De afgelopen 5 jaar deel 3

De afgelopen 5 jaar deel 3

(de waarheid van de vechtscheiding van mijn ouders)

Ik dacht eindelijk rust te hebben in mijn leven..
Begin januari 2014, zocht mijn vader contact.
Mijn vader had mij gevonden via YouTube en hij had mijn blog gevonden. In het begin schreef ik iedere dag wel een blog over de situatie van begeleid wonen project die mij en vele andere hebben opgelicht.

Vader reageerde op een paar filmpjes die ik op YouTube had geplaatst van de katten.
In het begin reageerde ik er niet op, tot ik een reactie kreeg met hun telefoonnummer erbij. Ik stuurde een sms’je dat het niet zo slim was om zijn nummer op internet te zetten. Binnen 1 minuut ging mijn telefoon natuurlijk af.

 

Dag van verjaardag van mijn moeder.

 

Dat was de dag dat mijn moeder ook jarig was. Het eerste gesprek met mijn vader sinds jaren. Die dag zaten we lang aan de telefoon te bellen. Vader vroeg of ik niet naar de verjaardag moest van mijn moeder. Nee daar heb ik totaal geen behoefte aan. De hele familie is naar tegen mij en heb toen wat dingen aangegeven.  Mijn vader wist precies wel wie die gene waren die zou waren.

Hij vroeg ook hoe het contact was met mijn zus en broertje. Gaf aan dat ik daar heel weinig  tot geen contact mee heb. Heb verteld hoe mijn leven thuis was in mijn jeugd bij mijn moeder. Hoe ik behandeld ben door haar.

 

Die blik in haar ogen.

 

Een paar dagen later was ik naar mijn moeder gegaan voor haar verjaardag. Ik had aangegeven een andere dag te komen. Kocht een grote plant voor in huis. Ze had gehoord dat ik weer contact met mijn vader had. Op dat moment keek ze mij op een hele rare manier aan. Mijn moeder dacht waarschijnlijk dat ik toen al achter de waarheid was gekomen. Op dat moment was dat helaas nog niet zo.
Die blik van haar op dat moment vergeet ik echt niet meer, zo had ze mij nog nooit aangekeken..
Was toen nog niet achter de waarheid gekomen. Dat gebeurde een paar dagen later pas.
Ik had bijna iedere dag wel contact met mijn vader, hij was blij dat hij 1 kind weer terug had. Zelf vond ik het best lastig dat mijn vader elke dag belde. Dacht veel aan het verleden hierdoor. De angst van vroeger voor mijn vader en de verhalen van mijn moeder. Op een dag heb ik mijn vader gemaild en aangegeven dat ik toch afzie van het contact. Het bleef een aantal dagen stil.  En dan komt er een mail van mijn vader terug. Een mail wat mijn leven op zijn kop zette.

Woensdagmiddag 22 januari 2014

 

Het was op  woensdagmiddag 22 januari 2014.
Was erg moe die dag en was op bed gaan liggen toen die mail binnen kwam.
Ik las het maar het drong niet echt tot me door. Vanwege dat ik erg moe was die dag. Viel ook snel in slaap.

Na een paar uurtjes werd ik wakker. Ik las de mail op nieuw. Het besef kwam toen wel binnen dat we jarenlang gehersenspoeld waren door onze moeder. De volgende dag ben ik naar Den Haag gegaan, waar mijn vader woont.

 

Naar Den Haag

Onderweg in de trein, ga je van alles denken waarom mijn moeder ons jarenlang heeft voorgelogen. Wat gaat mijn vader allemaal vertellen. Mijn vader gaf ook al aan bewijs te hebben bewaard waarin te lezen is dat mijn moeder ons jarenlang heeft voorgelogen.

Moeder gaf altijd aan dat mijn vader zwaar agressief was en dat hij ons zou willen vermoorden. Zag al meteen dat mijn vader zo een rustige man is, die totaal niet agressief overkomt.

We hebben echt toen veel gepraat en ik zag echt dat mijn vader de waarheid vertelde.

Ook hoe mijn jeugd was en hoe mijn moeder mij jarenlang heeft behandeld geloof ik echt wel dat mijn moeder een naar persoon was. Een narcist die onze vader wilde ontnemen van ons. Normale ouders zouden dit niet doen. Die denken aan hun kinderen wat het beste is voor hun. Mijn moeder was uit om nog meer kwaad te kunnen uiten naar mijn vader. Ze gunde mijn vader niks meer. Zelfs zijn achternaam werd bij ons veranderd.

Mijn vader heeft echt veel geleden dat hij ons niet meer te zien kreeg.
Wij wisten niet beter en dachten al die jaren dat onze vader echt heel slecht was. Je verwacht als kind niet dat een ouder slecht gaat praten over de andere ouder.

Verjaardag

En toen kwam mijn verjaardag. Mijn moeder was er achter gekomen dat ik achter de waarheid was gekomen. Ik merkte ook dat mijn moeder mij verwijderd had uit haar Facebook. Ze had ook naar mij toe kunnen komen en haar verhaal kunnen doen. Waarom heeft ze dit gedaan en waarom loog ze over onze vader. Nee hoor dat heeft ze niet gedaan

Denk dat mijn moeder had gehoopt dat de waarheid nooit naar boven zou komen. Helaas is dat vaak zo dat kinderen die dit meemaken nooit achter de waarheid komen. Hierdoor zijn ze hun hele leven 1 van hun biologische ouder kwijt. Vele verstoten ouders zien hun kinderen nooit meer terug.

Vreemde voor mijn eigen moeder

In april 2014 liep ik in de winkelstraat en mijn moeder liep met een vriendin van haar zo langs me heen alsof ik niet bestond meer voor haar, en ze liep ook echt als van die tienermeisjes, arm in arm, van kijk ons eens.. zo liepen ze erbij..Ik kon wel op dat moment door de grond zakken van verdriet..

september 2014 zat ik aan de eettafel achter mijn laptop, en in mijn ooghoek zag ik een hele tijd een vrouw staan, buiten aan de overkant.. na een paar minuten keek ik weer en zag ik haar nog staan en ben naar het raam gelopen.
Toen zag ik dat het mijn moeder bleek te zijn..
Waarschijnlijk wilde ze toch haar verhaal doen of zo.
Geen idee wat haar bedoeling was.
Toen ze zag dat ik haar zag, ging ze weg, verder de straat in waar ik op uitkijk als ik door het raam kijk. Iets verder op stopte ze weer en bleef ze weer staan en ik deed nog in gebarentaal van kom dan , dan gaan we praten, maar uiteindelijk fietste ze toch helemaal weg.
Had mijn moeder spijt?
Wat kwam ze doen?
Dit vraag ik me nog wel eens af.

Mijn vader rouwt nog iedere dag en loopt nog altijd in zwarte kleding..
Het is pijnlijk om dat te zien, dat hij  niet zijn andere kinderen ziet..

Mijn zus en broertje blijven in de leugens geloven van onze moeder..
Ook al heb ik alle bewijs in huis, dat willen ze niet onder ogen zien..

 

Didi

didisdiary.nl

Ik ben Didi de Vries en kom uit Beverwijk. als peuter zijnde kwamen mijn ouders in een vechtscheiding terecht en hierdoor ben ik mijn vader verloren in mijn jeugd. Helaas vertelde mijn moeder leugens over mijn vader waardoor ik hem niet meer wilde zien. Nu schrijf ik over de gevolgen hiervan en hoop een verschil te zijn voor andere kinderen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.