De verloren ouder

 

De verloren ouderDe verloren ouder. Als kind geboren wordt is het loyaal naar beide ouders. Kind wordt door beide ouders op de wereld gezet en daardoor heeft het kind meteen een band met beide ouders. Als de ouders gaan scheiden kan het voorkomen dat 1 van de ouders uit beeld verdwijnen bij het kind.

De verzorgende ouder zorgt er dan voor dat het kind de andere ouder gaat haten. Kind wil helemaal niks meer met de andere ouder te maken hebben. Als het geboren word is het loyaal naar ook de verstoten ouder. Door de scheiding krijgt het kind de keuze wat vaak gemaakt word door de verzorgende ouder dat kind kiest dus voor de verzorgende ouder. De ouder waar het kind het meeste woont.

Zo wordt het kind verteld dat de verstoten ouder al jaren geen goede ouder zou zijn. Ook zou de ouder zich niet goed voordoen als ouder en alleen maar van huis weg zijn en niet zijn ouderschap laten inzien bij het kind. Dat zijn de vele verhalen die vaak te lezen zijn in de papieren van de jeugdinstanties.

Kind krijgt vaak te horen van de ouder dat de verstoten ouder agressief is en dat het nooit goed voor het kind heeft gezorgd. Alleen maar slechte verhalen worden er door de verzorgende ouder verteld. De verzorgende ouder verteld tegen de jeugdinstanties dat ze dat niet doet. Kind geeft aan bij de jeugdinstanties dat het de verstoten ouder niet wilt zien.

Kind is loyaal naar beide ouders

 

De verloren ouder. Het kind is loyaal naar beide ouders dus een kind kiest NOOIT dat het de andere ouder niet wilt zien. Kinderen die dit aangeven worden heel vaak voorgepraat door de verzorgende ouder. De ouder geeft bij jeugdinstanties aan dat dat niet het geval is dat ze dat doen. Geloven de instanties nou echt dat een kind dit zelf verzint dat het de andere ouder niet meer wilt zien? Denk nou eens na als instanties, kind is loyaal naar beide ouders. Kinderen kiezen hier echt niet zelf om.

Als het kind echt is mishandeld dan klopt dat, maar kinderen die alleen door een scheiding de andere ouder niet meer wil zien, is heel vaak de verzorgende ouder het die veroorzaakt dat het kind de andere ouder niet meer wilt zien.

Als je als medewerker werkt in de jeugdzorg weet je dat kinderen loyaal zijn naar beide ouders. Denk eens hoe je het zelf als kind hebt gehad. Beide ouders had jij toch ook nodig met opgroeien? waarom haal je dan vele kinderen weg bij de andere ouder. Heb je zelf geen hart ?

Dan zou je toch het zelfde doen en vechten om je kind te kunnen zien. Denk eens hoe het voor de verstoten ouder zou zijn?

Denk hoe het kind zich voelt die 1 van zijn ouders of allebei de ouders mist. Hun hele identiteit gaat verloren als ze beide ouders niet hebben of 1 van hun ouders moeten missen.

Snap niet dat je als medewerker in de jeugdzorg kinderen hun ouders kan ontnemen?

Vraag me dan ook echt af hoe de opleidingen eruit zien bij jeugdzorg of voogd te worden voor deze kinderen.

De ouder die verstoten wordt door de jeugdzorghandel

 

De verloren ouder. Ik ben nu een aantal maanden ouders aan het helpen om contact met hun kinderen te krijgen. Ook bellen ouders mij vaak op om hun verhaal kwijt te kunnen. Vele verhalen lijken erg veel op elkaar.

Als de kinderen door jeugdinstanties uit huis zijn gehaald gaat het als volgt:  Er word anoniem vaak een melding gemaakt. De melding word niet onderzocht of de melding ook waarheid is. Kind wordt per direct uit huis gehaald met politiebegeleiding. Ouders vechten dit aan en vechten jaar in jaar uit om hun kinderen terug te krijgen door jeugdzorg.

De ouders krijgen eerst 1 keer per 2 weken hun kind te zien een uur onder begeleiding. Later wordt dit 1 keer in de 6 weken. Ouder wordt door jeugdinstanties verstoten bij het kind. ouder wordt heel snel uit ouderlijk gezag gezet. Heeft geen rechten meer. Ouders vechten teveel volgens jeugdzorg om hun kinderen terug te krijgen, dus veranderen ze dit in uit ouderlijke macht te zetten.  Ze hebben geen enkele rechten meer om hun eigen kinderen.

Cursus na cursus moeten volgen

 

De verloren ouder. Ouders moeten allerlei cursussen volgen van de voogden. Volgen ze dit en waar ze de cursussen volgen geven aan dat ze gewoon goed hun best hebben gedaan komt de voogd met andere dingen aan dat de ouders moeten gaan volgen.

Als er een voogd is die aangeeft dat de kinderen naar huis mogen, dan wordt de voogd op non actief gezet of ontslagen. Deze voogden zijn voor jeugdzorg niet goed dus krijgen ouders een andere voogd voor hun kinderen.

En ondertussen hoor je dat er vaak niet genoeg pleeggezinnen zijn in Nederland. Kinderen naar huis werken dat bestaat in jeugdzorg niet! Alles draait om geld en macht bij jeugdzorg. Een kennis vertelde mij een aantal jaren geleden dat er een ouder was die was arts van beroep en die kreeg haar kinderen ook niet meer te zien. De opmerking die ze kreeg was.  u doet de zorg ik heb de macht dat werd haar gewoon verteld.

kinderen zijn de toekomst en moeten niet vernield worden

 

De verloren ouder. Jeugdzorg moet stoppen om te denken dat ze macht hebben. Het gaat om kinderen. De toekomst van deze kinderen word behoorlijk vernield. Deze jongeren gaan vaak aan de drugs en maken hun scholen niet af ect.

Waarom moet alles maar om geld draaien bij jeugdzorg. Werk kinderen gewoon terug naar huis. Ouders die vechten hieraan gaan er kapot aan.

Zo spreek ik een ouder die jeugdzorg om hulp gevraagd heeft vanwege zijn ex die nogal vreemde activiteiten deed. Hij krijgt hierdoor zijn dochter niet meer te zien. Hij kreeg nog maar 1 keer in de 6 weken zijn dochter een uurtje te zien en door maar 1 uurtje te kunnen zien onder begeleiding daar gaat hij helemaal kapot van. Dit wil hij dan ook niet meer dat hij zijn dochter maar een uurtje kan zien.

Deze vader wil ook niet meer met jeugdzorg in gesprek omdat de jeugdinstanties totaal niet meewerken met hem om zijn dochter te kunnen zien.

Ze geven aan dat zijn dochter hem niet meer wilt zien en dat was ook op een vreemde manier gegaan. Zijn dochter was heel blij vader weer te zien en omhelsde hem flink en niks aan de hand en 2 weken later wilt ze niks meer met vader te maken hebben.

Hoe kan dit in 2 weken ineens veranderd zijn? Ik spreek deze vader elke dag wel een aantal keren. Ik steun hem en ben een luisterend oor voor hem. Zo ben ik ook bezig met jeugdzorg zodat deze vader weer contact krijgt met zijn dochter.

Gesprek met jeugdzorg

 

De verloren ouder. Begin oktober ga ik dan ook in gesprek met jeugdzorg omdat vader niet meer in gesprek wilt met ze en dat snap ik heel goed.  Jeugdinstanties maken de ouders echt flink kapot samen met de verzorgende ouder of pleegouder(s).

Vanwege mijn verleden wil ik jeugdinstanties inlaten zien wat de schade is hierop als ze ouders ontnemen bij het kind vanwege leugens naar het kind toe. Kinderen willen allebei hun ouders in hun leven vanwege ze altijd loyaal zijn naar beide ouders.

Het jarenlange strijd dat de verstoten ouders moeten doormaken is een hel voor ze. Het is de normaalste zaak dat je als ouders je kinderen ziet en ziet opgroeien. Waarom worden er zoveel ouders ontnomen bij hun kinderen. Zoveel verloren jaren die een verstoten ouder nooit meer kan inhalen met hun kinderen.  Ook worden opa’s en oma’s ontnomen bij hun kleinkinderen. Vaak is de hele familie van de verstoten ouder uit beeld bij de biologische kinderen van de verstoten ouder.

Waarom moet er zoveel leed bij komen als ouders in een vechtscheiding belanden. Kinderen zijn echt altijd de dupe samen met de verstoten ouder en de rest van de familie van de verstoten ouder.

Waarom werken jeugdinstanties op deze manier? Dat de ouders ontnomen worden bij hun eigen biologische kinderen.

Zoveel verstoten ouders en de verzorgende ouder die maar door gaat om alles tegen te werken. Deze ouders die dit veroorzaken, ook wel weiger ouders genoemd moeten echt strenger aangepakt worden en daar kunnen jeugdinstanties een verschil mee maken dus. Jeugdinstanties zouden dit aan moeten pakken zodat de verstoten ouder ook hun kinderen weer in de armen kunnen sluiten. Hiermee zullen ze goed werk gaan verrichten.

Jeugdinstanties kunnen ouderverstoting tegen gaan

 

Jeugdinstanties kunnen het verschil zijn als de verzorgende ouder ouderverstoting veroorzaakt.

Ook moet er een verschil komen als pleegouders de omgang met de biologische ouders ontnemen ook aangepakt worden. Zo spreek ik een ouder die dus jeugdzorg had ingeschakeld voor hulp en hij nu zijn dochter dus kwijt is en kind is geplaatst in een pleeggezin.

Met vader is helemaal niks mis. Kind zou terug komen thuis en toen werd ineens besloten dat ze naar een andere pleeggezin moest. Deze pleegouder werkt alles tegen en kind wil vader niet meer zien. Vader belt en stuurt kaarten omdat hij zijn dochter mist en dochter moet weten dat ze een vader heeft die om haar geeft. De voogden die aangaven dat kind weer thuis zou komen wonen die zijn op non actief gezet.

Over een klein maandje is zijn dochter jarig en het enige wat hij wil is dat zijn dochter hem belt. Dan is het voor hem ook goed, maar alles wordt tegen gehouden.

Hij mag van jeugdzorg een kaartje sturen op de verjaardag van zijn kind. Hij stuurt bijna elke week wel een kaart en het is nu gewoon klaar en hij heeft gewoon recht op zijn dochter om gewoon contact te hebben.

Hoe kan het dat ze besluiten dat zijn dochter weer thuis komt, en dan ineens in een ander pleeggezin moet gaan wonen. Van pleeggezin, naar pleeggezin waarom moeten ze kinderen zoveel leed brengen en kinderen gewoon thuis kunnen wonen.

Tijd voor verandering

 

De verloren ouder. De jarenlange strijd wat ouders moeten leveren is behoorlijk triest. Ik kan er niet bij dat de verstoten ouder jarenlang moet vechten om hun eigen biologische kinderen te kunnen zien. Er wordt gezegd tegen de verstoten ouder dat ze moeten stoppen met strijden voor rust voor het kind. Als ouders stoppen met strijden dan heeft de verzorgende ouder zijn zin en dat willen ze juist. Hiermee zijn kinderen niet geholpen, want kinderen hebben beide ouders nodig. Rust voor kinderen dat zijn beide ouders.

Ik snap dat vele ouders uiteindelijk stoppen met strijden voor hun kind, want ouders gaan er echt zo aan onderdoor. Hierdoor gebeuren er ook familiedrama’s. Familiedrama’s zijn niet goed te praten, maar ik snap al die ouders wel die dat veroorzaken.

Zo dreigde mijn vader ook als hij ons te zien kreeg dat hij ervoor zou zorgen dat niemand ons meer zou zien. Hij gaf als hij ons niet meer zou zien, dat andere mensen ons ook niet meer te zien zouden krijgen.

Het heeft 26 jaar geduurd voordat mijn vader mij terug had. Het duurt nu ondertussen 30 jaar dat hij nog steeds zijn andere 2 kinderen niet te zien krijgt.

Mijn vader rouwt al 30 jaar

Nog elke dag loopt mijn vader met zwarte kleding rond.

Gevolgen ouderverstoting bekend maken bij instanties

 

De verloren ouder. Vanwege het missen in mijn jeugd van mijn vader, weet ik hoe belangrijk het is dat kinderen beide ouders in hun jeugd hebben met het opgroeien. Ik ben strijdbaar en vecht voor alle ouders die hun kinderen niet meer te zien krijgen.

Het is tijd dat dit veranderd wordt. Jeugdinstanties geven aan dat ze de probleem weten en dat ze er wat aan willen gaan veranderen. Dit probleem is al vele jaren bekend en in al die jaren is er nog niks veranderd. Hoeveel schade moeten kinderen hierin nog krijgen.

Zo ben ik ook met een verstoten ouder deze week voor de wsg gaan staan om meer bekendheid in de gevolgen te laten zien in ouderverstoting. Heb met een aantal mensen wel goed kunnen spreken. Sommige schrokken ook behoorlijk over wat de gevolgen hiervan hebben gedaan.

Er was 1 vrouw die vertelde tegen mij ‘Ik zie mijn kinderen elke dag’ Ik ben er maar niet teveel op in gegaan!! Ze weten dondersgoed wat ze aanrichten. En deze dame die geen antwoord kan geven op mijn vragen. zie video hieronder. Helaas werden we later door de politie weggestuurd, vanwege de jeugdzorgmedewerkers niet geconfronteerd willen worden met wat vele aanrichten.

Ben wel blij dat we ook goeie gesprekken hebben kunnen voeren met een aantal mensen van de wsg.

 

picknick 16 september 2018

 

De verloren ouder. Op zondag 16 september is er een picknick georganiseerd voor vele verstoten ouders die blijven strijden om hun kinderen weer in hun armen te kunnen sluiten. Deze picknick word in Amsterdam gehouden en hier zullen ook journalisten aanwezig zijn. Ook zullen er sprekers zijn die hun verhalen zullen gaan vertellen.

Het zal zeker wel de moeite zijn om aanwezig te zijn. Zelf ben ik ook aanwezig bij deze picknick. Tijd dat we met zijn alle een verschil maken in ouderverstoting. Tijd dat vele kinderen alle leed bespaart blijven.

 

 

Wil jij als eerste mijn nieuwste berichten ontvangen? Meld je dan aan als abonnee aan op Didi’s diary. Ga naar menu en vul daar je emailadres is en krijg voortaan mijn berichten in de mail

11 gedachte over “De verloren ouder”
 1. Keek naar het onderste you tube filmpje. Ik moest er gewoon van huilen om al die wanhoop geroep van kinderen die uit huis worden gehaald. Kan me nog als de dag van gisteren herinneren hoe 6 jaar geleden mijn dochter tijdens de UHP zich aan mij vast klampte en het zelfde deed; nl Ik wil bij mama blijven! Ze was letterlijk ontroostbaar. Mijn zoontje van toen nog 5 jaar was bij papa en was al af gevoerd.

 2. U bent er een!

  Lijkt mij een mooie titel voor een mooie campagne. Film de medewerkers en plaats hen op social media onder de kop “u bent er een!

  Overigens slecht voorbeeld voor kinderen, roken!

  Verder mooi geschreven Didi, zeker het eerste stuk wat betreft loyaliteit van kinderen.

 3. Hallo,
  Mijn kids zijn reeds een jaar geplaatst in een instelling. Toen ik vroeg aan de rechter waarom… zei ze dat het komt omwille van mijn angsten??? Ik heb geen angsten zei ik haar…Nu is het antwoord omdat de kinderen te positief zijn over mij??? Blijkbaar is dat ook al een reden om kinderen te plaatsen…Ik mag mijn kinderen maar 1x om de 2 weken 1u zien onder begeleiding??? Mijn oudste dochter weegt nog amper 40 Kg en is 15 jaar…puberteit blijft uit….Maar liefst 32 kinderrechten van de 42 zoals beschreven in het kinderrechtenverdrag werden door de Belgische jeugdzorg en jeugdrechters zwaar met de voeten getreden…maar ook patientenrechten, procedures en wetten hoeven ze blijkbaar niet te volgen…Cassatie tegen deze waanzin wordt geboycot door justitie zelf, zelfs wanneer de kinderen dit zelf vragen aan hun advocaat! Hoog tijd dat er iets gedaan wordt!
  Ik hoop dat er ook in Belgie acties volgen en kan dit initiatief alleen toejuichen.

 4. Lieve Didi,
  Ik volg je al jaren op Twitter.
  Wat ben je in die jaren een volwassen sterke vrouw geworden. Je weet wat je wil. Misstanden in de jeugdzorg belichten. Helpen waar dat kan. Respect heb ik voor je.
  De problemen die jij bespreekt zijn heel bekend voor me.
  Ik weet hoe je hele leven beïnvloed kan worden door het gemis van ouders/ouder.
  Ook ik hoor ik bij een verstoten familie. En weet hoe het is als een vader zijn kinderen /kleinkinderen niet ziet.
  Jou schrijven hierover , vind ik zo puur en eerlijk.
  Ga vooral door. Professionele hulpverleners kunnen veel van jou ervaringsdeskundigheid leren.
  Ik hoop dat jullie bijeenkomst een succes wordt.
  Dat jullie de aandacht krijgen die dit onderwerp nodig heeft.
  Sterkte met je strijd tegen het onrecht.
  Ik lees alles van je.
  Dikke knuffel van een verstoten oma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.