Zij had het verschil kunnen maken!

1 van de vriendinnen van mijn moeder waar ze het meeste mee omging die had veel verschil kunnen maken in de vechtscheiding van mijn ouders. Mijn moeder liet haar het opknappen als ze met ons wegging. Zij was de persoon  in ons huis die de deur open deed voor onze vader.

Op het moment dat mijn vader een bezoekregeling had, ging vaak onze moeder met ons weg. Ze liet de vriendin van mijn moeder dan in ons huis. Gaf aan dat onze moeder met ons weg was. Ze had tegen onze moeder kunnen zeggen dat dit net goed is voor de kinderen waar ze mee bezig is. Kinderen horen niet de dupe te worden van een scheiding van hun ouders. Kinderen hebben beide ouders nodig.  Als je goeie vriendinnen bent zou je dat ook tegen elkaar kunnen zeggen. Zij had het verschil kunnen maken. Een heel groot en belangrijk verschil.

Waarom heeft ze dit niet gedaan of durfde ze er niks van te zeggen?

Ik zal het nooit weten waarom ze niks heeft gezegd tegen mijn moeder.

Toen ik net achter de waarheid kwam en een paar maanden erna mijn moeder tegen kwam in de winkelstraat. Liep ze samen met haar, arm in arm als 2 tieners over straat.. Van ‘kijk ons eens lopen’.  Zo liepen ze .. Alsof ik niks was  van mijn moeder. Ik was gewoon een vreemde voor haar. Dat moment was toen echt heel pijnlijk. Op dat moment kon ik wel door de grond zakken van verdriet. Op straat moet je je wel sterk houden, want je wilt niet dat mensen je verdriet zien. Zeker niet op dat moment toen mijn moeder en die vriendin van mijn moeder dus voorbij liepen.

Feestweek

Een paar jaar geleden liep ik met een vriendin van mij over de feestweek in Beverwijk. De dag van de paardenrace en we liepen door de straat .In eens zie ik mijn moeder lopen met 2 vriendinnen van haar. Mijn moeder in het midden.. Op dat moment dat we haar zagen liep die vriendin van mij achter mijn moeder aan en maakte foto’s en begon mijn moeder te filmen.. Zo was duidelijk te zien dat mijn moeder de baas van de 3 was en bepaalde wat er gebeurde. Die andere 2 hadden niks te zeggen.

Je zag zo duidelijk in mijn moeder de narcistische trekken die ze heeft. Waarom zien de andere dat niet? Als ze dat wel hadden gezien dan hadden zij het verschil kunnen maken!

Het is zo duidelijk..

Ik kan nu echt mensen herkennen ondertussen die dus narcisten zijn. Met dat soort mensen wil ik niet meer in aanmerking komen..

Waarom blijven ze bevriend met narcisten?

Ook weet ik dat een aantal familieleden van mijn moeder ook het verschil hadden kunnen maken.. Ik weet zeker dat er een aantal waren die echt wel inzagen dat onze moeder verkeerd bezig was. Er zijn namelijk een aantal familieleden van mijn moederskant als ik die tegen kom dat ze gewoon heel normaal doen..

 

 

 

 

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2017 Didi de Vries
Een gedachte over “Zij had het verschil kunnen maken!”
 1. Hoi Didi,

  Ik heb echt bewondering voor je hoe je de situatie beschrijft. Je ziet heel duidelijk hoe het in elkaar zit. Ik vind het heel knap. Sta zelf nog aan het begin van deze ontdekking. Ben nu 37 jaar en heb vele depressies en problemen gekend op sociaal gebied. Het licht begint nu te branden en ik zie dat niet mijn vader de dader is maar het slachtoffer ….

  Dank je voor het delen van je ervaringen, ik heb er veel aan…

  Echt knap van je!

  Groetjes
  Lotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.