Een zwaar jaar en bezig met contactherstel

2017 - Een zwaar jaar en bezig met contactherstelWeer een jaar voorbij.. Het einde van het jaar nadert weer. december is altijd een maand wat ik liever heb dat dat weer snel voorbij zijn. Vooral nu ik weet dat het contact met mijn zus en broertje voorgoed over is.  Ik had altijd nog de hoop dat ze zullen inzien dat de leugens van onze moeder ook bij hun zichtbaar zullen worden.

Mijn zus en broertje hebben kinderen die ik niet zal zien opgroeien. Zullen nooit over mij te weten komen dat ze nog een tante hebben. Een tante die ze zo graag had willen zien hoe hun ook opgroeien. Dat ze ook op bezoek bij hun tante komen en net als bij mijn moeder en broertje waar ze gezellig langs komen.

Dit doet mij behoorlijk veel en jammer dat hun dat niet inzien en ook niet in willen zien.

De feestdagen die je niet viert met je eigen familie, zoals mijn zus en broertje en hun kinderen.

Verder hoe dit jaar is geweest en waar ik nu mee bezig ben.

Afgelopen jaar

Een zwaar jaar en bezig met contactherstel. Vorig jaar was voor mij een rot jaar. Ik had de zoveelste depressie en ben dat wel behoorlijk zat dat ik zo somber door het leven moet gaan en vorig jaar had ik besloten dat het genoeg was. Melde mij toen aan bij de levenseindekliniek.  Mensen die niet begrijpen hoe het is om jaar na jaar, jaar in jaar uit somber door het leven te moeten gaan. Na vele jaren is het genoeg en dat punt had ik bereikt.

Ook dat ik eigenlijk best eenzaam leef en weinig vrienden heb. Vrienden verlaten je helaas als je psychische klachten heb en dat is heel jammer. Ze weten namelijk niet hoe ze met je om moeten gaan. Je bent anders dan hun en dan haken ze af om vrienden te zijn met je.

Helaas is mijn jeugd ook totaal niet fijn geweest door de vechtscheiding van mijn ouders. Dat heeft er toe geleid dat ik dus vele psychische klachten heb ontwikkeld.

Als mijn ouders niet in een vechtscheiding waren beland, dan had ik nu zeker wel een betere jeugd gehad.

In 2002 was het vastgesteld dat ik zwaar depressief was, maar hoe ik mijn jeugd terug zie dan was ik al vele jaren daarvoor al depressief.

overspannen

Dit jaar begon ook zwaar ik raakte overspannen en ben toen 3 maanden gestopt ook met mijn vrijwilligerswerk. Het lukte me allemaal niet meer.. Ik werkte maar 7,5 uur per week en toch raakte ik overspannen.. Niks lukte meer en het liefst kwam ik mijn bed ook niet meer uit..

Vanwege dat ik mij had aangemeld bij de levenseindekliniek kreeg ik ineens heel veel hulp.. om de 2 weken kreeg ik een gesprek met de psycholoog en ook heb ik een paargesprekken met de huisarts gehad.

Vorig jaar had ik zelf contact gezocht met een maatschappelijke werkster waar ik ook een aantal gesprekken mee kreeg. Ze had mij ook aangemeld voor een aantal cursussen. Ook zouden we mij aanmelden bij de wijkteam.. Alles ging in een keer tegelijk..

Doordat alles tegelijk op mij afkwam werd ik overspannen.. of te wel een burn-out..

Ik gaf dit ook aan bij de maatschappelijke werkster en besloten eerst de cursussen te gaan doen en daarna mij aan te melden bij de wijkteam. Soms kun je helaas lang wachten voordat er een cursus aangeboden word en er genoeg mensen zijn voor de cursus.

Een betere tijd

Een zwaar jaar en bezig met contactherstelBegin april ben ik  weer gaan werken en gelukkig ging het daarna weer wat de betere kant op met mij..

Het scheelt ook veel dat als het weer wat mooier weer buiten is dat het met mij ook beter gaat..  Dat is altijd wel fijn dat het weer langer ligt is en ik dan ook beter in mijn vel kom te zitten.

Eind juli was ik ook even tijdelijk gestopt met gesprekken met de psycholoog vanwege dat er een cursus begon en ik en ik mij daarop kon richten.. en ze gaf aan bel maar wanneer het weer nodig is.

De cursus heb ik ondertussen afgerond

Dit jaar heb ik wel een aantal keren mijn verhaal mogen vertellen in de media.

Zo mocht ik mijn verhaal in augustus doen in vrouw online zie artikel : Didi kampt nog steeds met ouderverstoting

En bij Shepostonline

En vorige maand zelfs mijn verhaal mogen vertellen bij rtlnieuws..

 

Bezig met tv programma

Een zwaar jaar en bezig met contactherstelIk ben nu ook bezig met een tv programma om ouderverstoting meer bekend te maken en de schade op kinderen te laten zien..

Waarom ik dit doe is dat ik graag wil in laten zien wat de schade op kinderen is na een vechtscheiding van ouders en het missen van 1 ouder. De vele schade die je als kind kind krijgen hierdoor. Wil het verschil kunnen maken zodat instanties anders te werk gaan om echt kinderen in deze situatie te helpen.

Mijn zus is er echt niet blij mee elke keer en kwam ook de studio binnen gestormd de eerste keer. Ik snap dat hun het niet fijn vinden dat het verhaal bekend word, maar ik doe het niet voor hun, maar om het verschil te kunnen maken bij andere gezinnen.

Afgelopen donderdag zijn we weer verder gegaan met de tv opnames en dit keer ging het gelukkig goed.

Ook zullen ze mijn zus gaan interviewen, maar of ze in beeld komt dat weet ik niet, maar uiteindelijk willen we gaan kijken om het contact met mijn zus en broertje te herstellen. Dat zou ik ook heel graag willen.

Een echt goeie band dat zal het niet gaan worden, maar ik zou al wel blij zijn dat ik welkom bij hun ben en dat ik hun kinderen gewoon zou kunnen zien.

Of er echt een herstel gaat komen dat is afwachten aankomend jaar..

Wanneer het allemaal word uitgezonden dat is nog onbekend, maar als ik dat weet dan zal ik dat zeker aangeven.

Voor meer info kun je mijn Facebook pagina Didi’s Diary in de gaten houden..

 

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2017 Didi de Vries
2 gedachte over “2017 – Een zwaar jaar en bezig met contactherstel”
    1. Dankje wel. Ik hoop dat ik met mijn verhaal het verschil kan maken voor andere kinderen. Dat andere kinderen vele ellende zal besparen en ook dat ouders niet meer worden verstoten van hun biologische kinderen.
      Kinderen hoeven niet te kiezen voor een ouder in een vechtscheiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.