Aanhaakmars tegen ouderverstoting!

aanhaakmars tegen ouderverstotingVorige week maandag begon de aanhaakmars van Patrick Damhuis. Afgelopen zondag was ik ook van de partij.  Maandag begon Patrick in Enschede en liep bijna 200 kilometer naar Den haag toe, waar hij zondag aankwam. Door de weeks waren er lotgenoten mee gelopen en kon Patrick bij lotgenoten logeren.

Zondag was de laatste dag waar vele mensen mee liepen van Zoetermeer naar Den Haag.

 

aanhaakmars tegen ouderverstoting

Op Den Haag centraal kwamen we op een verzamelpunt met een stuk of 20 personen en liepen we naar de turfmarkt in Den haag. Het hoofdkantoor van de kinderbescherming.

Bij aankomst bij de turfmarkt in Den haag werd Patrick onthaald door nog meer aanwezigen en tv ploeg van Hart van Nederland

Helaas was er niemand van de kinderbescherming aanwezig.

Jarenlang vechten vele ouders tegen de raad van kinderbescherming om hun eigen kinderen te kunnen zien. Het enige wat de ouders willen is hun eigen kinderen zien en opgroeien en kunnen vasthouden en de liefde willen geven die ze nodig hebben.

De andere ouder vecht alles tegen na de vechtscheiding en gunt de verstoten ouder de kinderen niet. De ouder die dit veroorzaakt heeft altijd de jeugdinstanties mee. Jeugdinstanties nemen klakkeloos over wat de ouder verteld. De verstoten ouder word totaal niet naar geluisterd.

Instanties komen aan dat een vader vaak wel vervangbaar is voor de kinderen of andersom dat een moeder wel vervangbaar is na een vechtscheiding! Dat is het niet!  Biologische ouders zijn niet vervangbaar voor een kind!
Na de vechtscheiding van mijn ouders had ik een stiefvader. Ik kan niet veel herinneren daarin hoe dat was. Ik zag hem niet als mijn vader.

Ouders die verstoten worden willen ook ouder zijn en hun eigen biologische kinderen kunnen vasthouden! Als je als jeugdverlener werkt dan weet je toch wat kinderen het beste nodig hebben.

Beide ouders nodig!

Aanhaakmars tegen ouderverstoting. Jeugdzorg en Raad van kinderbescherming en alle kinderrechters die zouden moeten weten wat het beste is voor het kind! Hoe kan het systeem zo werken dat ze alles tegen werken wat het beste voor de kinderen is!

Denk eens na als je als jeugdverlener werkt! Zeker als de ouders in een vechtscheiding belanden.

Om 15.00 zijn we zij de 2de kamer en waren we in gesprek met Sven Koopmans van de VVD. Een aantal leden uit de 2de kamer zijn nu bezig om dit aan de kaart te stellen in de kamer vanwege dat ouderverstoting meer bekendheid moet krijgen en aangepakt moet gaan worden.

Het gesprek met Sven Koopmans is hieronder te zien

Deze beelden zijn gemaakt door Nico van den Ham melder van misstanden!

Blog Nico van den Ham

 

Waarom ik bij de aanhaakmars aanwezig was is dat ik zelf een kind van ouderverstoting ben en levenslang hier last van heb en vele psychische klachten voorkomen hadden kunnen worden.

 

interessante links om te lezen

Aanhaakmars tegen ouderverstoting. Ik wil graag mijn verhaal delen om ouders in te laten zien wat de impact vooral op oudere leeftijd is te laten zien vanwege dat ik nu zelf ook word verstoten bij mijn zus en broertje. Hun hebben nu ook kinderen die ik niet te zien krijg omdat ik nu onze vader terug heb.

Ik ben een slachtoffer van ouderverstoting

Kinderen krijgen een gespleten loyaliteit zie mijn blog : Ik ben een kind met een gespleten loyaliteitsprobleem

aanhaakmars tegen ouderverstoting

 

 

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2017 Didi de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.