Het recht van moeders en vaders na scheiding

 

Het recht van moeders en vaders na scheidingHet recht van moeders en vaders na scheiding. Als kind zijnde heb je allebei je ouders nodig. Als ouders in een vechtscheiding terecht komen dan verliezen vele kinderen vaak 1 van de ouders. Er wordt de kinderen verteld dat de uit wonende ouder heel slecht is en totaal niet deugde en zou ook geen goede ouder zijn. Vele leugens worden gezien als waarheid bij de kinderen. Hierdoor komen vele kinderen nooit achter de waarheid en zullen ze de verstoten ouder nooit in hun armen sluiten. Dit heeft vele schade op het kind en ook op de verstoten ouder.

Hoe het systeem vaak nu werkt als de ouders op een normale manier uit elkaar gaan is dat de verzorgende ouder de kinderen heeft voor 83 procent. De andere ouder krijgt het kind eens per 2 weken een weekend. Dat is de andere 17 procent dus. Waarom krijgt de uitwonende ouder niet gewoon net als de andere ouder evenveel rechten over het kind. Samen maak je kinderen, dus samen zorg je er ook voor. Als vader en als moeder kun je werken, en allebei ben je de verzorgende ouder van het kind.

Waarom heeft dan de ene ouder meer recht op de kinderen dan de andere ouder?

Kinderen kiezen namelijk niet als de ouders gaan scheiden en dat gebeurd helaas wel in een vechtscheiding. Worden namelijk ingezet tegen de andere ouder. Wie bepaalt wie de verzorgende ouder is als de ouders gaan scheiden. Allebei zijn ze toch de verzorgende?

Als ouder kun je ook allebei gewoon werken dus ook ieder de helft van de zorg van de kinderen.

 

Vader en moeder allebei de verzorgende van de kinderen

 

Het is nu vaak de moeder die als verzorgende word gezien in het gezin, wie heeft dat bepaalt dat vaak de moeder de verzorgende is?

Is het omdat de moeder de kinderen baart? Ook vaders krijgen maar heel weinig verlof als ze een ouder zijn geworden. Vaders worden meteen al gezien dat ze meteen weer aan het werk moeten. Waarom hebben vaders niet dat ze meer tijd met het kind krijgen. Zeker als het kind net is geboren is het voor het kind en ouder juist belangrijk dat ze elkaar leren kennen.

Een moeder krijgt zwangerschapsverlof dat is logisch maar als het kind is geboren krijgen de vaders vaak een paar dagen.

Gelukkig is dit een punt in de politiek en word dit ook veranderd en krijgen vaders straks meer dagen vrij als ze ouder zijn geworden van een zoon of dochter.

Vaders worden vaak gezien als de werker die geld binnen haalt voor het gezin, dat was vroeger meer het geval dat dat zo was, maar tegenwoordig kunnen de moeders ook gewoon werken.

Vaders kunnen ook gewoon voor de kinderen zorgen zodat de moeder aan het werk kunnen en dus samen het geld binnen halen.

Het is tijd dat vaders en moeders gelijke rechten krijgen met hun kinderen.

Net als dat mannen meer verdienen dan vrouwen. Waarom is alles zo krom verdeeld.

Schoolinfo van het kind

 

Het recht van moeders en vaders na scheidingAls school zijnde horen ouders allebei informatie te krijgen over hoe het met hun kinderen op school gaat, Allebei de ouders hebben recht op de 10 minuten gesprekken op school en ook recht op de rapporten van de kinderen.

Vaak krijgen de ouders die verstoten zijn totaal geen informatie van de scholen over hoe het met hun kind op school gaat.

Ouders die nog wel goed met elkaar omgaan die kunnen samen op het 10 minuten gesprek van de school gaan van het kind. De ouders die niet meer goed met elkaar kunnen omgaan zouden dan gewoon apart de 10 minuten gesprek moeten krijgen op de school van het kind. Scholen zouden hier ook beter hun best moeten doen.  Scholen werken hierdoor ook mee aan het verstoten van de ouder bij het kind. Zo ken ik een vader die vaak informatie vraagt en uiteindelijk kreeg hij het rapport van zijn dochter. Dat was 2 weken geleden. Je verwacht dat dan het laatste rapport is vanwege de zomervakantie, maar dat blijkt het rapport van februari te zijn. Ook hebben ze de klas door gekrast in welke klas ze zit.

Al die verhalen die ik hoor van verstoten ouders, je gaat er echt kapot aan. Waarom krijgen deze ouders zo weinig van hun kind te horen als ze worden verstoten door de verzorgende ouder die dit allemaal veroorzaakt.

Als kind zijnde weet je niet beter en sta je hier allemaal niet bij stil. Je blijft bij je standpunt dat je geen contact wil met de verstoten ouder. Als je eenmaal de verzorgende ouder gelooft dan is dat allemaal waarheid. Je kunt je totaal niet verdiepen in de andere ouder die verstoten wordt.

 

Verstoten ouder gevecht

 

Het recht van moeders en vaders na scheidingAls verstoten ouder vecht je om je kinderen weer in je armen te kunnen sluiten, helaas is dat vaak te vergeefs. Blijf doorvechten raad ik aan. Ze geven aan dat je kind rust nodig heeft en dat je moet stoppen moet met strijden, maar kinderen hebben juist rust nodig met beide ouders.

Er zijn ook ouders die verstoten worden die bezig zijn om de zorg helemaal terug te krijgen en dat de andere ouder dan geen recht meer heeft op de kinderen, dat is helaas niet goed en zeker niet goed voor het kind. Of willen dat hun de meeste zorg krijgen voor de kinderen en dat de andere ouder dus die 17% krijgt.

Snap de strijdt van vele ouders maar als je weer je kinderen terug hebt dan is het belangrijk dat de verzorgende ouder die ouderverstoting heeft veroorzaakt ook nog recht heeft op de kinderen. Ik snap de woede hiervan maar er moet gewoon gewerkt worden dat ieder 50 procent de zorg van de kinderen heeft.

 

Kinderen staan op de eerste plaats denk daaraan.

Hebben beide ouders nodig.

 

Sinds een aantal weken ben ik ook een luisterend oor voor vele verstoten ouders die hun kinderen niet meer te zien krijgen. Ze vragen om tips. Willen gewoon hun verhaal kwijt. Soms is een tip geven best lastig omdat ik zelf ook wordt verstoten. Ik zie de kinderen van mijn zus en broertje ook niet. Wil in ieder geval een luisterend oor zijn voor mensen die dat nodig hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2018 Didi de Vries
Een gedachte over “Het recht van moeders en vaders na scheiding”
  1. Ja het klopt dat scholen niet informeren er zou een wetsvoorstel moeten komen,
    Dat ze daarin verplicht moeten worden beide ouders te informeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.