Het zwarte gat

 

Het zwarte gat. De afgelopen paar maanden was ik met een opleiding bezig bij nokidding. Deze is nu afgerond en we kunnen nu aan workshops beginnen. Vorige week donderdag heb ik mijn eerste workshop mijn verhaal gedeeltelijk gedaan. Ging voor mijn gevoel wel goed. Ben al wel bij meerdere workshops geweest, maar om mijn verhaal als ervaringsdeskundige te doen, was de eerste keer. We waren op de pabo in Haarlem waar we in een gastles zaten van de lerarenopleiding.

Ik was in het begin beetje zenuwachtig, maar dat ging gelukkig snel weg en hebben we de workshop gegeven en klein stukje van mijn jeugd kunnen vertellen. Ze konden ook vragen stellen en dat werd ook gedaan. Ik had eigenlijk nog een klein stukje erbij willen vertellen over dat ik te maken had dus met ouderverstoting, want dat ik mijn doel namelijk. Mensen bewust maken van ouderverstoting.

In mijn jeugd heb ik veel narigheid meegemaakt en de herinneringen van wat ik heb zijn kleine stukjes van wat er na de gebeurtenis is gebeurd van voorvallen wat ik mij kan herinneren. In de opleiding vragen ze verder wat er daarna gebeurde. Die momenten zijn uit mijn geheugen en dat zijn vele zwarte gaten.

Nu hebben ze aangegeven dat ik de opleiding dan nogmaals kan doen, zodat er meer herinneringen terug kunnen komen. Ik weet niet of mijn herinneringen verder terug kunnen komen. Als je het totaal niet weet, dan denk ik dat dat heel lastig gaat worden.

Ik merk al wel dat nu ik deze opleiding heb gedaan dat het erg veel met mij doet. Weet ook dat het wel goed is om het op deze manier te kunnen verwerken, maar of ik verder mijn geheugen terug kan krijgen weet ik niet.

Mijn doel is dat ik ouderverstoting bekend wil maken

 

De winter

 

Ik merk helaas wel dat het de laatste tijd wat minder gaat met mij, hoopte dat ik mijn depressie had overwonnen. Helaas is dat niet zo. Ik heb wel doelen wat ik wil bereiken, daar blijf ik aan vasthouden.

Heb zoveel plannen voor een droombaan en dat ik weet dat dit heel goed kan uit gaan pakken, dus opgeven nu is geen optie.

2 weken geleden ook een gesprek gehad bij de gemeente, maar helaas had de persoon niet van te voren gelezen wat mijn situatie al deze jaren is geweest, dus wist ze niet wie ze voor zich had. Dit gesprek was dan ook totaal niet goed verlopen. Je hoort als je met iemand in gesprek te gaan, dat je wat voorkennis van die persoon weet lijkt mij.

Ik word nu wel binnenkort uitgenodigd voor een gesprek met een andere persoon dus dat wacht ik maar af. Hopelijk verloopt dat gesprek beter dan de laatste gesprek.

Mijn plannen zijn dat ik ouderverstoting bekender ga maken bij verschillende instanties. Een verschil voor kinderen zullen zijn. Kinderen steunen uiteindelijk en nog veel meer..

Jaren heb ik totaal geen doelen gehad, wat ik met mijn leven moest.

Werd mij ook jarenlang verteld dat ik niks zou bereiken, en nu heb ik doelen wat ik wil gaan bereiken, en als je dromen hebt, dan ga je daar ook voor.

Ik baal nu ook flink dat ik weer somber aan het raken ben, maar met vele doelen inzicht hoop ik dat het tijdelijk is dat ik er even doorheen zit.

 

2019

 

En dan is er bijna weer een jaar voorbij. Feestdagen weer voor de deur. Heb altijd een hekel aan de feestdagen, vaak zat ik ook alleen met de feestdagen voordat ik mijn vader terug had.  Sinds ik mijn vader terug heb ik de afgelopen 3 jaar de kerstboom opgetuigd. De jaren ervoor deed ik dat nooit, maar nu ik mijn vader weer in mijn leven terug heb dus wel.

Afgelopen weekend de kerstboom opgetuigd en maandag de laatste dingetjes nog aan de boom gedaan en staat er nu gezellig bij. Niet echt dat ik van de feestdagen hou, maar heb er wel wat moois van gemaakt.

 

 

Het verleden

 

 

Het zwarte gat. Ik hoor vaak mensen zeggen dat ik verder met mijn leven moet gaan en dat ik het verleden moet laten rusten. Ik snap dat mensen dat zeggen, maar al deze mensen hebben geen benul wat het allemaal doet met mensen, die veel ellende hebben meegemaakt. Nu wil ik juist van de negatieve ellende, juist iets positiefs van maken, om mijn verhaal juist bekend te maken, zodat vele andere kinderen deze leed niet hoeven te krijgen. Je wordt dan een held voor vele andere kinderen.

Mijn doel hier op aarde is dit bekend maken.

Iedereen komt hier voor een doel op de wereld en ik ben hiervoor om dit een gezicht te krijgen.

Ouderverstoting moet stoppen!

 

 

 

 

 

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2018 Didi de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.