Mag ik mij voorstellen?

 

Mag ik mij voorstellen? Nog een paar weken en dan is het eindelijk zover en heb ik weer de achternaam van mijn biologische vader terug. Op 25 april 1995 werd mijn achternaam gewijzigd naar de achternaam van toen mijn stiefvader. Mijn moeder heeft er alles aangedaan om onze achternaam te wijzigen. Als kind zijnde heb je daar geen zeggenschap over en helaas kreeg mijn moeder dit dus voor elkaar. Mijn vader ging niet akkoord met de naamswijziging vroeger en ondanks de bezwaren van mijn vader voldeed de aanvraag wel aan de voorwaarden gaven ze aan. Hoe kan het aan de voorwaarden doen als mijn vader niet akkoord ging met de naamswijziging?

Zie brief die ik eind januari heb ontvangen van ministerie van justitie en veiligheid.

Donaties

Mijn achternaam terug wijzigen is al een heel langere wens van mij en was gewoon niet haalbaar. Via donaties waar ik iedereen echt heel dankbaar voor ben is het dan toch gelukt om het geld bij elkaar te krijgen. Ik had nooit kunnen verwacht dat het met donaties mogelijk zou zijn om mijn naam te kunnen wijzigen. 14 februari heb ik de papieren opgestuurd voor mijn naamswijziging. Nu duurt het nog 20 weken voordat mijn naam daadwerkelijk is gewijzigd. In ieder geval moet het allemaal geregeld zijn voor 28 juni. 28 juni een datum om naar uit te kijken.

Het zou een mooi verjaardagscadeau zijn voor mijn vader als het dan geregeld is.. Mijn vader is namelijk 19 juni jarig en zou echt super cool zijn als het dan allemaal geregeld is..

Mijn eigen identiteit weer terug..  Dat is zo een fijn idee dat over een paar weken dat werkelijkheid zal worden..

Begin januari had ik al een brief gestuurd of ik gratis mijn naam kon wijzigen of met korting vanwege ik nooit om deze achternaam heb gevraagd en ik het gewoon bizar vind dat mijn vader totaal niet akkoord ging en ze toch de naamswijziging hebben doorgevoerd en ik nu dus 835 euro moet betalen om mijn biologische achternaam terug te kunnen krijgen. Het is gewoon triest hoe de wet geregeld hierin is..

Naamswijziging voor kinderen in de toekomst

Ik hoop dat mijn brief die ik in januari heb verstuurd dat ze wel in zien dat ze niet al te snel een achternaam van kinderen wijzigen als ouders in een vechtscheiding zijn beland.

Het zou ook zo moeten zijn dat als 1 van de ouders niet akkoord gaan met de naamswijziging van de kinderen dat dat dan ook niet wordt gewijzigd. Mijn vader had zoveel bezwaar tegen de naamswijziging en toch gingen ze akkoord..

En een achternaam terug wijzigen zou gewoon gratis moeten zijn..

 

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2018 Didi de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.