De hulpverlening in de ggz faalt!!

 

De GGZ.

De hulpverlening in de ggz faalt behoorlijk voor mensen die psychisch lijden. Vooral mensen die te maken hebben met ouderverstoting/vechtscheidingen in hun jeugd. Je verwacht dat je goeie hulp daar ook voor kunt krijgen.

 

Jarenlang geef ik al aan problemen op relatiegebied en seksueel gebied.
Toen ik nog in Lelystad woonde werd er ook aangegeven in het verslag die ik hier thuis heb liggen dat ik op dat gebied zeker wel hulp nodig heb.

Hier in Beverwijk heb ik dat meerdere keren aangegeven.
Psycholoog geeft aan dat er verschillende behandelingen voor mij waren.

Psychische hulp

Ik werd in september 2014 door de huisarts weer terug gestuurd naar de ggz. Nadat ik 5 maanden niet ben komen opdagen vanwege ik mij ook niet serieus meer voelde bij de ggz. Hoe het daar allemaal verliep was ik er eigenlijk wel klaar mee.

Na 5 maanden ben ik weer naar de huisarts geweest en vroeg toen een goeie ggz en werd helaas terug gestuurd naar de ggz hier in Beverwijk..

Gesprekken

Toen ik weer een gesprek had, gaf de psycholoog aan dat er verschillende behandelingen voor me zouden zijn. Eerst zouden mijn slaapproblemen aangepakt worden en ik moest gezien worden door de psychiater.

3 november was het gesprek met de psychiater en die gaf aan dat het stopte. Ik kreeg dus helemaal geen behandeling. behandeling waar ik al jaren om vraag. EMDR is goed voor mijn trauma’s .

 

Heb toen een week nagedacht van wat ik zou gaan doen..
Ik was zo boos en heb toen een mail verstuurd dat de laatste gesprek die nog met de psycholoog stond niet meer nodig was en dat ik helemaal klaar was met die ggz..
Had het verslag van Lelystad erbij gedaan waarin ik al vaker mijn problemen aangeef en waar ik hulp voor nodig heb..

Anderhalve week later werd ik gebelt door de psycholoog. Psycholoog gaf aan dat ik toch wel moest komen voor die afspraak

Helaas die afspraak was de psycholoog zelf ziek en werd ik afgebeld en werd de afspraak op 13 januari gepland.Er werd aangegeven dat de psychiater zich had vergist. Ik kreeg te horen dat ik wel een gesprek kon krijgen met een seksuoloog voor mijn problemen.

Dat kon ze in 1 dag regelen want ik werd op een dinsdagmiddag gebelt om 5 uur en de volgende ochtend had ik het gesprek met de seksuoloog.

Gesprek seksuoloog

Dat gesprek voelde ik me wel goed en ze gaf aan dat er nog een aantal gesprekken erna zou komen..
3 weken later na het eerste gesprek was ik zelf helaas ziek en had ik die afgezegd.
3 maart was de volgende afspraak..
Die dag kwam ik helemaal doorweekt aan en toen ik bij haar aan tafel zat, gaf ze aan ik kan je verder niet helpen, en nog geen 10 minuten later stond ik buiten…

En waarom ze me niet kunnen helpen, geen idee..

Ik was zo pist off toen ik daar weg liep…
Vraag zolang al hulp.. voor relatie problemen en op seksueel gebied!!
Ik voel me gewoon niet serieus genomen door de ggz..

 

Ook voor mijn traumatische ervaringen van vroeger waardoor ik de diagnose PTSS heb gekregen in 2009 krijg ik geen behandeling voor..
Wat ik ook al meerdere keren aan heb gegeven..

Toen ik die dag thuis kwam van dat onzinnige gesprek bij de ggz  werd ik gebeld door de psycholoog voor een gesprek met haar 2 dagen later…

Waarom krijg ik geen goeie hulp

Ik was nog zo boos eigenlijk dat ik toen een kwartier van te voren belde dat ik net pas wakker was. Ik zou niet op tijd zijn bij het gesprek. Het gesprek ging toen telefonisch. Er werd aangeven dat ik geen hulp meer kon krijgen vanwege mijn ziekenfonds. Ik had dit jaar juist mijn ziekenfonds verhoogd zodat ik eindelijk goeie hulp zou krijgen.

Vreemd dat het dan van mijn eigen risico zou moeten.
Wat mij ook dwars zit is dat de psycholoog aangeeft wel behandelingen te hebben voor mij en de psychiater aangeeft dat het telkens stopt.
Ze werken niet samen..

Ik wil hulp!!
Goeie hulp, waarmee ik verder kan..

Diagnose en zoek het verder maar uit

Je krijgt diagnoses en verder moet je het maar uitzoeken wat je ermee doet…

Zo gaat dat tegenwoordig in de ggz

Paar weken terug had ik zelf online me weer aangemeld voor de behandelingen voor PTSS en relatietherapie. Ik gaf aan nu goeie hulp te willen. Er word gewoon geen contact meer met mij opgenomen. Het is nu al 3 weken terug dat ik mij heb aangemeld.

 

De ggz weet niet hoe ze met mensen op moeten gaan die met ouderverstoting te maken hebben gehad.. Hoe ze kinderen daarmee kunnen helpen..
De ggz zou cursussen moeten krijgen zodat ze meer hierover te weten krijgen..
Net als Narcisme..

Heb als  kind  in mijn jeugd te maken gehad met een moeder die een narcist is . Mijn jeugd en hoe mijn leven nu gaat is behoorlijk vernield.
Psycholoog gaf eerder aan dat ik voor mijn onzekerheid ook een behandeling zou kunnen krijgen, maar de psychiater stuurt me gewoon weer weg..

Ik had begin dit jaar een therapeut gevonden die mij wel EMDR gaf voor mijn PTSS en daar heb ik 2 afspraken bij gehad en dat deed mij heel erg goed. . Het was wel zwaar maar daar had ik wel wat aan. Alleen mijn ziekenfonds vergoeden dat niet, dus daar moest ik mee stoppen helaas…

Ik wil goeie hulp!!

2 gedachte over “De hulpverlening in de ggz faalt!!”
  1. Hoi Didi,

    Als verstoten vader las ik je relaas. Ik sta op het punt emdr te ondergaan. Ik hoop dat het iets helpt. Het is fijn te horen dat het jou heeft geholpen, ik hoop dat het je nu goed gaat. Ik ben benieuwd hoe he gaat.
    Groeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.