De angst van vroeger naar mijn vader in de vechtscheiding

De angst van vroeger naar mijn vader in de vechtscheiding. In de scheiding werd ik jarenlang door mijn moeder bang gemaakt voor mijn vader..  Vele angst neem je het hele leven met je mee.. Ook al weet ik niet dat ik bang voor mijn vader hoef te zijn.  Na de scheiding bleef ik angst houden voor bepaalde mensen. Mensen die op mijn vader leken. Zo rende wij mijn broertje en ik een keer weg voor een man die de straat achter ons woonde..

De angst dat er een persoon voor de deur staat.

De impact van de vechtscheiding en dat ik dus jarenlang ben bang gemaakt hakt er in het leven wel in. De acties van mijn vader dat hij voor de deur stond, en dat ik vroeger dus bang was..  Die angsten heb ik nu nog steeds. Ben nu een vrouw van 32 en nog steeds angst dat er iemand voor de deur gaat staan, waar ik bang voor ben.. Waarom? Geen idee waarom die angst niet weg is. Hoef namelijk niet meer bang te zijn voor mijn vader.

Gordijnen in mijn huis zitten altijd dicht.. Bang dat er iemand voor het huis staat.. Ik weet dat dat niet het geval is dat er zomaar iemand aan de deur of het raam zou gaan staan, maar als je eenmaal die angst hebt gaat dat niet zomaar weg.  Zelfs als er iemand s’avonds aanbelt bij de hal deur en zelfs dan als ik niemand verwacht heb ik al angst.. Vaak doe ik ook gewoon letterlijk de deur niet open..  Ook al zit ik gewoon thuis. Laat mensen gewoon voor de deur staan.

Als ik weet dat er iemand langs komt dan weet ik dat er word aangebeld,maar zomaar langs komen zonder aan te geven, dan doe ik de deur niet open. Klinkt allemaal bizar dit, maar dat heeft de vechtscheiding dus opgeleverd bij mij.. Een angst dat er iemand voor de deur staat die je wat wilt aandoen.

Vies voelen

Als we onze vader op straat tegen kwamen, moesten we hem een kus geven. Daarna voelde we ons heel vies en thuiskomen gingen we meteen ons goed schoon maken.. Nu jaren later en ik weer contact heb met mijn vader doe ik dat nog steeds.. Als mijn vader komt en dan 3 kussen op de wangen geeft, meteen er na was ik me weer..  Dit deed ik als klein kind, en nu nog steeds..

Hoe kom ik hier overheen? Dat ik geen angst meer hem?

Angst met eigen relaties

Hierdoor heb ik ook in  mijn leven last om van andere mensen te kunnen houden. Relaties aangaan. Intiem kunnen zijn in een relatie is hierdoor ook beschadigd.

 

 

 

 

 

 

 

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2017 Didi de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.