8 september 2017 – Dag van de scheiding

 

Uit de statistieken van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat 1 op de 3 getrouwde stellen gaat scheiden.  De vereniging vFAS heeft hierdoor een speciale dag in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de scheiding. Dit jaar valt deze dag op vrijdag 8 september.

8 september 2017 - Dag van de scheidingIk ben heel blij dat ieder jaar hier aandacht voor komt. Het is namelijk zo belangrijk dat ouders inzien wat vooral de schade op een kind is nadat ouders gaan scheiden.  Zeker als ouders in een vechtscheiding belanden..

Zo was ik zelf nog heel klein toen mijn ouders gingen scheiden. Dit werd helaas een vechtscheiding. Als kind kon ik hier natuurlijk niks aan doen.

Ik zelf reageerde heel erg op de situatie van mijn ouders waardoor mijn ontwikkeling achter bleef. Hier heb ik het best moeilijk mee.. Ik wil dat mensen mij zien als een 32 jarige en niet al iemand die jaren jonger is.

Ik ben door de scheiding niet de persoon die ik wil zijn.. Als kind zijnde heb ik mij namelijk niet goed kunnen identificeren. Dit neem ik mijn moeder behoorlijk kwalijk, vanwege dat mijn moeder in de scheiding aan haar zelf dacht en niet aan haar kinderen wat die op het moment nodig hadden. Vanaf kleins af aan ben ik al vaak somber en kreeg ik last van faalangst en vele angsten en een heel laag zelfbeeld en dat heb ik helaas nog steeds.. Mijn schoolprestaties werden ook steeds slechter en slechter en begon ik met spijbelen. Ik had geen zin meer in school nadat de thuissituatie ook niet meer goed was na de 2de scheiding van mijn moeder.

Ontnam mijn jeugd

Dag van de scheiding. Mijn moeder ontnam mijn vader in mijn jeugd en zette ons in tegen over hem. Als je je kinderen inzet in een scheiding ben je niet geschikt voor het ouderschap. Denk aan je kinderen. Wat hebben hun nodig voor een goeie toekomst.

Ik hoopte op een goeie jeugd met uiteindelijk een goeie opleiding en uiteindelijk een goeie baan te hebben. Vrienden maken is ook best lastig dat gaat mij ook niet gemakkelijk af. Ik zit dan ook vaak alleen eenzaam thuis..

Het is voor kinderen zeer belangrijk dat ze beide ouders nodig hebben bij opgroeien.  Laat kinderen niet te hoeven kiezen met een scheiding voor een ouder.. En vooral maak de andere ouder niet zwart bij de kinderen. Jullie nemen samen kinderen, dus samen zorgen jullie ook voor de kinderen. Kinderen zijn loyaal naar beide ouders dus laat kinderen met beide ouders opgroeien.

Wil je een kind hebben die een goeie toekomst tegemoet gaat? Laat dan je kind met beide ouders opgroeien.

Ik leef al jaren met vele depressies en vele angsten en heb PTSS ontwikkelt, dit wil je je kind niet aandoen.. Zo een leven gun je echt geen enkel kind.

Ouders denk na wat je doet in een scheiding! Denk aan je kinderen! Je wilt toch het beste voor ze!

 

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2017 Didi de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.