De afgelopen periode

 

De afgelopen periodeIn de afgelopen jaren dat ik mij bezig hou met ouderverstoting heb ik ook al vele ouders gesproken en gezien die te maken hebben met ouderverstoting. Vaak zie ik die ouders bij bijeenkomsten door het land. Sinds een aantal weken spreek ik ook af met ouders die raad willen hebben over wat ze het beste kunnen doen.

Door mijn verhaal te delen, help ik ondertussen heel wat ouders die mij dankbaar zijn dat ik mijn verhaal deel. Ze zien de gevolgen in wat ouderverstoting doet met kinderen. Ik wil ook mijn verhaal daarom ook delen. Een verschil te kunnen maken voor ander kinderen.

Tijd dat kinderen deze ellende voorkomen want deze ellende wil je de kinderen niet aan doen.

Zo heb ik ook contact met ouders via de telefoon. Kunnen mij gewoon benaderen via telefoon en mail. Zo ben ik ook bereid om de verstoten ouder een steun te zijn als ze dat nodig hebben.

In de toekomst ben ik ook van plan om dit groter aan te pakken als ik zelf ook wat meer energie heb.

interview

Begin dit jaar was ik ook benaderd door het Project Daniel, waar ik geïnterviewd bent over de gevolgen van ouderverstoting en dit is via Facebook te lezen

Het is op een echte duidelijke manier geschreven over wat ouderverstoting dus inhoudt

Verder heb ik afgelopen tijd veel nagedacht over hoe mijn jeugd is geweest en dat ik op dit moment in een burn-out zit.

Jarenlang heeft mijn moeder verteld dat ik anders was en dat ik autistisch zou zijn en gehandicapt. Dat allemaal is vroeger allemaal nagekeken en dat bleek niet. Er waren wel vermoedens toen ik klein was vanwege dat ik op 2 jarige leeftijd nog steeds niet aan het praten was. Ook liep ik toen nog niet. Bleek dat ik op de situatie reageerde. Helaas heeft mijn moeder toen besloten om jaar in jaar uit tegen bekende uit de omgeving en familie te vertellen dat ik dus wel gehandicapt zou zijn en ook autistisch.

Opzoek naar mijzelf

Opzoek naar mijzelf. Jarenlang zie ik me eigen niet zoals ik wil zijn. Heb echt momenten gehad dat ik van mijzelf walg. Zo onzeker ben ik over mijzelf en dat komt echt door mijn jeugd en dat ik van mijn moeder geen aandacht en liefde kreeg. Als kind zijnde heb je ook liefde van je ouders nodig. Mijn moeder hield mijn vader bij mij weg en mijn moeder zag en ziet mij niet als haar dochter.

doordat ik geen liefde kreeg en de situatie thuis niet goed was heb ik veel niet meegekregen wat je als kind mee krijgt van je ouders om later goed voor jezelf te kunnen zorgen.

Kan wel voor mij zelf zorgen dat is het niet. Je krijgt gewoon niet alles mee. Een vader leert je namelijk dingen in het leven wat een moeder je niet kan leren. Andersom kan een moeder je dingen leren wat je nodig hebt in het leven wat een vader je niet kunt leren.

Als kind zijnde heb je levenslang de gevolgen ervan als 1 van de ouder de andere ouder niet meer toelaat bij de kinderen.  Zie verhaal: Levenslang

Ik heb ook een periode gedacht dat ik misschien in het verkeerde lichaam zit. Vroeger speelde ik namelijk nooit met barbies en poppen. Als ik een barbie kreeg was meteen de zelfde dag nog de kop eraf. Speelde liever met LEGO vroeger.  Ook ben ik niet zo een vrouw die met zo handtasje gaat lopen. Ik stop gewoon sleutels en pasjes in mijn broekzak zonder een tas bij me te hebben. een klein heuptasje wel, maar dat is echt alleen als ik een hele dag weg ga.

Ik weet dat het gewoon komt door mijn jeugd dat ik die barbies de kop eraf haalde.

Verstoten ouders

Ook komen er binnenkort verhalen op mijn blog over verhalen van verstoten ouders.

Ben jij ook een verstoten ouder en wil je je verhaal ook kwijt, kun je dat mailen naar mij via contact formulier

 

Ezels en kwasten 2018
Hier was ik aan het schilderen bij Ezels en kwasten 2018 in Wijk aan zee

 

 

 

 

 

 

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2018 Didi de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.