Wat nu na contactbreuk

Wat nu na contactbreukWat nu na contactbreuk. Een aantal weken geleden gaf ik aan het contact met mijn vader te verbreken na een aantal gebeurtenissen.  Anderhalve week geleden belde mijn vader op dat mijn vader graag het contact wil verbeteren. Vaker contact willen hebben via de telefoon en dat we vaker bij elkaar langs moeten gaan komen.

30 mei 2017 kwam ik met een blog bericht over dat ik het contact wilde stoppen met mijn vader. zie link Stoppen contact Mensen zagen niet dat ik er echt psychisch doorheen zat met hoe mijn vader zich gedroeg naar mij.  Vele ouders die zoiets meemaken dat ze hun kind jarenlang niet meer zien en dan ineens weer contact hebben met een van de kinderen is ook niet gemakkelijk.  Zie blog over de psychische schade hiervan.

Aantal weken verder.

Ondertussen zijn we een aantal weken verder en het gaat weer de goeie kant op en ik begin nu echt goed te leven.  Ik doe wat ik wil en ga nu echt vooruit. Zo heb ik afgelopen woensdag middag mijn eerste tatoeage  laten zetten..  Wou al heel lang er eentje zetten. Afgelopen woensdag was het dan echt zover dat ik er nu een heb.. En dit is zeker niet de laatste..

Vrijdagochtend heb ik ook gesprek gehad voor een aantal cursussen over dat ik nog beter voor mij zelf op kan komen en een cursus van hier en niet verder..  Datums wanneer de cursussen precies beginnen is nog niet bekend, maar in ieder geval sta ik nu op de lijst.

Wat nu na contactbreukDe afgelopen weken belde mijn vader regelmatiger en het lijkt nu iets beter te gaan hoe we tegen elkaar communiceren.  Hoe het de aankomende tijd zal gaan verlopen en wat ik precies wil met het contact, daar ga ik even over nadenken. Ik was echt klaar met het contact met mijn vader. Na wat mijn vader de afgelopen maanden heeft gedaan dat kon echt niet.  De geschiedenis blijkt zich namelijk te herhalen, alleen dan andersom en dat voelt in mijn ogen niet goed.

Na mijn jeugd wat ik met mijn ouders heb moeten meemaken met de vechtscheiding. Nu wat mijn vader doet.. Voelt het echt niet goed voor mij.

Verder ben ik wel blij dat ik nu eindelijk stukken beter in mijn vel zit en nu echt mijn eigen dingen doe die ik wil doen.

 

 

 

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2017 Didi de Vries
Een gedachte over “Wat nu na contactbreuk”
 1. Lieve Didi,
  Als het niet goed voelt hoe je vader nu doet, zou ik daar niet in meegaan.
  Je vader ging eerst vér over je grenzen heen en dat moet je voorkomen. Nu lijkt hij dat nog steeds te doen. In veel mindere mate, maar toch: meerdere keren bellen, terwijl jij daar eigenlijk geen behoefte aan hebt. Heeft hij gevraagd wat jij fijn vindt en wat jij zou willen? Of gaat hij alleen uit van wat hij wil?
  Af en toe bellen lijkt op het eerste zicht prima, maar het kan ook heel veel nare herinneringen oproepen bij jou. Ik kan me voorstellen dat je dat er op dit moment niet bij kunt hebben. Wat ik al eerder zei: zorg in de eerste plaats goed voor jezelf. Je bent nu op de goede weg. Probeer die richting aan te houden.
  Ik wens je veel wijsheid en kracht om met deze situatie om te gaan.
  Chantal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.