agressief iemand die denkt het beter te weten enzo, zo kom ik zekers niet over.

Altijd was ik voor haar slecht en kon ik in haar ogen niks goeds doen, en overal kreeg ik de schuld van haar. de mensen waar ik mee om ging waren volgens haar allemaal slecht.

Toen ik ook achter de waarheid vorig jaar kwam, merkte ik op facebook dat ze me had verwijderd, dat zegt ook al genoeg over haar. Op straat doet ze alsof ik niks meer van haar ben en loopt me gewoon voorbij..

Ik wist ook niet dat dit bestond dat een moeder haar eigen kind zo kan vernederen, totdat ik bij iemand een artikel op facebook las waarin ik mijn moeder herkende en ben toen gaan zoeken op google en dat bleek een naam te hebben wat ze al die jaren had gedaan bij mij..

Mijn moeder heeft veel leed aangericht en heb met veel onrecht te maken gehad en heb nu meer dan een jaar geen contact meer met haar en dat doet me erg goed om eerlijk te zijn..

Het klinkt hard dat dat me goed doet, maar ik doe me dingen nu die ik wil doen, en hoef niet meer te horen dat wat ik doe slecht is en ga met mensen om met wie ik om wil gaan en hoor niet meer van dat die mensen slecht zijn..

Door mijn jeugd ben ben ik erg onzeker over mij zelf, zo heeft mijn moeder mij gemaakt door haar narcisme.. en denken dat ik niks kan, want ze gaf vroeger al aan dat ik niks zou bereiken en niks kan..
Ik was niet mooi genoeg, mijn broertje wel en zus, mijn broertje noemt ze zelfs een lekker ding…
tjaa dat zou ik echt nooit over mijn kinderen zeggen maar wel dat ze mooi zijn op hun eigen manier.

Didi

didisdiary.nl

Ik ben Didi de Vries en kom uit Beverwijk. als peuter zijnde kwamen mijn ouders in een vechtscheiding terecht en hierdoor ben ik mijn vader verloren in mijn jeugd. Helaas vertelde mijn moeder leugens over mijn vader waardoor ik hem niet meer wilde zien. Nu schrijf ik over de gevolgen hiervan en hoop een verschil te zijn voor andere kinderen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.