Dag onbekende zwarte kat

Dag onbekende zwarte kat. Vandaag was een gewone dag voor mij..  Na een aantal dagen dat ik niet echt heel goed in mijn vel zat. Had ik vandaag een iets betere dag.  S ochtends ben ik gewoon naar mijn werk gegaan. Kwart over 12 liep ik weer richting huis.. Zo liep ik met mijn koptelefoon op en lekker een muziekje aan..

Een auto komt voorbij en nadat de auto weg was, zag ik een zwarte kat die rare bewegingen aan het maken was bij een geparkeerde auto die in de straat stond geparkeerd.

Het gevoel wat ik op dat moment kreeg was heel naar.. Ik rende naar de kat toe en zag dat hij was geraakt bij zijn koppie.. Er lag bloed om de kat heen.. Het was het een heel naar gezicht.. Ik belde gelijk bij een aantal mensen aan vanwege dat ik dacht dat het misschien hun kat zou konden zijn..   De kat leefde op dat moment nog..

De mensen waar ik bij had aangebeld, gaven aan waar de kat woonde en belde aan. De meneer kwam kijken en gaf aan dat het zijn kat was..  De andere gaven aan dat ze de dierenambulance moesten bellen. De man gaf aan dat hoeft niet. ik neem hem mee naar huis.. Hij hield zich echt groot, want hij liet geen traan bij het zien van de kat. Ondertussen blies de kat zijn laatste adem uit.. De man gaf aan dat de dierenambulance niet gebeld hoefde te worden en nam de kat mee. Thuis komend zag de man dat zijn kat gewoon in de tuin lag. Het bleek zijn kat niet te zijn.

Het beeld van het moment

Op dat moment belde ik de dierenambulance en ik vertelde wat er was gebeurd en dat ik het gezien had. De man had ondertussen de kat in zijn tuin op een mooie manier neergelegd. Bij zijn boompje in zijn voortuin.. Ik ben toen richting huis gegaan en de man heeft gewacht op de dierenambulance. Het deed me behoorlijk veel.. Thuis was ik echt behoorlijk down en het beeld van de kat en zijn bewegingen ze ik elke keer weer terug..

Het is nu al wat uurtjes geleden en nog zie ik het beeld voor me van de kat.. Zo naar was het om dit te moeten zien.

De bestuurder van de auto die de kat heeft overreden die moet wel wat gevoeld hebben en die zag mij naar de kat toe rennen. Dus de bestuurder moet wel gezien hebben dat hij de kat heeft aangereden. Snap niet dat je als bestuurder dan gewoon door kunt rijden.

Ik ben zo een kattenliefhebber en altijd heb ik veel angst als mijn eigen katten buiten zijn en bang dus hiervoor en nu moet ik het zien gebeuren..  Nu heb ik helemaal een angst om ze naar buiten te laten..  Snap niet dat mensen door kunnen rijden als ze een kat of ander huisdier of ander dier aan rijden en dan gewoon doen alsof er niks gebeurd is.

Je was voor mij een onbekende zwarte kat, nu ben je een kat die ik niet snel zal vergeten…

Hoop dat je er niks van heb gemerkt.. Rust zacht onbekende kat

 

 

 

 

 

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2017-2022 Didi de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.