Naamswijziging is akkoord

 

Naamswijziging is akkoordDe naamswijziging is akkoord en heb bijna mijn achternaam van mijn biologische vader terug. Ik had verwacht deze week mijn naam overal te kunnen wijzigen, maar de brief waarop mijn nieuwe naam zal gaan staan daar hebben ze nog 10 weken voor nodig. Hoop dat deze tien weken snel voorbij zijn.

Ik heb lang genoeg met een naam rond gelopen die niet bij mij hoort. Loop met de achternaam rond van mijn stiefvader waar mijn moeder na 3 jaar na de naamswijziging weer is van gescheiden.

Eindelijk mijn eigen identiteit terug, daar verlang ik zo erg naar. Vele geven aan het is maar een naam , maar het betekend veel meer dan een naam.

De afgelopen periode was zwaar. Je verwacht niet dat het zoveel impact heeft als je je naam weer terug kan wijzigen. Maar ik zal je zeggen het is behoorlijk slopend.

Mijn energielevel was behoorlijk in de war, zo bleek ik weer in een burn-out te zitten. Niks ging meer goed en wat ik wilde lukte niet meer. Woede uitbarstingen en huilbuien. Alles kwam deze maanden weer terug vanwege de impact van de naamswijziging.

De laatste 2 weken was het einde in zicht vanwege de 20 weken die omwaren van de naamswijziging.  Ik zag me zelf weer opbloeien. Was zo blij dat het einde van mijn achternaam was die ik nu nog steeds draag en mijn biologische achternaam eindelijk in zicht is van dat ik het overal kan aanpassen.

Doneeractie

Ik had nooit verwacht dat ik met een donatie actie het geld voor de naamswijziging heb kunnen bereiken. Hier ben ik iedereen echt heel dankbaar voor dat ze dit mogelijk hebben gemaakt.

Ik blijf het echt vreemd vinden dat vroeger mijn naam is gewijzigd naar mijn stiefvader. Had het dan veranderd naar mijn moeder haar achternaam, dan had ik het alsnog terug gewijzigd naar mijn biologische vader. Hoe kan het gewijzigd worden naar een stief ouder die helemaal niet de biologische ouder is van het kind. Je pakt hierdoor echt de identiteit van het kind af.

Als kind zijnde wil je weten wie je bent en waar je vandaan komt en de overheid hoort het recht op identiteit van ieder kind eerbieden. Dit is dus bij mij niet gebeurd want mijn biologische achternaam is mij ontnomen in mijn jeugd, dus ook mijn identiteit is mij ontnomen.

Ik hoop dat ministerie die bepalen of een naam gewijzigd word aangepast wordt.  Vooral bij ouders die gaan scheiden en de namen van de kinderen willen wijzigen dit niet snel te gaan doen. Kind moet zijn eigen identiteit namelijk niet kwijt raken doordat de verzorgende ouder de naam wijzigt.

Ook is het niet goed waar kinderen in pleeggezinnen zitten, waar de naam van die kinderen ook gewijzigd worden, die kinderen hebben ook recht op wie ze zijn, en waar ze vandaan komen.

Ik hoop dat de laatste tien weken nu snel voorbij zijn en ik dan definitief mijn naam kan wijzigen.

 

 

 

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2018 Didi de Vries
3 gedachte over “Naamswijziging is akkoord”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.