Mijn vader rouwt al 30 jaar om zijn kinderen.

 

Mijn vader rouwt al 30 jaar om zijn kinderen.Mijn vader rouwt al 30 jaar om zijn kinderen. Dit jaar is het 30 jaar geleden dat mijn ouders in een vechtscheiding terecht zijn gekomen. 30 jaar dat mijn vader zijn andere kinderen niet meer heeft gezien. Vele pijnlijke jaren waardoor mijn vader nog steeds in zwarte kleding rond loopt. Ook al heeft mijn vader mij nu 4,5 jaar terug. De vele verloren jaren zijn niet meer in te halen.

Wetende dat mijn vader heeft gevochten om zijn kinderen te kunnen zien waarvan vele jaren tevergeefs helaas. Doordat mijn moeder het mijn vader niet gunde en dat alleen maar omdat ze zelf ging scheiden en mijn vader, haar ex nog meer in het zwarte licht te brengen. Denkend alleen maar aan haar zelf. Niet denkend van wat het beste is voor haar kinderen.

2 maanden geleden dat mijn vader hier was vanwege ezels en kwasten in Wijk aan zee heeft mijn vader zijn verdriet hier wel laten zien. Dat deed mij ook heel erg veel. Dat mijn vader nog elke dat dus rouwt omdat hij mijn zus en broertje niet ziet en ook zijn kleinkinderen niet ziet. Zijn kleinkinderen weten niet eens van zijn bestaan af. Net als dat ze mij ook niet kennen. Het is echt verschrikkelijk dat ouderverstoting generaties achter elkaar doorgaan.

 

Wat als?

 

Wat ik mij de afgelopen jaren wel heb afgevraagd nadat ik achter de waarheid ben gekomen, wat mijn moeder toen gedacht zou hebben? Zou mijn zus en broertje er ook toen achter komen? Is mijn moeder toen nog meer gaan opscheppen bij hun?

Toen ik begin 2014 namelijk weer contact met mijn vader had, en ik toen voor haar verjaardag kwam. Dat ze had gehoord dat ik weer contact had met mijn vader en toen een blik naar mij had dat ik toen al achter de waarheid was gekomen. Daar was ze toen blijkbaar bang voor.

Dat gebeurde helaas een paar dagen later pas toen ik dus het verhaal had gehoord van mijn vader, waardoor mijn leven een hele andere wending kreeg.

Een aantal maanden later stond ook mijn moeder een keer in de straat bij mij. Ik gaf toen nog in gebaren aan dat ze wel binnen kon komen. Dat deed ze niet. Wilde ze haar verhaal toen vertellen? Wat was haar doel op dat moment. Had ze spijt?

Zal ze ooit de waarheid gaan vertellen nog tegen mijn zus en broertje?

Ik hoop ooit dat ze dat nog gaat doen.

 

Verloren jaren

 

30 verloren jaren ondertussen dat mijn vader mijn zus en broertje niet meer heeft gezien. Een rouwende man met veel, heel veel verdriet. 4,5 jaar dat ik mijn vader terug heb. 4,5 jaar spijt dat ik nooit bij het besef ben gekomen dat mijn vader al die jaren contact heeft gezocht met ons. Als kind zijnde sta je er niet bij stil als je ouder ergens op de kijk staat om je te zien. Dat doet de verstoten ouder vanwege je als kind zijnde heel erg mist. Als kind zijnde denk je dat je verstoten je ouder je juist nog meer bang wilt maken, maar dat is dus niet het geval.

Het is de verzorgende ouder die dus de verhalen rond verteld dat de verstoten ouder dus slecht is en je dat als kind gelooft en ook al heb je ook goeie momenten met de verstoten ouder. De verzorgende ouder zal je dit uit je hoofd praten, zodat je alleen maar slecht over de verstoten ouder kan denken. Mijn vader verwachtte dat mijn moeder wel de waarheid zou vertellen als we allen volwassen zouden zijn.

Helaas gebeurde dat niet en kwam ik er 4,5 jaar geleden pas achter. Vele kinderen komen hier nooit achter dat ze door de verzorgende ouder voorgelogen zijn over de verstoten ouder.

Je hoort wel eens mensen zeggen dat kinderen wel opzoek gaan. Vaak is dat niet zo en gaan ze gewoon verder met hun leven alsof er niks is dat ze missen.

Daarom is het tijd om ouderverstoting meer bekendheid te geven. Dat kinderen zich zelf terug kunnen zien dat ze dit ook mee hebben gemaakt en dat ze hierdoor contact gaan zoeken met de verstoten ouder.

Ik heb mijn vader terug, en voor mij is nu mijn moeder dood

Lees hier de nieuwe blog op villa pinedo – Voor mij is mijn moeder dood

 

 

 

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2018-2019 Didi de Vries
4 gedachte over “Mijn vader rouwt al 30 jaar om zijn kinderen.”
 1. Dag Didi,
  Ik vind het ècht in en in triest dat dit soort dingen gebeuren. In jou vader zie ik ook mijn partner, een zielige, ellendig voelende wanhopige hoopje mens, wat ooit een sterke man was. Heel triest is het. Je vader is door een hel gegaan en gaat daar nog doorheen, dat weet ik uit ervaring! Wat zou ik jou en jou vader toch eens graag willen spreken. Jou vader zou bij mij alleen maar begrip ondervinden!? Heel moeilijk is het dat andere mensen, in dit geval jou moeder, zodanig iemand zwart maken, dat het lijkt dat niemand om je geeft. Begreep al uit een eerder verhaal van jou dat jou moeder iedereen achter haar weet te winnen, wij maken precies hetzelfde mee! Kan alleen maar zeggen dat het een uitzichtloze hel is! Ik wil graag jou en jou vader héééél véééél sterkte toewensen!!!

 2. Ik heb zo met jullie te doen ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is.
  Ik hoop nog een keer iets leuks met mijn kleindochter en zoon te kunnen gaan doen.
  Maar wacht al 5jaar daarop ze is nu 8..
  Liefs en sterkte

 3. Het moeten missen van je kinderen en jezelf afvragen wanneer en of je ze überhaupt nog eens ziet. Weten dat je enorm zwart gemaakt word door de andere ouder terwijl je jezelf niet eens eerlijk kan verdedigen… . Dit zorgt voor helse pijnen. Als vader ervaar ik dit dagelijks. Vol goede moed en met een lach naar het werk, achter die lach schuilt echter veel verdriet. Verdriet waar veel mensen niets van weten, ook niets van merken. In de automatische piloot ga je verder, vechtend voor een beter leven, vechtend voor een bestaansrecht en een toekomst, al helpt jeugdbescherming moeder erg graag om er nog een schepje boven op te doen.

  Hopend dat de kinderen ooit de waarheid leren kennen en gaan zien wie hun moeder echt is, zal ik op ze wachten. Wachten en strijden om er voor hen echt te kunnen zijn en ze te laten zien wie ik echt ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.