Jaarlijkse dag bewustwording ouderverstoting

 

Jaarlijkse dag bewustwording ouderverstotingJaarlijkse dag bewustwording ouderverstoting. Woensdag 25 april 2018 is het de dag van bewustwording van ouderverstoting. De dag dat hier meer aandacht voor word gevraagd. Elk jaar verliezen vele duizenden kinderen 1 van hun ouders doordat de ouders in een vechtscheiding terecht komen.

Ik raakte mijn vader ook kwijt toen ik nog een peuter was. De verhalen die mijn moeder vertelde geloofde ik als klein kind. Hierdoor koos ik uiteindelijk de kant van mijn moeder. Werd bang voor mijn eigen biologische vader.

Jaarlijkse dag bewustwording ouderverstotingEr is nu ook een hashtag in het leven gekomen #ikbesta. Met deze hashtag willen we ouderverstoting meer bekendheid geven.

In de media zijn al vele verhalen gekomen van vele ouders en ik zelf over het gevolg van ouderverstoting.

4 jaar geleden ben ik pas achter de waarheid gekomen en bleken de verhalen van mijn moeder totaal niet te kloppen. Het moment dat ik achter de waarheid kwam werd ik meteen uit de lijst van Facebook bij mijn moeder gehaald. Als mijn moeder wel de waarheid had gesproken dan had ze ook naar mij toe kunnen komen, maar dat deed ze niet.

De volgende dag nadat ik de mail van mijn vader kreeg, ben ik naar Den Haag gegaan waar mijn vader woont. Mijn vader had ook een aantal papieren nog bewaard van de inzage. Hieruit was al veel te zien dat er veel gelogen was door mijn moeder.

inzage

 

Helaas had mijn vader niet alle papieren meer, dus ben ik inzage gaan vragen bij de raad van kinderbescherming.  Mijn vader en moede moesten daar allebei toestemming voor geven dat ik dat wilde inzien. Er gingen er wel een aantal weken voorbij en mijn vader gaf toestemming en mijn moeder hebben ze toen telefonisch benaderd en die was niet blij dat ik inzage had gevraagd, maar ze gaf wel toestemming.

Toen ik inzage kreeg de eerste keer waren een aantal teksten weg geplakt door de raad van kinderbescherming. Bepaalde dingen wat ik dus niet mocht lezen. Ze gaven aan dat dat de namen van mijn zus en broertje waren. beetje onzin vond ik dat. Ik heb toen nogmaals om inzage gevraagd vanwege ik de teksten wilde zien wat weg geplakt was  en dat kreeg ik een  aantal weken later dus te lezen. Er bleken ook teksten over mij weg geplakt te zijn die ik de 2de keer wel te zien kreeg.

Door de inzage was duidelijk dat dit om ouderverstoting ging wat mijn moeder dus heeft veroorzaakt. De raad van kinderbescherming werkt gewoon mee aan ouderverstoting. Als jeugdinstantie zou je toch weten wat het beste is voor een kind. Waarom meewerken met 1 van de ouders die dit de andere ouder wilt aandoen.

Door de inzage te hebben gezien en in huis te hebben heb ik een goed beeld kunnen krijgen over onze jeugd en de verhalen van mijn moeder die niet waarheid waren.

Als ik na het zien van de inzage een ander beeld had gekregen en in had gezien dat mijn moeder de waarheid zou hebben gesproken dan zou ik dat zeker ook gemeld hebben.

 

Na de waarheid

 

Nadat ik achter de waarheid was gekomen en inzage heb gehad, heb ik ook mijn zus en broertje de mogelijkheid gegeven om de papieren in te zien. Ze wilden dat absoluut niet inzien. Hun hebben gekozen voor onze moeder, dat heeft mijn zus ook aangegeven. Ik kies de kant van onze moeder.

Jaarlijkse dag bewustwording ouderverstoting

In het gesprek op whatsapp met mijn zus geeft ze aan dat de scheiding zolang duurde omdat onze vader alles tegen werkte.. Duhh, hij heeft ook recht op zijn kinderen en dat werkte onze moeder tegen. Kinderen scheiden niet mee en dat gebeurde bij ons wel.

Ik had gehoopt dat mijn zus en broertje ook de kans kregen om hun vader weer te kunnen zien, maar hun vonden in dat ik iedereen uit elkaar wilde halen. Dat ik daarvoor aan het zorgen was. Dit was absoluut niet mijn idee dat ik dat wilde. Wilde dat hun ook hun vader in hun armen konden sluiten.

Ik vind dat hun ook recht hadden op de waarheid. In de mail van mijn vader dat hij aangaf dat we jarenlang gehersenspoeld waren door onze moeder, dat hij altijd de hoop had dat als wij volwassen allemaal waren, dat onze moeder de waarheid zou gaan vertellen.

De ouder die dit veroorzaakt zullen dat helaas nooit vertellen aan hun kinderen dat ze gelogen hebben over de vader van de kinderen.

Vele kinderen zullen er dan ook nooit achter komen.

Mijn zus werkt ook alles tegen : Het felle verzet 

Retour afzender

 

Onze vader stuurde ook brieven met geld erin, geld werd uit de brief gehaald en de brief ging retour. Cadeautjes werden zelfs retour gestuurd. Ik kan me ook nog herinneren dat op een dag de cadeautjes niet retour werden gestuurd en dat mijn broertje een gitaar kreeg en ik kreeg een groot barbie huis. (mijn vader wist niet dat ik niet van barbie’s hield)  Wat mijn zus toen heeft gekregen kan ik niet herinneren, die zal ook wat gehad hebben. Op dat moment wisten we wel dat het van onze vader af kwam. Waarom dat niet retour is gegaan door onze moeder geen idee. Misschien was het te groot om het retour te sturen en dat kost dan een hoop geld.

De meeste cadeautjes werden retour gestuurd en zo kan ik me ook nog herinneren dat op een dag onze oom en tante verkleed waren als sinterklaas en zwarte piet met een zak vol cadeautjes. Zie link : Sinterklaasavond

Mijn zus blijft echt alles ontkennen, ze weet ook dondersgoed van die cadeautjes zoals de gitaar en dat barbie huis wat ik had gekregen van onze vader af kwam en ook dat onze oom en tante verkleed waren aan de deur met sinterklaasavond.

Als je eenmaal de leugens gelooft van onze moeder en een goeie band met haar hebt, dan kan je ook niet anders meer denken dan wat je jarenlang is verteld.  Ze zijn dan zo verbonden met de ouder die zich hier aan schuldig maakt.

Het hersenspoelen en manipuleren van kinderen en als doel de liefdevolle en warme verhouding met de verstoten ouder te vernietigen is een vorm van kindermishandeling.

De gevolgen hiervan is met de jaren heen behoorlijk zichtbaar.

Gevolgen

 

De gevolgen op een verstoten ouder is ook behoorlijk. Zo loopt mijn vader elke dag nog in zwarte kleding rond vanwege hij nog iedere dag rouwt om zijn andere kinderen en kleinkinderen. Mijn vader werd in de tijd dat hij bezig was om ons te kunnen zien erg somber en werd hopeloos en heeft op een dag zijn huis ook laten opblazen. Hij wilde ook niet meer leven omdat hij ons niet meer te zien kreeg. Ouders die hun kinderen niet meer te zien krijgen kunnen gekke dingen doen. Dreigde dus ook dat als hij ons zou zijn dat hij ons zou vermoorden en met de opmerking: Als ik mijn kinderen niet meer mag zien, dan krijgt niemand ze meer te zien.

Door zulke vechtscheidingen waarbij 1 van de ouders hun kinderen niet meer te zien krijgen kunnen dus voor familiedrama’s zorgen. Als ouders gewoon na een scheiding hun kinderen gewoon zien, dan zullen er minder familiedrama’s in de toekomst komen.

 

ouderverstoting

 

De gevolgen van ouderverstoting is niet alleen dat een ouder de kinderen niet meer zien.  De hele familie van de verstoten ouder is niet meer in beeld bij de kinderen. De familie was ook net zo slecht als onze vader.

Door een vechtscheiding ben je als kind meteen een hele familie kwijt. Oma’s en opa’s zien hun kleinkinderen niet meer en die missen hun kleinkinderen ook net zo erg. Tantes en ooms en neefjes en nichtjes in 1 keer ben je ze kwijt als kind van een vechtscheiding.

De verzorgende ouder die ouderverstoting veroorzaakt zijn vaak psychisch ziek en zien het niet in dat kinderen de andere ouder ook nodig hebben. Kunnen het niet verkroppen dat de andere ouder ouder is en blijft van de kinderen. Volgens hun visie van de scheiding moet de andere ouder kapot gemaakt worden en dus vinden ze dat ze geen recht meer hebben op hun eigen kinderen. Het is alles of helemaal niets.

 

 

Jaarlijkse dag bewustwording ouderverstotingAankomende woensdag 25 april staan we meer stil om ouderverstoting bekender te maken en vooral het verschil kunnen maken voor andere kinderen dat als hun ouders in een vechtscheiding belanden niet mee scheiden van de andere ouder. Met de hashtag #ikbesta willen we op social media het bespreekbaar maken.

Zelf ben ik een kind hiervan en ervaar nog iedere dag de gevolgen ervan. Zo ben ik al jaren onzeker over mij zelf en ben ik overal bang om te falen met dingen. Bang iets verkeerd te zeggen of dat ik wat doe wat niet goed is. Je zelf gewoon letterlijk kwijt zijn dat ben ik. Wie ben ik en wat vind ik leuk. Mijn eigen identiteit daar ben ik nu opzoek naar. Lees tip : Opzoek naar mijzelf

 

Tip: Wil je mijn berichten per mail ontvangen? Dat kan nu heel gemakkelijk. Ga naar menu en vul daar je mailadres in en druk op abonneer je op Didi’s Diary

 

Jaarlijkse dag bewustwording ouderverstoting

 

 

 

 

 

 

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2018 Didi de Vries
Een gedachte over “Jaarlijkse dag bewustwording ouderverstoting”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.