LEF: Spontaan op bezoek

LEF: Spontaan op bezoek!

LEF

 

Mijn ex kwam op bezoek. We waren met zijn auto naar de dekamarkt gegaan.
Een supermarkt vlakbij waar mijn moeder dus woont.
Op de terug weg reden we door de straat van mijn moeder.  Ik zag mijn zus met haar kinderen lopen. Verder op stond mijn moeder.
Dat moment wilde ik de auto uitstappen, en eigenlijk flink tekeer gaan. Mijn ex reed door.
Toen ik thuis kwam, besloot ik na het eten alsnog die kant op te gaan. Ik had daar veel lef voor nodig.
Iets over half 8 zijn we die kant opgereden. Ik ben alleen naar binnen gegaan.

Wat was ik gespannen zeg, toen ik bij de deur stond. Het zoontje van mijn zus hoorde ik al toen ik nog buiten stond. Hij bleek al elke keer naar de hal te lopen en was de hele tijd bezig met de deur open en dicht te doen.

Ik besloot zonder na te denken, om die kant op te gaan. Was totaal niet voor bereid wat ik zou zeggen.

Zenuwachtig

 

Ik was echt zenuwachtig op dat moment, en dat hoor je ook als je het YouTube filmpje hierboven hoort.

Was van plan om verhaal te halen bij mijn moederen omdat mijn zus er ook was kon zij ook de waarheid horen. Dat was mijn plan toen ik besloot die kant op te gaan. Vandaag is het moment dat dacht ik.

Mijn vader heeft het er zo vaak over en kijkt vaak op de Facebook van mijn zus. Mijn zus plaatst vaak foto’s van haar kinderen. Zo ziet mijn vader zijn kleinkinderen. Dat mijn vader ze niet in het echt kan zien, gaat hij echt kapot aan.

 

Anders dan ik had gehoopt

 

Helaas ging het heel anders, dan ik had gehoopt.
Mijn moeder gaf aan dat ik diegene was die het contact had verbroken.
Dat is al leugen 1 van haar.

Toen ik achter de waarheid kwam, was het mijn moeder die mij uit haar Facebook had verwijderd. Niet ik. Op straat ben ik een vreemde voor haar. Ze loopt je gewoon voorbij alsof ze je niet eens meer kent.

Als ik diegene wel zou zijn geweest die het contact had verbroken, dan had ze mij gewoon aan kunnen spreken. Dan zou ze mij niet zomaar voorbij lopen.

 

De waarheid willen horen

 

Ik wilde het graag over vroeger hebben. Wilde graag weten waarom ze gelogen heeft. Waarom ze niet na vele jaren ons de waarheid wilt vertellen.  Zodat wij allen zelf een keuze zouden kunnen maken of we contact op zouden nemen met onze vader.
Dit had mijn vader wel verwacht dat ze dit zou doen nu we allemaal volwassen zijn.

Ik was op dat moment in huis heel rustig. Het deed me goed om de kinderen van mijn zus te zien. De jongste ondertussen 2 jaar oud en heb  hem voor het eerst gezien. Mijn zus haar dochtertje had ik wel al eens gezien. Ze wist helaas niet meer wie ik was.

 

Het is ook pijnlijk dat ik ze niet als baby heb gezien. Juli 2017 zal mijn broertje ook vader gaan worden. Mijn zus en broertje allebei straks kinderen.

Mensen geven mij aan dat het niet verstandig is om zelf kinderen te nemen.

 

Toekomst

 

Ik heb mijn eigen mening en ik weet dat ik over een jaar of 2/3 wel een kind heb.  Ik weet dat de kans is dat het kind kans maakt ook op depressies. Een depressieve moeder is ook niet goed, maar met hulp moet dat wel goed komen lijkt mij, waarom zou ik niet voor een kind kunnen zorgen?

Weet dat ik een goeie moeder zal zijn en de liefde die een kind nodig heeft die kan dat krijgen.

Heb al vaker voor kinderen gezorgd en werd al mama door ze genoemd, dus ik zal het zeker wel goed doen.

 

Niet verwacht

 

Had niet verwacht dat ik binnen gelaten zou worden bij aankomst bij mijn moeder aan de deur. Ik had veel woede in me en dacht dat ik dat zou gaan uiten als ik binnen zou zijn.

Het was ook dat de kinderen er van mijn zus waren, dat ik me wel in moest houden. Dacht wel dat ze op bed zouden liggen als ik daar zou komen, vanwege dat het al best laat was.

Ik had wel het gevoel dat mijn moeder wel wist, waarvoor ik zou komen. Ik merkte aan haar dat ze op een manier aan het praten was, dat ik niet de waarheid zou horen.

Gehoopt

 

Kreeg een bak koffie van haar,  je zag ze wel kijken, van wat doe jij hier.
Het idee dat ik niet welkom was dat gevoel had ik wel.

Had zo gehoopt mijn verhaal te kunnen doen  waarvoor ik kwam.
Ik had graag willen weten waarom ze dit heeft gedaan?
Waarom heeft ze mij zwart gemaakt bij familie?
Het verzinnen van ziektes die ik zou hebben?

De vraag of ze wel van mij houdt als dochter. Ik heb nooit de liefde gevoeld die ik nodig had.
Niet genoeg te zijn voor mijn moeder. Niet de perfecte dochter die ze wilde.

Ik ben er ongeveer 25 minuten geweest. Baal flink dat ik mijn verhaal niet heb kunnen zeggen.

Mijn moeder wilde nu niet geconfronteerd worden met haar leugens, daarom begon ze te praten dat het aan mij zou liggen..

Ze liet mij dus voelen dat het mijn schuld is dat het contact is verbroken en niet door haar.
Zie het nog zo voor me, hoe ze mij voorbij liep op de Breestraat (winkelstraat). Ook stond mijn moeder een keer aan de overkant van mijn huis en wilde waarschijnlijk langs komen om verhaal te doen. Uiteindelijk kwam ze toch niet.

Laten bezinken

 

Ik moet het nog even allemaal laten bezinken wat er vanavond allemaal gebeurd is..
En dat ik het lef had om langs te gaan, want dit had ik totaal niet in mijn hoofd om vandaag te doen..

Vorige maand wilde ik langs gaan, eerste week van januari, toen mijn moeder jarig was, wilde ik gaan, en dan tegen de familie even aangeven wat voor mens mijn moeder is.. en dat ze iedereen heeft voorgelogen over onze vader..

Ik baalde toen, dat ik uiteindelijk niet was gegaan, ik was te moe die avond..

Ik weet niet of ik een andere keer, de kans ga nemen, om alsnog verhaal te gaan halen..

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2017 Didi de Vries

Didi

didisdiary.nl

Ik ben Didi de Vries en kom uit Beverwijk. als peuter zijnde kwamen mijn ouders in een vechtscheiding terecht en hierdoor ben ik mijn vader verloren in mijn jeugd. Helaas vertelde mijn moeder leugens over mijn vader waardoor ik hem niet meer wilde zien. Nu schrijf ik over de gevolgen hiervan en hoop een verschil te zijn voor andere kinderen.

Eén gedachte over & ldquo; LEF: Spontaan op bezoek & rdquo;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.