De afgelopen periode

De afgelopen periode

 

De afgelopen periode

De afgelopen periode. Op 8 september ging ik vroeg op pad, vanwege ik kennis ging maken met NoKidding. Nokidding zet zich in tegen kindermishandeling. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om een verschil te gaan maken om ouderverstoting bekender te gaan maken.

Vele kinderen die in een vechtscheiding van hun ouders komen raken 1 van hun ouders definitief kwijt.  De verzorgende ouder waarbij de kinderen wonen, zorgen ervoor dat de kinderen de andere ouder niet meer willen zien. Dit gebeurd ook als kinderen in een pleeggezin zitten, daar worden de kinderen ook opgestookt en worden ook de ouders verstoten van hun kinderen. 

Vooral op scholen zou het goed zijn om mijn verhaal te vertellen want op elke school, elke klas zijn er wel een aantal kinderen waarvan de ouders zijn gescheiden en ook kinderen zullen zijn die 1 van de ouders niet meer te zien krijgen.  Er zullen zeker wel kinderen zijn die zich in mijn verhaal zullen gaan herkennen. Wil ze hiermee ook laten weten dat ze zeker niet de enige zijn die dit meemaken dat ze een ouder niet meer te zien krijgen door ouderverstoting. 

Ook krijg ik een interne opleiding via Nokidding en die begint aankomende zaterdag. 

Vorige week werd ik gebeld met de datum dat de interne opleiding begint, dus dat is wel fijn. Hoe eerder hoe beter en hoe sneller ik mijn verhaal als ervaringsdeskundige op een goeie manier kan vertellen. Ouderverstoting is een vorm van psychische kindermishandeling en dat moet stoppen. 

Kinderen zijn de toekomst en die hebben recht op een goeie leefomgeving en recht op beide ouders. 

Ook al zal dit ook wel heftig worden omdat je je eigen verleden weer naar boven zal halen, aar op deze manier kan je het wel verwerken denk ik. 

 

Week tegen eenzaamheid

 

De afgelopen periode. 27 september tot 6 oktober 2018 is het de week tegen eenzaamheid. Eenzaamheid komt voor bij elke leeftijd en niet alleen bij ouderen. Zo voel ik mij ook al vele jaren eenzaam. 

Als klein kind dat ik thuis niet goed werd behandeld door mijn moeder. Als ik al wat aangaf dat er vreemd naar mij werd gekeken. 

Toen ik mijn eigen woningen had vroeg ik ook vaak of mijn moeder, zus en broertje wel eens op de koffie langs willen komen, maar dat deden ze ook niet. 

1 keer dat ik mijn nieuwe woning had in Heemskerk en ze even huis bekeken en toen ik vroeg of ze koffie of thee wilden hebben dat ze elkaar aankeken van wat zullen we doen. Hielden hun jassen aan toen ze hun thee namen. Dronken het binnen kleine 10 minuten op en weg waren ze. 

Dat zijn echt van die momenten dat je dus echt wel eenzaam voelt omdat ze meteen weer weggaan. 

Nu heb ik mijn woning in Beverwijk en ook daar he ik vaak genoeg gevraagd of ze langs willen komen, gewoon een bakkie komen doen. 

Gebeurd gewoonweg niet. Ook hier waren ze 1 keer geweest toen ik net mijn woning had. 

Verder zijn ze nooit hier geweest. Zo vaak gevraagd of ze eens langs willen komen. 

Ik kom wel altijd naar hun toe, maar andersom komen ze niet bij mij. 

Mijn moeder woont een paar straten verderop en is het dan zo moeilijk om langs te komen? 

Nu hoeft ze ook echt niet meer aan te komen

 

Radio

 

De afgelopen periode. Dinsdag 11 september werd ik gebeld door de radio of ik mijn verhaal over mijn eenzaamheid wilde vertellen. 2 dagen later ben ik naar de studio gegaan in Hilversum en heb ik mijn verhaal verteld. Ik ben er best open in omdat ik wil laten zien dat je ook op jong volwassen leeftijd eenzaam kunt zijn. door de vechtscheiding van mijn ouders kreeg ik niet alles mee als kind en kan daarom ook lastig contact leggen met leeftijdsgenootjes. pesterijen waar ik mee te maken kreeg door leeftijdsgenootjes. Het waren geen fijne tijden. 

Door deze gebeurtenissen vele psychische klachten ontwikkelt en daar raak je de vrienden die je had kwijt. Zo zie je maar dat er maar weinig echte vrienden zijn.  Had al heel weinig vrienden, maar door alle ellende raak je de andere die je had wel kwijt. 

Luister hier de radio uitzending terug 

 

 

Energie

 

De afgelopen periode. Ook heb ik al jaren weinig energie om echt dingen te ondernemen. Na mijn werk moet ik altijd eerst een paar uur slapen voordat ik verder met mijn dag kan gaan. 

Zo gaat dat al vele jaren. Denk dat dit ook niet beter zal gaan worden. fulltime werken zal denk ik niet meer gebeuren. Vroeger werkte ik gewoon fulltime en niks aan de hand en nu lukt het net aan 10 uur per week. 

Doordat ik ook weinig energie heb ga ik er ook weinig op uit om iets te ondernemen met leeftijdsgenootjes en zo. 

De opleiding die ik nu ga volgen is ook best een zwaar traject vanwege je met je verleden ook aan de gang gaat om dat goed in beeld te krijgen om je verhaal te gaan doen als ervaringsdeskundige. 

Ik heb ook weer contact opgenomen met mijn psycholoog en daar heb ik binnenkort ook weer contact mee. Zodat ik ook mijn dingen kwijt kan van wat ik hierbij meemaak en ook heb ik weinig aanspraak met mensen en soms is het wel fijn om je verhaal kwijt te kunnen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2018 Didi de Vries

Didi

didisdiary.nl

Ik ben Didi de Vries en kom uit Beverwijk. als peuter zijnde kwamen mijn ouders in een vechtscheiding terecht en hierdoor ben ik mijn vader verloren in mijn jeugd. Helaas vertelde mijn moeder leugens over mijn vader waardoor ik hem niet meer wilde zien. Nu schrijf ik over de gevolgen hiervan en hoop een verschil te zijn voor andere kinderen.

2 gedachten over “De afgelopen periode

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.