Ik ga er psychisch echt aan onderdoor!

Ik ga er psychisch echt aan onderdoor!

Ik ga er psychisch echt aan onderdoor. Had gehoopt dat het niet zo zou zijn, maar ik trek het niet.  Na mijn vorige artikel over dat ik het contact ga verbreken met mijn vader. Dit verhaal is niet goed binnen gekomen bij de mensen die mijn blog hebben gelezen. Mensen vinden me nu egoistisch dat ik deze keuze heb gemaakt.. Ik ga er psychisch echt aan onderdoor

Het gaat om mijn vorige bericht: Het stoppen van het contact met mijn vader

Deze keuze heb ik niet zomaar besloten, daar is veel over te vertellen waarom ik uiteindelijk besloten heb om het contact te verbreken.

Door de ouderverstoting van vroeger ben ik mijn vader kwijt geraakt.. Mijn moeder zorgde ervoor dat mijn vader werd verstoten van ons..  Ik heb niet toen voor die keuze gestaan. Had namelijk geen keuze hierin. Mensen geven aan dat ik nu weer mijn vader aan het verstoten ben. Dat is zeker niet het geval..

Zwaar jaar

Vorig jaar was een moeilijk en zwaar jaar.. Ik had veel last van stemmingswisselingen..  Ik zat in een diep dal..

Aan mijn vader had ik toen niks. Wilde mijn verhaal kwijt bij mijn vader, maar die deed er heel laconiek over. Voelde mij totaal niet gehoord bij mijn vader en dat deed mij heel veel.

Vorig jaar was er ook het kunstfestival en mijn vader zou dan ook hier logeren bij mij en was ook toen een aantal nachten niet hier wezen slapen.. Je zit dan elke keer op hem te wachten met eten en dan laat hij hele avond niks horen , en dan komt er een sms-je binnen dat hij niet bij mij slaapt.. Ik ga er psychisch echt aan onderdoor

Er zijn vele dingen belooft en uiteindelijk gebeuren de dingen niet..

Ook al zou hij dementerend zijn, de dingen die mijn vader belooft belooft hij al een aantal jaren. Dat komt niet door het dementerend worden van mijn vader.

Ouderverstoting

Ik ga er psychisch echt aan onderdoor!. De opmerkingen van mensen die ik kreeg waren voor mij erg naar om te moeten lezen. Helaas denken deze mensen niet na over hoe het voor het kind is die na jaren weer contact heeft met de verstoten ouder.. Ik had graag dat het anders zou zijn gelopen en dat ik de breuk niet had hoeven aangeven.

Het contactherstel na ouderverstoting is gewoonweg niet goed gelopen.. Ieder hebben we een ander leven.

Het eerste gesprek met mijn vader ging over de vechtscheiding. Hoe dat is verlopen. Ik vermoede wel dat er vele dingen niet waarheid waren van mijn moeder, nadat ik door mijn eigen moeder ook niet goed ben behandeld.. Psychische mishandeling door mijn moeder was ik al flink beschadigd. En het ontvreemde van mijn vader is er ook behoorlijk ingeslagen. Een vader heb je ook nodig bij het opgroeien.

Jarenlang wilde ik mijn vader niet zien, en was ik bang voor mijn vader.. Mijn moeder vertelde dat mijn vader agressief was, en ons wilde vermoorden en dat mijn vader vaak vast zat in de bak vanwege diefstallen.

Uiteindelijk werd er verteld dat mijn vader dood zou zijn.. Ik was een meisje van 8/9 jaar oud toen.. Ik had er toen niks mee.. De verhalen die mijn moeder vertelde waren geen fijne verhalen dus ik vond het best dat mijn vader er niet meer zou zijn.

Jaren gaan voorbij

Ik ga er psychisch echt aan onderdoor!. Een paar weken voordat ik 17 werd, werd ik gedumpt bij mijn vader.. Hij was toch dood? En nu leeft mijn vader weer.. Het voelde toen niet goed en ik kwam op straat terecht. Jeugdzorg had k zelf ingeschakeld en ik kwam terecht in een kindertehuis uiteindelijk. (Verhalen hierover is te lezen in mijn blog)

Jaren gaan weer voorbij zonder contact met mijn vader.. Totdat januari 2014 mijn vader weer contact zoekt.  Hij blijkt ernstig ziek.. Hij geeft aan dat mijn vader een hersentumor heeft..  Heeft mij verteld dat het langzaam groeit en ze kunnen het niet weghalen, dat is te gevaarlijk is mij verteld door mijn vader.  Dat was 3 jaar geleden. We zijn nu 3 jaar verder.

Psychische klachten

Zelf heb ik al vele jaren last van psychische klachten. Zo heb ik PTSS opgelopen en zware depressies. Vele psychologen en psychiaters heb ik de afgelopen jaren gezien..   Als ik er over wil praten met mijn vader blijft hij er erg laconiek over. Ik wil mijn verhaal erin  kwijt. Je wilt graag dat je vader naar je luistert, en dan je gehoord word. Ik voel me totaal niet gehoord door mijn vader.

Het voelt voor mij dat mijn vader mij niet als kind accepteert met mijn psychische problemen. Mijn psychische problemen zijn

Ik ga er psychisch echt aan onderdoorHet voelt voor mij dat mijn vader mij niet als kind accepteert met mijn psychische problemen. Mijn psychische problemen zijn veroorzaakt door de vechtscheiding van mijn ouders. Waren mijn ouders niet gescheiden, dan was ik gewoon een vrouw die een goed leven zou hebben en ondertussen kinderen zou hebben.

Mijn vader zocht contact

Ik ga er psychisch echt aan onderdoor. Het is mijn vader die contact zocht..  In andere berichten uit mijn blog heb ik vaker geschreven over dat mijn vader mij inzet om contact met zijn andere kinderen te kunnen krijgen.  Ik heb mijn vader toen vele keren aangegeven dat hij dit niet op deze manier moet doen. Snap dat mijn vader graag ook zijn andere kinderen wilt zien en kunnen vasthouden.

Vaak heb ik mijn vader verteld dat ik al jaren nu geen contact meer heb met mijn zus en broertje. Dit zal ook nooit meer goed komen met het contact. Vaak krijg ik te horen dat het mijn zus is en dat ze vroeger altijd zo blij was met mij als zusje en dat dat er  nu ook nog wel is.. Dit is heel pijnlijk  iedere keer weer als ik mijn vader uitleg dat dat niet zo is.

Ik heb jarenlang gehoopt ook een goeie band te hebben met mijn zus en broertje, en helaas is dat er niet en dat is dus erg pijnlijk.

 

De afgelopen maanden

Hoe ik mij de laatste tijd heb gevoeld vanwege hoe het contact met mijn vader verloopt. Als ik mijn vader dingen vertel over hoe het met mij gaat, dan is hij niet echt op in en doet er net alsof et niks is als ik me erg down voel.

Vorig jaar had ik een jaar waarin ik me echt vaak heel slecht voelde. Ik vecht al vele jaren tegen vele depressies en ptss. Ik was er behoorlijk klaar mee en besloot mij aan te melden bij een kliniek zodat ik euthanasie zou kunnen krijgen. psychisch was ik het behoorlijk zat. Jaar na jaar en nu al meer dan de helft van mijn leven vecht ik al tegen vele zware depressies.

Mijn vader komt vaak met opmerkingen over dat hij onderweg was dat er iemand voor de trein heeft gesprongen en dat hij dan op een lachende manier aangeeft dat de persoon de trein wilde tegen houden..

Zulke opmerkingen doen mij best veel, omdat ik zelf ook vecht tegen het sombere zijn, en ook vaak het genoeg vindt.

Ik heb zelf ook pogingen gedaan. Weet hoe het is en voelt als mensen zo somber zijn en uiteindelijk tot deze gruwelijke manier uit het leven stappen. Elke keer als ik over mijn dingen praat, dan boeit het mijn vader helemaal niks. Dat doet mij erg veel. Je hoopt dat je ouders naar je luisteren als er iets met je is en je dat kwijt wilt.  Ik kan mijn dingen niet kwijt bij mijn vader. Vroeger kon ik ook nooit mijn dingen kwijt bij mijn moeder.

Soms heb je gewoonweg iemand nodig die naar je luistert. Zoals je ouders.

Overspannen

Begin dit jaar lukte mij niet veel meer. Zelfs naar mijn werk ging niet meer.. Wilde wel werken, maar het lukte mij gewoon niet meer.. Leek wel uitgeput te zijn.

Begin dit jaar zat ik 2 maanden thuis. Het was me gewoon even te veel.

Ik had toen ook veel gesprekken en kreeg allemaal cursussen aangeboden en dat viel verkeerd bij mij.. Hierdoor raakte ik erg overspannen. Je wilt wel, maar het lukte allemaal niet.

En nu nog steeds geen cursus gedaan. 1 cursus is wel begonnen ondertussen.

Cursus zou 30 mei beginnen werd mij verteld. Uiteindelijk kreeg ik te horen vanaf 14 juni op de woensdag ochtend.

Helaas kan ik dus niet op die dag, dus wacht ik op de volgende keer dat de cursus weer opnieuw gaan beginnen.

Wanneer dat zal zijn is nog niet bekend.  Ondertussen ben ik wel weer begonnen met werken.

 

Begin april was ik weer begonnen met werken, dus ging wel weer de betere kant op.

Ik werk maar 7,5 uur per week en is al niet veel.. en dan nog overspannen raken door de omstandigheden wat ik allemaal mee moet maken door de vechtscheiding/ouderverstoting.

 

Contact vader

Ik weet mijn vader is ernstig ziek. Ik zie dat ook, maar hij wil altijd alles maar alleen doen. Of mijn vader echt dement aan het worden is weet ik niet zeker. Hoe ik hem zie, daar lijkt het wel op.

Ik werk zelf met dementerende mensen en zie wel veel herkenning in de mensen waarmee ik werk en hoe ik mijn vader zie. Mijn vader zie ik zeker wel achteruit gaan. Het zou ook te maken kunnen hebben met zijn tumor in zijn hoofd.

Mijn vader geeft mij geen info over hoe het met hem echt gaat. 1 keer belde hij op paar weken geleden dat het slecht met hem ging en dat ik maar op bezoek moest komen in het ziekenhuis. En daarna bleef het weer heel lang stil. Dan belt mijn vader weer op dat hij in het ziekenhuis lag. En dan vraag ik er meer over, en dan komt mijn vader van het stelt niet veel voor..

De dagen dat mijn vader hier was vertelde hij wel wat meer. En een aantal dingen klopte gewoon weg niet.. Daarom wil ik graag ook informatie van zijn artsen hebben, over hoe het met mijn vader gaat.

Vaderdag

Afgelopen zondag was het ook Vaderdag.  Ik had er eigenlijk niet veel zin in om mijn vader zijn kant op te gaan. Ben toch naar mijn vader geweest uiteindelijk. Probeer ook elke keer meer informatie van mijn vader te krijgen over hoe met hem echt gaat.

Mijn vader geeft ook dingen aan wat hij doet en wat eigenlijk niet door de beugel kan..

Zo is mijn vader getrouwd en ondertussen heeft mijn vader ook nog een andere vrouw. Kwam met vele beloftes en kwam die allemaal niet na. Ook moest ik voor hem mee liegen naar zijn vrouw toe en dat kan ik gewoon weg niet. Ik voelde me daar echt naar door. Ik moest aangeven dat mijn vader elke dag bij mij heeft geslapen en dat hij ook samen met mij heeft gegeten wat helemaal niet zo was.

Dit doet mij erg veel aan vroeger herinneren.

Vroeger ging mijn moeder vreemd toen ze nog getrouwd was met mijn vader.

Ik ga er psychisch echt aan onderdoor

Nu doet mijn vader het zelfde en dat voelt voor mij niet goed.

Daarom weet ik niet of ik nog het contact wil met mijn vader..

Zelf nu ook verstoten

Ik weet ook hoe het is voor een ouder als die verstoten word door de kinderen, door de andere ouder toedoen. Weet hoe het voelt als je verstoten word. Ben zelf nu ook verstoten door mijn zus en broertje. Zelfs mijn moeder wil niks meer met mij te maken hebben omdat ik contact heb met mijn vader.

De kinderen van mijn zus zie ik niet. Volgende maand heeft mijn broertje ook een kind.. Een jongetje krijgt hij.. Hoe leuk is dat.. Hoe naar is het voor mij dat ik ze niet zal zien..

Mijn kinderwens is nu ook heel erg aan de gang..

Mensen geven aan dat het niet verstandig is om kinderen te nemen, vanwege mijn psychische klachten, maar mijn wens word met de dag groter..

Waarom zou ik niet voor kinderen kunnen zorgen? Dat is gewoon boelshit. Ik zal echt de beste ouder zijn die je maar zult bedenken..

Ik zal dat dus zeker waarmaken om een goeie ouder te kunnen zijn..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2017 Didi de Vries

3 gedachten over “Ik ga er psychisch echt aan onderdoor!

 1. Lieve meid ik kan je heel goed begrijpen ouderverstoting komt altijd door de andere ouder daar kiest een kind niet voor bij een scheiding zijn het altijd de kinderen die de dupe zijn ikzelf ben ook verstoten door4 van mijn 5 kinderen ,mijn Syriërs en mijn zussen wel zij moeten daarmee leven ik niet ik heb het aanvaard en ermee geleerd te leven het is hun leven 1 van de kinderen is terug naar mij gekomen maar moet van mij wel zijn vader blijven respecteren hij is en blijft zijn vader al heeft hij het moeilijk om hem dat respect te geven door hetgeen hij heeft meegemaakt in de jaren dat hij geen contact met mij mocht hebben van vader, zus en broers het enig seat ik je kan geven als raad is hoe je ouders ook doen blijf contact met ze houden maar leef wel je eigen leven als de tijd er is dat je vader komt te sterven zal jij dan de rust hebben van ik heb gedaan wat ik kon zeker nu je weet dat hij terminaal ziek is wat dat liegen betreft wijs hem erop dat jij dat niet doet dat hij zijn eigen boontjes moet doppen op dat gebied al doet bij mij wel de twijfel dan rijzen hoe ziek ben je eigenlijk vader iemand die idd terminaal ziek is kijkt hoe hij de plooien plat kan strijken en niet hoe hij ze kan blijven maken als je begrijpt wat ik bedoel die mensen kijken hoe ze een fout kunnen rechtzetten
  Dus blijf jezelf leef je eigen leven en stuur met verjaardag een kaartje naar je ma en pa met nieuwjaar ook dat is jou manier van respect naar je ouders toe
  Meer kan je niet doen en zeggen er iets van geef antwoord bijt van je af het is jullie leven niet het mijne jullie hebben besloten om te trouwen jullie hebben besloten om kinderen te krijgen en jullie hebben besloten om scheve schaats te rijden en te scheiden ik niet dus laat mij erbuiten mij is niets gevraagd
  Vriendelijke groeten en veel sterkte in je leven
  Christa

 2. Lieve jij,
  Ik denk dat het tijd wordt dat je echt aan jezelf gaat denken. Hier ga jij aan onder door. Ooit zij een wijs iemand tegen mij over mijn moeder, de moeder waar jij behoefte aan heb heeft je moeder nooit aan jou kunnen geven dus verwacht niet dat zij dat nu ook kan geven. Of je accepteer dit of je kies er voor om dit te laten. Ik stond buiten en besloot het zo te laten. Ik heb me moeder zij is in 2013overleden nooit meer gehoord of gezien. Ik heb mezelf bevrijd van de schuld gevoel waar ik als kind mee besmet was. Je vader is zoals hij is, niet zoals jij hoopte naar wat jij verlangt als kind. Heel veel sterkte met jou gevecht met jezelf, het voelt zo zwaar wat ik allemaal van je lees, zo herkenbaar. Lieve groet Dy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.