Moeder spant samen met Jeugdzorg en andere instanties

Didi de Vries - Moeder spant samen met Jeugdzorg

In mijn jeugd kwamen mijn ouders in een vechtscheiding. Hierdoor kwam ik en mijn zus en broertje onder OTS bij jeugdinstanties. Mijn vader werd bij alle instanties, familie, en in onze omgeving zwart gemaakt door mijn moeder. Onze vader kreeg ons niet meer te zien. Ik was als kind ook uiteindelijk bang voor mijn vader, waardoor mijn moeder haar zin kreeg.

 

Jeugdinstanties namen alle leugens aan van mijn moeder.

Didi de Vries - Moeder spant samen met Jeugdzorg

Bezoekregeling

Mijn vader had in het begin gewoon een bezoekregeling, zelfs dat zat mijn moeder dwars. Ze wilde letterlijk niet dat onze vader ons te zien kreeg. Hoe kan een moeder zoiets bij haar eigen kinderen doen? Als mijn vader een bezoekregeling had, ging ze weg met ons, en stond onze vader voor een dichte deur.

De verhalen die mijn moeder vertelde over mijn vader, dat waren leugens

 

De kinderrechter geeft aan dat wij waarschijnlijk bang waren voor onze vader. Kinderrechter ziet de verhalen van mijn moeder dus als waarheid. Mijn moeder heeft ons bang gemaakt met leugens.

 

Didi de Vries - Moeder spant samen met Jeugdzorg

Moeder is trots

Mijn vader en hele familie hebben een hoop gedaan, om ons te kunnen zien. Cadeautjes die mijn vader opstuurde, stuurde mijn moede retour. Brieven met geld, geld werd eruit gehaald, en de brieven kwamen retour en nog aangeven dat ze het alleen heeft gedaan.  Alleen? Mijn stiefvader woonde toen ook al jaren bij ons, die bestaat al niet eens in het verhaal van mijn moeder. Familieleden van mijn vader deden ook een hoop om ons te kunnen zien. Zo stonden ze een keer als sinterklaas en zwarte piet voor de deur. Dat kon mijn moeder toen niet weigeren.
Dat het onze moeder pijn deed, ja als kiespijn zeker.. pfff
Word elke keer zo boos als ik dit lees..

 

Didi de Vries - Moeder spant samen met Jeugdzorg

De veroorzaker van de ellende is mijn moeder

 

De dingen die wij dus mee moesten maken, de nare dingen die wij moesten zien, is dankzij haar.  Mijn moeder veroorzaakte dat onze vader zo deed.  Hij wilde ons gewoon zien. Ze geeft aan dat mijn vader geen vader wilde zijn, dat is flinke onzin.
Mijn moeder is geen moeder.
Mijn vader nam ons altijd mee naar familieleden. Onze moeder ging nooit mee. Die bleef thuis zitten. Ze had geen zin om familieleden te moeten zien van onze vaderskant.  Wat mijn moeder beweerde, is hoe ze zelf is, niet hoe onze vader is.

Didi de Vries - Moeder spant samen met Jeugdzorg

De vraag of wij de familie van vader wilde zien, is mij nooit gevraagd. We moesten om de 2 jaar een brief naar de rechter sturen dat we onze vader niet  wilde zien, vanwege de verhalen en dat we bang voor hem waren.

Mijn vader heeft zoveel gedaan als een echte vader.

De verhalen die mij is verteld dat mijn vader met mijn geboorte alles deed. Ik was namelijk te vroeg geboren..
1 maand te vroeg. Er lag toen te veel sneeuw om mij naar het ziekenhuis te brengen. Mijn vader moest vele kilometers lopen om warmtekruiken of zoiets te halen om mij warm te houden. Ik heb de afgelopen  jaar genoeg verhalen gehoord, dat mijn vader echt wel een goeie vader is geweest, alleen dat er 1 persoon was, die dit tegen hield.

Mijn moeder dus!

Didi de Vries - Moeder spant samen met Jeugdzorg

 

Didi de Vries - Moeder spant samen met Jeugdzorg

 

 

Didi de Vries - Moeder spant samen met Jeugdzorg

Achternaam

Dan nog onze achternaam die ook gewijzigd moest worden. Mijn moeder wilde dit. Wij niet. De opmerking van mijn zus  “omdat het moest toch”
Dit is toch absurd toch? Mijn zus moest dat al zeggen tegen de instanties van mijn moeder.
Voordat onze naam werd gewijzigd, was onze naam al overal “Hendriks” en geen “de Vries” meer. Mijn vader ging niet akkoord met de achternaam wijziging en dat is logisch ..

Doordat onze achternaam gewijzigd is heeft onze vader dat zelfs ook niet meer.
Zijn eigen biologische kinderen hebben zelfs een andere achternaam.
3 jaar na de naamswijziging is mijn moeder ook weer gescheiden van onze stiefvader.  We lopen nog steeds met zijn achternaam rond. Bizar toch? terug wijzigen kost 835 euro. Het zou eigenlijk gewoon gratis moeten. Ik heb nooit gekozen om mijn achternaam te laten wijzigen.

Didi de Vries - Moeder spant samen met Jeugdzorg

De justitie

De justitie gaat dus akkoord met een naamswijziging. Hoe krom is dit? Heel krom. Duidelijk is te lezen dat mijn vader niet akkoord is gegaan en totaal geen rechten meer heeft hierin.

Tijdens onderzoek is geconstateerd  dat zulke verlangens zijn gekomen uit oudste kind. Hoe krom als je leest dat mijn zus moest zeggen van onze moeder dat de Vries moeilijk is om uit te spreken. De opmerking van dat moest ik toch van jou zeggen..

Dus deze conclusie is dus niet juist. Hoe kunnen ze dan akkoord gaan hiermee

Het rechtssysteem in Nederland klopt dus voor geen meter.

Didi de Vries - Moeder spant samen met Jeugdzorg

Ik en mijn broertje zijn nooit gehoord

Instanties hebben nooit met mijn broertje en mij nooit gesproken over de situatie. Mijn stiefvader hebben ze ook nooit gezien en gesproken. Dit hield mijn moeder al bewust tegen. Als ze ons wel zouden spreken dan kwamen de leugens wel naar boven. Mijn zus is dus het meeste gehersenspoeld, want die hebben ze wel gesproken destijds. Hierdoor is het niet mogelijk mijn zus uit haar gehersenspoelde wereld te krijgen. Rond mijn 8 ste levensjaar werd ook gezegd dat mijn vader dood zou zijn, en daarom zijn mijn broertje en ik nooit gesproken, want dan was het bekend geworden dat mijn moeder niet de waarheid vertelde tegen ons.

 

 

Didi de Vries - Moeder spant samen met Jeugdzorg

De opmerking ook van mijn moeder, dat het niet eerlijk is dat ze onze vader op de hoogte hebben gesteld van onze achternaamswijziging..

Hieruit zie je ook duidelijk, dat mijn moeder onze achternaam wilde wijzigen. Wij niet!

 

Didi de Vries - Moeder spant samen met Jeugdzorg

Onderzoek van mijn moeder

Mijn vader gaf aan dat mijn moeder onderzocht had moeten worden. Helaas is mijn moeder nooit onderzocht. Ik weet dan zeker dat het wel was uitgekomen dat mijn moeder narcistische trekken zou hebben. Gewoon een narcist dus.  Het zou dan ook ingezien worden dat mijn moeder dus vele leugens heeft verteld.

In de opmerking geeft mijn moeder aan dat de relatie met mijn vader een jarenlange ellende is geweest. Waarom trouw je dan en neem je kinderen? Hieruit kan je zien dat mijn moeder wel kinderen wilde, maar geen man erbij.

 

Didi de Vries - Moeder spant samen met Jeugdzorg

Didi de Vries - Moeder spant samen met Jeugdzorg

Na scheiding binnen no time weer getrouwd met ander

Vader en moeder trouwde in 1978, en scheiden van mijn vader in mei 1988.  3,5 maand later hertrouwde ze met onze stiefvadDidi de Vrieser.  Hoe kun je na een scheiding, al zo snel weer hertrouwen.  In 1998 is mijn moeder weer gescheiden van onze stiefvader. Mijn moeder ging al heel lang vreemd met mijn stiefvader, toen mijn moeder nog getrouwd was met mijn biologische vader. Mijn vader werd radeloos omdat hij ons niet meer te zien kreeg. Dan ga je dingen doen, die je liever niet wilde doen.

Mijn vader is nooit dreigend geweest bij instanties en na vele strijd, liet hij weten wat het hem doet, als hij ons niet meer te zien krijgt. Mijn vader ging kapot van verdriet.

Uiteindelijk gaan ouders die hun kinderen niet meer zien gekke dingen doen. Familiedrama’s je hoort het helaas wel in het nieuws dat 1 van de ouders de kinderen hebben vermoord. Vaak komt dit doordat 1 van de ouders de kinderen niet meer te zien krijgen door een vechtscheiding. Wanneer gaan instanties dat eens inzien!

 

Instanties

Doordat jeugdinstanties  en kinderrechters niet aan waarheidsbevindingen hebben gedaan, is mijn hele leven vernield.

Mijn vader en zijn familie hebben ook vele brieven, en informatie gestuurd over ons en dat mijn moeder over alles loog, daar werd niks mee gedaan. Mijn vader gaf aan dat wij niet goed werden verzorgd door onze moeder, ook daar werd niks aan gedaan. Alles wat mijn moeder aangaf werd geloofd. En wat mijn vader aangaf daar werd niks meegedaan.

 

Mijn broertje en ik zijn totaal niet gesproken door de instanties. Mijn stiefvader hebben ze nooit gezien en gesproken, die had kunnen aangeven dat ook dingen niet zouden kloppen in de verhalen van onze moeder.

Op een warme zomerdag dat mijn moeder de was van de lijn had getrokken, sprong mijn vader over het hek en sloeg mijn moeder bont en blauw. Mijn stiefvader zat erna en keek erna, en deed niks. Waarom deed hij niks? Hij wist wel dat mijn moeder dus niet helemaal eerlijk is geweest en onze stiefvader dus ook wel inzag dat onze biologische vader gewoon zijn kinderen wilde zien. Daarom deed mijn stiefvader niks..

Didi de Vries

Jeugdinstanties

Jeugdzorg had ons uit huis moeten halen, maar waar het echt slecht gaat, daar halen ze de kinderen niet uit huis..
Waar het wel goed gaat, daar worden kinderen onterecht uit huis gehaald. Hoe krom is jeugdzorg? Jeugdinstanties hebben flinke fouten gemaakt, waardoor mijn leven flink verwoest is..

Jarenlang depressief door het leven moeten

Ik kwam in januari 2014 achter de waarheid van de leugens van mijn moeder. Sindsdien wil mijn moeder dus geen contact meer met mij en ben ik net als mijn vader slecht..

Na ja mijn hele leven ben ik al slecht in haar ogen, want ik kon nooit iets goeds doen in haar ogen. Ik lijk innerlijk op mijn vader, en daar kan ze niet om mee gaan. Hierdoor was ik dus niet de optimale dochter die ze zou willen hebben. Mijn zus was de perfecte dochter en mijn broertje was de perfecte zoon voor haar. Ik was dus de zwakste schakel in het gezin uiteindelijk, en werd ook zo behandeld door haar.

Haat

Ik haat mijn moeder nu echt
Voelde me ook altijd niet welkom thuis, als ik wat vertelde keek ze me aan alsof ik niet goed wijs was.
Mijn moeder heeft ook vele mensen verteld dat ik gehandicapt zou zijn, en een autist.
Uit papieren bleek dat ze vermoedens vroeger hadden, omdat ik toen ik 2 jaar oud was nog steeds niet liep, en ook praten ik nog niet, maar ik bleek op de situatie te reageren.

Jarenlang heeft mijn moeder vele mensen duidelijk gemaakt dat ik dat dus wel was. doordat mijn moeder dit aangaf, wisten vele niet hoe ze met mij om moesten gaan. Hierdoor kwamen ze ook niet meer op mijn verjaardag
Mijn moeder heeft vele ellende aangericht bij mij, en dat was te zien, niet dat ik autist zou zijn of gehandicapt.
Wat als dat wel zo zou zijn, dan nog kan je gewoon normaal doen.
Dan ben je niet anders dan een ander..

Waarom hebben de instanties niet ingegrepen en ons uit huis gehaald? En waarom namen ze mijn vader en familie niet serieus? De verhalen van mijn moeder namen ze klakkeloos over, zonder te kijken of de verhalen waarheid zouden zijn.

 

Doen niet aan waarheidsbevindingen

 

Waarheidsbevindingen daar doen ze niet aan.

Zelfs kinderrechters kijken niet verder. Waarom zou een vader niet voor de kinderen kunnen zorgen? Vaders hebben vaak bijna geen rechten meer over hun eigen biologische kinderen. Zelfs onze achternaam werd gewijzigd!

Ik loop nu nog steeds rond met een achternaam die niet bij mij hoort!

Als de instanties aan waarheidsbevindingen zouden hebben gedaan, zou ik nu een betere leven hebben gehad.

Zou dan nu een gelukkig gezinnetje hebben. Huisje boompje beestje..

Nu is het niet mogelijk meer om zelf kinderen te nemen, omdat als je zelf onder OTS  heb gezeten vaak kans hebt om ook je kinderen kwijt te raken. Door deze ellende vele psychische klachten ontwikkelt en de kans dat ik kinderen zou nemen, dat mijn kinderen ook psychische klachten ontwikkelen.. Dat wil je een kind niet aandoen.

Een moeder die vaak depressief is dat wil je je kind niet aandoen, dus mijn kinderwens is dus weg..

In augustus 2014 kreeg ik inzage bij de raad van kinderbescherming. Had eigenlijk de inzage niet mogen inzien. Het had al in 2004 vernietigd moeten zijn. Denk dat vele dossiers nooit worden vernietigd.  Hierdoor gaat het vaak dus verder dat als je zelf onder jeugdzorg heb gestaan, dat als je dan zelf kinderen neemt het zelfde staat te gebeuren. Jeugdinstanties werken namelijk zo. Hierdoor heb je veel kans dat jeugdzorg ervoor zorgt dat je je kinderen ook kwijt zal raken.

 

 

 

 

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2017-2018 Didi de Vries
80 gedachte over “Moeder spant samen met Jeugdzorg en andere instanties”
 1. Heb niet alles gelezen .ben zelf vanaf mn 6 jaar .tot mn 17 door heel nl gesmeten het ene tehuis na het andere .toen de bajes ettelijke jaren .na veel geploeter en discriminatie van instantie.s en mensen .had ik mn leven op orde .geen drank meer .maar werken .jammer dat mn vrouw vroeg overleed aan kanker .bleef achter met 3 kinderen .kreeg een relatie en daarin 2 kinderen .liep mis en door de jeugdzorg en meer van die criminele organisaties .kreeg ik na een strijd van een jaar mijn 2 kinderen terug ieder in hun eigen kistje .vermoordt door de nieuwe vriend van mijn ex ..zie familie drama tolbert 2005 .
  Heb nog niet 1 goed woord over voor deze instanties .ben 63 jaar en vanaf mn 6de jaar hebben ze mn leven totaal verpest

  Kinty rongen

  1. Dankje voor je reactie Kinty,

   Heftig om te lezen wat u allemaal heeft meegemaakt. Jeugdinstanties verpesten zeker vele levens van ouders en kinderen.. Daarom deel ik ook mijn verhaal en hopelijk komt er dan eens verandering in de instanties die zo te werk gaan.

   1. Hallo didi,
    Ik ben zelf vader van 2 kinderen en heb soort gelijk verhaal als wat jou vader heeft meegemaakt.
    Wat ik niet snap van het nederlands recht is dat als eenoeder zonder overleg de kinderen meeneemt dat er geen straf op staat echter als een vader dit doet wordt hij direct opgepakt voor ontvoering.Hier in nederland worden de meeste moeders gewoon op de blauwe ogen gelooft.Ik help nu al jaren ouders die tegen dit probleem aan lopen.Mijn dochteris nu 14 en heeft met haar 10e de middelvinger opgestoken naar moeder,jeugdzorg en leger des heils waarna ze bij mij mocht komen wonen.Moeder is meer de hort op dan dat ze er voor de kinderen is.Een moeder mag wat dat aan gaat en vaders mogen niets.Bij mij is het nu gelulkig gedeeltelijk goed gekomen.Mijn zoon wil nog steeds niets met mij te maken hebben omsat moeder zo slecht over mij spreekt.
    Graag wil ik jou heel veel sterkte toe wensen in het herstel en toi toi toi.Het komt uiteindelikl goed met je.

   2. Hoi Didi.
    Het verbaasd mij niet hoor…JEUGD ZORG MAKEN HEEL VEEL FOUTEN “INSCHATTINGEN”
    MAAR DAT KOMT OOK OMDAT HEEL VEEL MENSEN NIET DE WAARHEID VERTELLEN,EN DAT ZIE JE NIET AAN IEMANDS BUITENKANT.

    Heel triest dat je moeder zo egoïstisch gehandeld heeft….
    Ze heeft jouw je vader ontnomen,
    En je vader heeft zijn kinderen verloren.
    Alleen maar door leugens…….van een moeder.
    Ach en het ergste is nog ,dat het eerste verhaal .
    Altijd maar dan ook altijd gelooft wordt.
    Aannamens ,aangenomen door personen , zijn heel gevaarlijk.
    De andere persoon staat met zijn rug tegen de muur.gevecht zonder eind..verdedigen kan je je al niet meer,de schade is al aangericht.
    Ben heel blij voor je dat jouw vader toch weer contact heeft gezocht.
    En ben blij voor jullie beide ,dat dit nu langzaam beter gaat….
    NANDA

    1. Dankje wel Nanda voor je reactie. Klopt instanties nemen klakkeloos alles over van de ouder die er voor zorgt dat de andere ouder verstoten word. Kinderen zijn niet alleen hun vader kwijt, maar ook de hele familie van de kant van de vader.

     Ik hoop met mijn verhaal dat ze wakker worden geschut

     1. Kinderen zijn veel meer dan hun vader en een familie kwijt. Ze krijgen een verkeerd verhaal/gevoel/zicht op een toekomst. Hun gevoel klopt niet met wat ze voorgespiegeld krijgen. En vechten met je gevoel en de leugens brengt de rest van je leven problemen mee.

     2. Klopt. Kinderen hebben levenslang problemen. Dat ervaar ik ook iedere dag. Snap echt niet dat ouders zo in elkaar steken.
      ondertussen hebben mijn zus en broertje kinderen die ik ook niet zie opgroeien..

   3. Kop op hoor meisje, je komt er wel
    Ik weet heel zeker dat je met jouw verhaal meerdere kinderen weer hoop geeft en misschien ook een push om alles van zich af te schrijven
    Het kan zo enorm opluchten
    Voor mij ben je een topper hoor!!! ❤❤

  2. Jeetje wat erg zeg u komt daar nooit meer overheen 2 kinderen verliezen is het ergste wat je mee kunt maken ik snap ook niet dat een ouder dit kan doen ik heb er gewoon geen woorden voor alleen heel veel sterkte

  3. ik heb ook onder ots gestaan en heb 2 kinderen en die hebben nooit onder ots gestaan dus het hoeft niet tijd zo te zijn er is hoop voor kinder wens ik heb zelf ook het nodige mee gemaakt heel veel sterkte groetjes linda

 2. Heftig didi. Maar bijzonder en sterk dat je dit met de sociale media wilt delen. Maakt hopelijk een boel wakker. Zelf ook slachtoffer en nu aan zijlijn als bonus mama. Hoop drama me vriend mag zijn zoon niet zien, moeder wilt een nieuw leven en gaat over de rug van haar bloedeigen zoon. Triest.

 3. Heftig om te lezen.
  Ben zelf een Oma van 2 lieve kleinkinderen, waar ik 4 jaar lang 40 uur per week voor heb mogen zorgen. Door dat ik ernstig ziek werd, (longkanker) heeft mijn dochter alle contact verbroken, en mag ik mijn kleinkinderen niet meer zien.
  Wij hebben alles geprobeerd om weer contact te krijgen, zonder resultaat.
  Jeugdzorg vind dat bezoekrecht niet goed is omdat onze dochter hier teveel stress van gaat ondervinden, en dat dit dan weer terugval krijgt op de kinderen.
  Inmiddels is ze ook gescheiden van haar man. Nu hebben de kinderen nog minder familiebanden.
  Ik ben dan ook heel bang, dat de kleintjes hierdoor een hechtings stoornis gaan ontwikkelen!
  Dat jeugdzorg hier niet naar kijkt vind ik heel zorgelijk.
  Ze ontneemt haar kinderen alle banden met familie!

 4. Heel heftig om dit te lezen Didi, vooral omdat ik aan de zijlijn in een verhaal zoals het jouwe meespeel. De kinderen van mijn man zijn helaas de hoofdrolspelers. Hij krijgt keer op keer door de instanties de zwarte piet toebedeeld. Aan de kant van zijn ex is er sprake van meerdere elkaar opvolgende relaties, geweld in de relatie, drugsgebruik, waterpijp roken door minder jarige, kinderen zijn bekend met adhd, add, autisme, zijn al eens uit huis geplaatst. En dan toch is mijn ex de onredelijke ex-partner met oud-hartzeer. Zijn verhaal wordt nergens meegenomen en het feit dat er niet aan waarheidsvinding wordt gedaan, breekt ons. Het voelt als vechten tegen windmolens. Wat is wijsheid… Blijven vechten tegen wil en dank of de moed opgeven en 2 of wellicht 3 kinderen onherstelbaar beschadigen

 5. beste Didi,

  jou verhaal is afschuwelijk ,ik had nog mijn beide ouders zolang ik thuis woonde, wij waren met acht kinderen thuis ,5 meisjes waaronder ik de oudste, en 3 jongens.
  Maar als ik u verhaal lees ,dan moet ik denken aan mijn moeder die zowat deed zoals uw moeder, liegen ,elkander opzetten tegenover mijn vader enz……. .
  Mijn vader had weinig of niets te zeggen wat hij ook wilde of zou doen, hij moest hem steeds neerleggen met al wat zij besliste in het huishouden dus ook over de kinderen.
  aangezien ik de oudste van de meisjes was moest ik al op jonge leeftijd (8 jaar) al aan de waskuip , zware marmieten (om water in te doen en op te warmen) en die op de kachel zetten ,en nog zoveel ander zwaar werk ,mijn moeder hield mij thuis van de school toen ik amper mijn plechtige communie had gedaan (12 jaar ) mijn vader wilde dat eigenlijk niet maar daar hij toch niets te zeggen had kon hij er ook niets aan doen, mijn vader was een lieve man en stond altijd voor iedereen klaar maar opkomen voor zijn gezin kon hij niet want moeder kon heftig uit de hoek komen tegenover mijn vader net zoals ze bij mij deed, soms door iets dom bv: ik vergat een bed op te maken ,moest ik uren naast haar bed gaan zitten s nachts tot s morgens met een stoel boven mijn hoofd ,of ze sloeg met vader zijn riem of gewoon recht in mijn aangezicht, als ze mijn naam moest zeggen of roepen noemde zij mij altijd een lel waarom heb ik nooit geweten ,ik ben nu 66 jaar en haat mijn moeder zo erg dat ik er ben moeten wegblijven nadat mijn papa is overleden in 2012 ,ik wil ze nooit meer zien ,ik had vier dochters en nooit heeft ze de kinderen 1 keer op haar schoot gehad nooit zelf naar gevraagd en nu willen mijn kinderen ze ook nooit meer zien omdat ze hebben gevoeld wat een karakter ze heeft en ook weten van vreemde mensen hoe dat zij destijds bij mij deed, alles moest ik alleen thuis en ben op mijn 16 gaan lopen recht naar een jeugdrechter die mij heeft geplaatst en ik hem dankbaar ben tot op de dan van vandaag het enige verdriet dat ik nu heb is dat ik mijn vader al die jaren heb moeten missen en zij het langste blijft leven ,ik zal nooit een voet verzetten als haar iets overkomt ik wil niet naar iemand zijn begrafenis die mijn leven heeft verpest en ,en recht in mijn gezicht heeft gezegd dat zij mij eigenlijk niet zag zitten bij mijn geboorte omdat ik een meisje was . nu ,ik ga nog altijd naar een psycholoog maar zal dit nooit verwerken , ik verloor zelf twee dochters door een ongeval en een zelfdoding zij waren 15 en 25 jaar bij geen 1 van de 2 was mijn moeder aanwezig op de begrafenis dan weet je wel hoe sommige mensen zo hard als een steen zijn ,egoïstisch en zonder gevoelens noem ik het.

  1. Dank u wel voor u reactie. Ik kon ook nooit iets goeds doen bij mijn moeder.Mijn zus en broertje waren perfect. ik niet en waarom omdat ik innerlijk op mijn vader lijk. Mijn zus en broertje zin haar als de perfecte moeder en die zien in dat ze goed gehandeld heeft in de scheiding. Toen ik achter de waarheid kwam wilde ik ook graag dat mijn zus en broertje contact zochten met onze vader en vertelde hun dat de verhalen van vroeger niet waar waren en dat ik zelfs bewijs heb van de instanties. Ik had papieren opgevraagd waar duidelijk in staat dat mijn moeder heeft gelogen. Ze willen het gewoon niet inzien en willen mij niet meer zien omdat ik volgens hun geprobeerd heb hun uit elkaar te krijgen. Dat wilde ik niet. Ik wilde dat hun ook hun vader weer in hun armen konden sluiten. Ondertussen hebben hun ook kinderen en die zie ik ook niet opgroeien. Mijn broertje heeft eind juli dit jaar zijn eerste zoontje gehad en ik weet geen eens een naam en de precieze datum wanneer het kind is geboren. Klopt mensen zijn heel hard ja.. Ik heb ook weinig vrienden en zit vaak alleen thuis.

  2. beste anita,

   bedankt om de reactie ,maar mijn papa is overleden in 2012 ,en heb dus geen kontact meer met mijn moeder wat ikzelf ook niet zou willen,in verband met men zussen en broers ,ik heb twee broers die me nauw aan het hart liggen zeker de broer die een jaartje ouder is als ik ,maar doordat ze tever van mij wonen zie ik ze ook niet zoveel maar we sturen berichten zoveel we kunnen en noem hun mijn liefste broers xxxxxxxx groetjes elie-jeanne

 6. Jemig wat heftig allemaal zeg. Fijn dat het nu beter met je gaat en je leuk contact hebt met je vader. Heb je nog contact met je zusje en broertje? Kun je geen stappen ondernemen naar je moeder? Ik zou niet weten hoe je je voelt maar vind dit echt heel erg. Hoop dat je een super toekomst tegemoet gaat. Met veel vrienden en je paps. Xx

  1. Bedankt voor je reactie. Mijn zus en broertje geloven de leugens en ook al heb ik het bewijs in huis. Ze willen het niet inzien. Ze willen ook geen contact met mij omdat ik volgens hun geprobeerd heb om hun uit elkaar te krijgen. Ik wilde alleen dat hun ook het hun vader weer in hun armen konden sluiten. Hun hebben ook kinderen die ik niet zie opgroeien..

 7. Te zot voor woorden. Ik heb wel een opmerking. Je hebt het her en der ober ‘waarheidsbevinding(en)’. Daar miet je ‘waarheidsvinding(en)’ van maken. Dat is namelijk het juiste woord. Ken de de FB groepen Stichting SOS-Jeugdzorg, Stop Leugens Jeugdzorg en pilot slachtoffers jeugdwet/zorgwet? Die laatste heeft een ‘ballotagecommissie’ maar die anderen niet.
  vrgr AS

 8. Hoi Didi,

  Ik zag je verhaal op Rtlnieuws voorbij komen en herken veel in je verhaal. Ik ben ‘gelukkig’ niet de enige.. Ik zou graag buiten je blog met je in contact komen, kan dat?

  1. Hoi Anne.
   Klopt er zijn veel meer mensen die dit hebben meegemaakt. Het is tijd dat het in de media kwam dus daarom heb ik mijn verhaal gedeeld. Je kunt me wel op facebook toevoegen Mijn naam op facebook is didi de vries. Mijn blog kun je ook op facebook vinden via didisdiary

 9. wat een bekend verhaal…. ben een vader die zijn 2 kinderen al 6.5 jaar niet meer ziet en gezien heeft… alles wat jij hebt mee gemaakt en nog mee moet maken..maken mijn kinderen ook mee… ik ben de boe man… ben ik een goede echtgenoot geweest nee… was 22 toen de oudste geboren werd was zelf jong en onervaren… heb van omgang naar omgang gehold en gevochten…. heb nu een stabiele relatie en hebben een een zoon van 7 en mis ze enorm veel ze worden compleet gehersenspoeld… mijn familie is de duivel zo bang zijn ze voor mij en mijn familie…

  1. Heel herkenbaar. De familie van mijn vader was ook slecht. Kinderen zijn meteen een hele familie kwijt. Oma’s en opa’s missen ook hun kleinkinderen hierdoor. Hun horen ook gewoon hun kleinkinderen te zien… Het is echt schandalig hoe dit rechtsysteem werkt

 10. Lieve Didi,
  Wat een heftig verhaal.
  Met tranen in mijn ogen toch kunnen lezen. Kom zelf ook uit een gebroken gezin gelukkig waren ze bij ons wel meteen voor onze vader gegaan. Ook genoeg gebeurd aan moeders kant.
  Onze vader heeft ons nooit weerhouden van onze moeder. Als we bij haar waren zouden zij (moeder en nieuwe man) daar wel voor zorgen.
  Wij wouden zelf niet meer heen en door het een en ander wat zij mij heeft aan gedaan heeft onze vader volledig voogdij gekregen.
  Ik ben nu 33 jaar ben ik zelf moeder van 2 prachtige dochters ( bijna 6 en 3) maar daardoor ben ik heel anders naar mijn verleden gaan kijken.
  Hoe kan zij een kind dit aan doen. Je eigen notabene.
  Hoe kan zij sowieso haar eigen kinderen verlaten.
  Mijn kinderen zijn alles voor me en wordt al misselijk bij het gedachte om ze achter te moeten laten bij school of oppas of wat dan ook.
  Ik hoop dat ik nooit in haar voetsporen zal treden. Heb genoeg voorbeeld gehad hoe het niet moet!

  Ik loop nu wel bij de psycholoog omdat ik een slechte zelfbeeld had. Uiteindelijk blijkt het allemaal van vroeger af te komen.
  Onbegrijpelijk dat ze ons in de steek heeft gelate en dat ze daar een nieuwe gezin heeft opgestart en er alles voor heeft gedaan. Zelfs voor andermans kinderen die het moeilijk hadden.

  Zolang jij in jezelf geloofd en de band met je vader opbouwd wordt je vast en zeker sterker. Dat je nu een blog schrijft is al een goede zet. Zo schrijf je het van je af. Echt top.

  Succes xxz

  1. Bedankt voor je reactie. herkenbaar.. laag zelfbeeld heb ik ook. Vele depressies en ptss opgelopen wat niet had gehoeven. Ik snap ouders ook niet die dit kunnen doen. Ik hoop ook ooit kinderen te krijgen maar bang dat ze ook psychische klachten ontwikkelen vanwege dat ik hierdoor jaren depressief ben geweest.

 11. Pfff het is bijna mijn verhaal..
  Ik heb veel gehad aan het boek: Breken net mijn ouders. Zo herkenbaar.
  Ik heb mijn vader 30 jaar niet gezien. Ik haatte hem ook door de verhalen van mijn moeder. Loyaliteitsconflict noemen ze dat.
  Mijn moeder heeft me liefdeloos opgevoed. Ik ben een KOPP kind.
  Ik heb een paar jaar geleden met mijn moeder gebroken. Dat geeft wat rust maar ik ben nog dagelijks in gevecht met mezelf door de psychische beschadiging. Altijd zoekende naar erkenning en waardering als vorm van liefde. Met koopverslaving en een eetstoornis. Psychotherapeuten proberen mij verder te helpen.
  Maar het leven heeft ook mooie dingen. Ik heb twee fantastisch mooie kinderen en zeg elke dag dat ik van ze houd en knuffel ze zo vaak als ik kan ?
  Ik wens je veel sterkte toe!

  1. Dankje wel voor je reactie. Ik heb ook totaal geen contact meer met mijn moeder. Mijn moeder is een narcist die echt mijn leven ook flink heeft vernield. Kon nooit iets goeds in haar ogen doen. Mijn zus en broertje waren perfect. Het gaat nu ook stukken beter nu ik geen contact meer met haar heb.Ik hoop oo ooit kinderen te krijgen en ik zal het zeker anders gaan doen dan hoe mijn moeder het heeft gedaan.

 12. Jeetje. Ik gun je betere tijden en omstandigheden. Ik hoop dat – ondanks alles – je toch een manier vindt om weer contact met je moeder te kunnen krijgen. Dapper van je om zo open je verhaal te vertellen. Bedankt daarvoor. De hereniging tussen jouw vader en jou geeft me hoop alszijnde zelf een verstoten vader te zijn. Dat het ooit nog goed kan komen.

  1. Met contact met mijn moeder hoef ik ook niet meer. Soms is het beter het contact voorgoed te verbreken met een ouder en dat is bij dit geval wel het beste. Het gaat nu redelijk goed met mij en verder zal het ook wel goed gaan komen..

   1. Dat is fijn en het is je goed recht en verder was het geenzins mijn bedoeling om een ongepaste opmerking te maken, zoals iemand anders mijn reactie omschreef. Vanuit karmisch oogpunt zou het mooi zijn om het gif en de woede en de pijn te kunnen vergeven, dan ermee te blijven ziiten, dan wel door te geven. Maar ook dat is maar een persoonlijke mening. In het geval ik je ermee heb gekwetst heb: sorry daarvoor. Ik had het zo gelezen dat het je moeder was die geen contact meer met je wil, sinds je weer contact met je vader hebt.

  2. Het spijt me maar dit vind ik een hele ongepaste reactie.
   Maar dat zeg ik als kind van een narcistische en giftige moeder. Ik wil mijn moeder niet meer kennen, ik haat haar en ik haat vooral de situatie waar zij ons in heeft gezet. De leugens die zij heeft verteld en de littekens die dit op ons als haar kinderen heeft achter gelaten. Mijn biologische moeder is alleen de persoon die mij op de wereld heeft gezet. Mijn stiefmoeder daarentegen, is mijn ware moeder. Iemand die zorgt voor, liefde, steun en aandacht geeft en mij het idee geeft het waardig te zijn allemaal. En er is als ik haar nodig heb.
   Het is te makkelijk gezegd: maar het is jouw moeder. Ja dus? Moet ik dan maar alles pikken wat ze doet en welk leed zij aanbrengt?
   Sorry, ik reageer hier heel fel op, maar dat is echt een hele verkeerde opmerking die je plaatst voor iemand die kind is van een door en door slechte moeder.

 13. mijn vader heeft ook bijna 14 jaar mijn zusje niet gezien door dit soort praktijken.
  Gelukkig heeft hij nog een goede band kunnen opbouwen met haar voordat hij stierf.
  Geloof me iedereen die dit besluit te doen wordt vroeg of laat afgestraft als het niet waar blijkt te zijn.
  De kans is dat 1 of meerdere kinderen niets meer met je te maken willen hebben en blijvende geestelijke schade oplopen.
  mijn moeder heeft mijn zusje kunnen behouden maar haar 2 zoons heeft ze bij deze actie verloren.
  Toen ze stierf heb ik haar 25 jaar niet gezien en er geen traan om gelaten haar zelfs niet begraven.
  Ze was al dood voor mij.
  Daarom begrijp ik je verhaal zo goed en je angst.
  goed dat je erover wilt en kunt praten.
  Respect voor je eerlijkheid en openheid.
  Het ga je goed.

 14. Hallo Didi,
  Ik zag jouw levensverhaal voorbij komen via RTL en ben diep onder de indruk. Ik ben zelf in 2009 gescheiden en mijn kinderen hebben daar ook veel onder geleden. Net als bij jou is dit een nare vechtscheiding geworden. Als ik nu terugkijk hebben wij als “volwassenen” nog veel te leren als het om scheiding en kinderen gaat. Jouw verhaal is bijzonder omdat jij echt je vader jaren lang gezien hebt als de vijand, terwijl dat in werkelijkheid niet zo was. Dat is jou zo verteld, zo ben jij “opgevoed”. Met ondersteuning van officiële instanties.
  Ik wens jou heel veel sterkte om jouw toekomst en verleden in perspectief te zien, ik wens jou heel veel liefde en warmte met jouw vader en bewonder jouw kracht om jouw verhaal zo openbaar te maken en te delen.
  Bedankt daarvoor.
  PS ik heb sinds mijn scheiding mijn beroep veranderd en help nu andere mensen met hun scheiding, vooral ter bescherming van hun kinderen.
  Gr Wim B

 15. Wat een verhaal zeg!
  Maar één ding is zeker jij gaat er komen je hebt je altijd staande kunnen houden al als kind als ik dat zo lees dus ook hier ga jij je weg in vinden geniet van het contact die je nu met je vader hebt zo te lezen weet hij wat liefde en houden van is door altijd te blijven knokken hij zou jou helpen met je herstel 100%

 16. Vreselijk wat er allemaal gebeurt, 25 jaar geleden en nu nog niets verandert.
  Mijn zoon en wij zien onze kleindochter al 4 jaar niet .
  De jeugdrechter heeft 2 jaar geleden gezegd dat er kontakt moet zijn .
  Er is nu soms een Skype gesprekje.
  Wat niet vlot loopt omdat ze uit elkaar zijn gegroeid.
  Het is hopeloos.
  Wij kunnen het wat loslaten maar mijn zoon gaat eraan kapot.
  Ik vind het zo fijn dat jij je verhaal doet heel veel respect daar voor

  1. klopt kinderen zijn niet hun vader alleen kwijt, maar ook de hele familie van vaderskant. De familie wil ook de kinderen kunnen zien en opgroeien. Ik hoop met mijn verhaal dat instanties gaan veranderen hierin en aan waarheidsbevindingen gaan doen

 17. Vreselijk verhaal, maar dit soort situaties gebeuren helaas te vaak. Er zal heel veel moeten veranderen en een aantal organisaties moeten in de spiegel kijken.
  Ik hoop echt dat hier snel verandering in komt.

 18. Ze doen nog steeds niet aan waarheids bevindingen. Heb ademloos dit stuk zitten lezen. … ik dacht. … Dit gaat over ons, over mijn dochter r
  En haar vader die haar leugens verteld, haar stiefmoeder die haar bestookt met leugens. De kinderbescherming die zijn leugens geloofd. Jeugdzorg die zijn woord tegen het mijne geloofd. .. zelfs vriendinnen van mij. … die in zijn narcistische verhalen geloofd.
  Ik heb sinds kort contact met zijn andere ex… zij hebben ook een kind samen. Ook bij jeugdzorg, kinderbescherming rechters en instanties. .. en ook dáár geloven ze zijn leugens. … het ligt aan de slechte moeders volgens hem. … verschrikkelijk dat je met je goede gedrag niet geloofd wordt. Wanneer gaan ze het nou zien?
  Ik heb geopperd om school te raadplegen. Haar psycholoog te raadplegen etc
  Maar ze doen niet aan waarheidsvinding zijn letterlijk hun woorden ..

  Dat vreet mij op. .. dat ik door leugens en stook gedrag mijn kind lijk kwijt te raken. … en ik neergezet wordt als slechte ouder. Mijn familie en vrienden zijn verbijsterd… hoe kan dit gebeuren

  1. Klopt Miriam zo werken ze al jaren helaas.. Het is schandalig. kinderen worden vernield in plaats van geholpen. Ik hoop dat de instanties wakker worden met mijn verhaal. Daarom heb ik de media opgezocht en wil kinderen in laten zien dat een ouder die verstoten word veel om ze geeft.

 19. Hallo Didi,
  Even de volgende vraag: heeft jouw moeder alleen over jouw vader gelogen, of heeft ze met heel veel mensen ruzie? Is het altijd de schuld van een ander? Geloven andere mensen haar altijd omdat ze alles precies naar haar straatje kan verdraaien en ze gewoon heel geloofwaardig overkomt?
  Misschien was dit ook wel gebeurd als je niet zo jong was geweest en is ze een narcist.
  Wat je vertelt, vind ik schokkend en we kunnen alles wel op jeugdzorg afschuiven, maar misschien zijn zij ook wel slachtoffer in het geheel genomen door dit soort moeders.
  Mensen die zo in elkaar zitten, weten iedereen voor zich te winnen. Totdat ze zich tegen je keren en jij je afvraagt wat je in hemelsnaam verkeerd deed, geloof je alles wat ze zeggen, want het is zo geloofwaardig.
  Ik wens je heel veel moed en kracht bij het verwerken van deze verschrikkelijke mishandeling. Wat heb je al een weg afgelegd en daarvoor ook: petje af!

  1. Klopt mijn moeder is een narcist. Daar ben ik ook achter gekomen. Mijn moeder zag mijn zus en broertje als de perfecte kinderen van haar en ik was het mikpunt van haar. Niks kon ik goed doen. De hele familie van mijn vader was ook meteen slecht waardoor ik ook meteen een hele familie niet meer had. Mijn moeder gaf aan dat ik niet mooi was en mijn broertje noemde ze een lekkerding. Ik heb zo een laag zelfbeeld echt niet normaal. Jarenlange depressies.Dit had zo volkomen kunnen worden als jeugdinstanties aan waarheidsbevindingen had gedaan.
   Gelukkig ben ik op de goede weg en zal alles goed komen

   1. Verschrikkelijk, het kleineren is heel herkenbaar, maar dan in relatie tot mijn zus. Een moeder is toch een ander verhaal. Zus heeft ook drie kinderen en ik hou mijn hart vast.

 20. HoI DidI, wat knap dat je met je verhaal naar buiten bent getreden. Echt heel dapper.
  Ik ben zelf moeder van 2 jongens die ik 5 jaar niet meer heb gesproken, met een zelfde soort verhaal.
  Ik hoop echt dat veel mensen je verhaal lezen.
  Heel veel sterkte voor de toekomst, , maar vooral veel liefde en geluk.

 21. Ik kreeg je blog via een berichtje van Facebook doorgestuurd. Wauw. Wat een ontzettend herkenbaar verhaal. Onze moeder (ik heb nog een oudere zus) heeft ons en alle instanties laten geloven dat onze stiefvader (wij zijn van een donor) ons verkracht had. Mijn zus zou 6 geweest zijn en ik 3. Dat laat een flinke stempel op je achter. Daarnaast stond onze stiefvader toendertijd regelmatig voor de deur en schreef hij brieven. Brieven waarin hij beweerde onschuldig te zijn en zijn kinderen te willen zien. Wij waren doodsbang. Ik heb op mijn 18e uiteindelijk zelfs aangifte tegen hem gedaan van stalking. Zo gehersenspoeld was ik. We waren panisch voor de man. Uiteindelijk brak ik op 22e jarige leeftijd al het contact met mijn moeder, ze was narcistisch en had een hele andere realiteit voor mijn gevoel. Niets was haar schuld en ik was niet de dochter die ze opgevoed had, terwijl ze mij nauwelijks had opgevoed. Dat deden de moeders van vriendinnen. Toen mijn zus uiteindelijk 3 jaar geleden ook het contact brak, kwam de wrede waarheid boven tafel. Er kwam weer contact met de familie van mijn moeder en alle verhalen kwamen boven water. Ze had er alles aan gedaan om ons voor haarzelf te houden en haarzelf zo veel mogelijk in een slachtofferrol te plaatsen.
  Inmiddels woont mijn moeder in het verre noorden, en is er weer contact met mijn stiefvader. Inmiddels is hij hertrouwd met de geweldige vrouw en durf ik hem oprecht papa te noemen. Zelfs mijn stiefmoeder noem ik gewoon mam! Ons contact is zo goed, en ik ben er ontzettend blij mee. Ik heb weer een stuk terug gekregen waarvan ik nooit wist dat dit afgepakt was.
  Ik wil je bedanken voor jouw mooie en oprechte verhaal en je bedanken voor het lef dat je hebt om dit te delen.

  1. Dankje wel ook voor jou verhaal. Mijn moeder is ook een narcist. Een normale ouder zou iets nooit doen bij hun eigen kinderen. k was ook niet perfect en niet mooi genoeg. Mijn broertje noemde ze een lekkerding en ik was niks. Ze heeft mij emotioneel echt beschadigd. Ik hoop ook met mijn verhaal dat ouders inzien wat ze kinderen aandoen en dat instanties eens echt kinderen gaan helpen.

   1. Absoluut. Er moeten meer rechten komen voor de vader en/of familie! Er mag nooit zomaar van 1 kant van het verhaal een conclusie getrokken worden die zon knvloed heeft op de kinderen.
    Ik ben nu zelf moeder van 2 kindjes, ik kan mij geen betere omgeving bedenken om ze in op te voeden. Ik heb vaak getwijfeld of ik het wel kon, tot ik mij realiseerde dat ik mijn moeder niet ben. Ik ben Ik, zij is zij.. en we verschillen als dag en nacht. Ik kan de liefde en aandacht wel geven aan mijn kinderen. Ik hoop dat jou dat ook lukt. Want het twijfelen of het wel goed is, is al beter dan ze klakkeloos op de wereld zetten en wel zien wat er van terecht komt. Sterkte meid!!

    1. Klopt moet zeker verandering in komen. Hopelijk lezen de instanties ook het artikel.
     Zodat ze inzien dat ze moeten veranderen om echt kinderen te helpen.

     Dankje wel voor je reacties

 22. Je zou niet depressief zijn als je in een gezonde omgeving zou zijn opgegroeid. Dus wees niet bang voor het feit dat je kinderen dat evt zouden worden. Jij zal nooit je kids aandoen wat jou is aangedaan. Zie je leven positief tegemoet. Dat verdien je

 23. Zoveel hartverwarmende reacties, zoveel soortgelijke ervaringen als die van Didi…
  Niet alleen mijn dank aan Didi maar ook aan ieder die zo positief heeft gereageerd op Didi’s bittere verhaal.
  Omgangs-on-recht bestaat al meer dan zestig jaar, er zijn heel veel kinderen wie een ouder is afgenomen door haat, hebzucht en egoïsme.

  En de littekens op de ziel van de kinderen dragen zij mee voor de rest van hun leven, die zijn niet meer te repareren…

 24. Hallo,
  Heftig wat je meegemaakt hebt.. Ik heb ook het een en ander meegmaakt qua ouders maar ga er niet ver over uitwijden want dit is jou verhaal natuurlijk! Ik doe vrijwilligerswerk voor Humanitas BOR, ben het bruggetje voor het kind om een band op te kunnen bouwen met niet verzorgende ouder. Kort gezegt maar ontzettend veel inhoudt. Ik zit dus zelf midden in situaties met vechtscheidingen (hoeft iemand niet eens getrouwd voor te zijn!) Waarvan het kind de dupe is… Dit verhaal van jou is natuurlijk niet leuk, maar wel interessant voor mij, elke situatie is weer anders maar komt op hetzelfde neer.. kind is altijd de dupe.. sterkte verder in je leven en hoop dat de band sterker gaat worden met de tijd! Groeten, Wendy

  1. Dankje wel voor je reactie.
   Ik hoop dat je hier wat mee kan. Het is zo belangrijk voor kinderen dat ze met beide ouders opgroeien. Je maakt samen kinderen dus samen zorg je er ook voor.. Ik hoop ook met mijn verhaal dat ouders en instanties inzien wat ze aanrichten. Instanties nemen vaak alles klakkeloos over van 1 van de ouders en naar de verstoten ouder word nauwelijks naar geluisterd. Het gaat namelijk ook veel verder dan 1 van de ouders te verstoten. Hele familie word ontnomen. Zo was ik een hele familie kwijt, want iedereen bleek slecht te zijn. opa en oma’s hebben ook recht op hun kleinkinderen om ze te zien

 25. Lieve Didi,

  Zo ben ik mijn kinderen aan mijn moeder kwijtgeraakt. Door leugens en bedrog van mijn familie. Mijn kinderen willen nog steeds niets met me te maken hebben. Het is jammer, maar het is hun leven en ik laat ze met rust.

  Ik heb alleen een kleine aanmerking. In bepaalde delen van de rapportages, die je hier neergezet hebt, kun je heel goed de namen van je zusters lezen. Ik weet niet of dat erg is, maar ik wilde het toch even melden

 26. nou mijn ex heeft het zo gespeeld dat alles wat hij mij aandeed om dat om te draaien en tegen jeugdzorg te zeggen dat ik dat allemaal had gedaan. terwijl ik bewijs had dat het andersom was wilden noch jeugdzorg en rechtbank hier iets mee doen niet eens lezen!!! nu heb ik mijn. dochter al bijna 5 jaar niet gezien door hem en jeugdzorg en ze al onder its stond vanaf 4 jaar bij haar vader woonde omdat ik niet voor haar zou kunnen zorgen!!! gewoon belachelijk! dus het kan ook andersom werken als je die lui maar kan bewerken met je leugens en doordat ik er tegenin ging vonden ze mij maar lastig en geen goede invloed op mijn dochter dus alle bezoeken werden ineens stopgezet zonder enige reden. vader had
  de
  strijd gewonnen want hij heeft altijd geroepen omdat ik een eind gemaakt heb aan de relatie hij zou zorgen dat ik nooit meer mijn kind zou zien.

  nu, ook al weet ik dat ze compleet gehersenspoeld is door die familie en vader van haar, hoop ik dat ze toch zelf miss een eigen wil heeft om uit te zoeken hoe of wat. want alle papieren en bewijs heb ik bewaard en ze kan meteen zien hoe het wel zat. ik heb nu ook een gezin met 3 kinderen en zij heeft haar jongste broertje nog nooit gezien … hoop doet leven zeg maar….

  het is duidelijk dat jeugdzorg veel fouten maakt en vaak bevooroordeeld een mening heeft over iemand omdat deze geen zin heeft in leugens en bedrog. want zo gauw je tegen hen ingaat dan heb je het gedaan en doen ze alles om je het leven zuur te maken.

  hopelijk gaan gauw een eind maken aan deze ellende. want het is gewoon misdadig hoe deze instanties werken!

  sterkte met alles

  groet daniela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.