Het verloop na ouderverstoting in de familie

Wat als je met ouderverstoting te maken heb. Het is niet alleen dat een ouder word verstoten van het kind. Hele familie word verstoten van de kinderen.  Opa ‘s en oma’s missen hun kleinkinderen net zo erg als de verstoten ouder.

En nu maak ik het zelfde mee. Mijn zus heeft ondertussen 2 kinderen en vorige week heeft mijn broertje ook zijn eerste kind.  Geen enkel bericht ervan gehad. Geen geboortekaartje. Echt letterlijk niks.  Ik ben geblokkeerd op de Facebook van mijn broertje. De reden dat hij mij heeft geblokkeerd geen idee. Ik heb mijn broertje niks aangedaan! Ik weet wel wie de vrouw van mijn broertje is en bij haar keek ik op de Facebook en zag dat ze is bevallen. De naam van het kind weet ik niet, dat staat er helaas niet bij.

Ik heb haar toegevoegd, maar word niet geaccepteerd. Wanneer het kind precies is geboren weet ik ook niet, alleen dat ze op 27 juli de omslagfoto heeft aangepast met een foto van het kind (alleen het shirtje zie je dat het een zoontje is)

 

Kinderen

De kinderen van mijn zus zie ik al niet opgroeien en het kind van mijn broertje zal ik ook nooit zien opgroeien.. Je bent voor de 3 de keer tante geworden van kinderen die je niet ziet..

Ik krijg er gewoon mee te maken met tante- verstoting.  Nu voel ik het zelfde wat mijn vader mee moest maken om ons niet te zien. Net als mijn tantes en ooms die ons niet te zien kregen na de scheiding van mijn ouders.

Vroeger was er nog geen social media waar je foto’s van je kinderen kon vinden. Nu kun je vaak via Facebook wel foto’s vinden van je kinderen en dat is extra pijnlijk als je ze dan ziet. Ik zie foto’s van mijn zus haar kinderen op haar Facebook. Zo kan ik ze wel zien,maar niet real live helaas.

De onbekende opa en tante

Mijn vader is een onbekende opa voor zijn kleinkinderen

Het doet mij ook veel pijn dat mijn vader hun ook nooit zal zien. Ik voel nu ook zelf het verdriet dat ik mijn neefjes en nichtjes niet zal zien opgroeien.

Ik ben de onbekende tante

Zelf op de 1 ste verjaardag van mijn neefje van mijn zus had ik een loopfietsje voor hem. Mijn moeder woont een paar straten verder op bij mij en ik had dat fietsje bij haar voor de deur gezet. Het fietsje versiert en een briefje erbij dat het van tante Didi af kwam. Ik heb nooit een bedankje gehad of haar zoontje daadwerkelijk dat fietsje heeft gehad. Geen foto ervan gezien. Helemaal niks!

Het is naar om te zien dat mijn zus en broertje nu ze zelf kinderen hebben niet eens inzien dat ze zelf een vader hebben gemist. Ze blijven de leugens geloven van onze moeder en zo zie je dat het verstoten van een ouder gewoon doorgaat.

 

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2017 Didi de Vries
Een gedachte over “Het verloop na ouderverstoting in de familie”
 1. Hallo Didi
  Wat verdrietig dat je dit ook nog es mee moet maken .
  En ja een bekend verschijnsel ,niet alleen komen mijn kinderen nooit hier ,of bellen me op
  ook mijn 3 broers laten me links liggen.
  Ook van mijn eigen familie ben ik het zwarte schaap. Maar laat ik nu niet
  gelijk over mezelf beginnen, ik wou dat ik je even een knuffel kon geven
  want dit voelt heel erg k…………….(vul zelf maar in)
  Ikzelf probeer ,als het verdriet me overvalt naar buiten te gaan ,lekker lopen of fietsen.
  Op de foto bij je blog zie ik dat je haar weer wit is yeahhh dat vind ik je het allermooiste staan.
  Sterkte en xxx Inge Nijhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.