De depressie voorbij

De depressie voorbij.

 

De depressie voorbijDe depressie voorbij. In 2002 werd mijn depressie vastgesteld. Als ik verder terug kijk in mijn jeugd was ik al veel eerder depressief. In 2002 toen ik bij mijn vader werd gedumpt door mijn moeder, en ik dat jaar overal terecht kwam, van nacht opvang (leger des heils) crisisopvangen en uiteindelijk in een tehuis zat werd ik ook psychisch getest bij parnassia in Den Haag. Ik kreeg daar te horen dat ik dus zwaar depressief was. Kreeg de diagnose, en verder werd er niks gedaan aan behandelingen. Ik had toen ook niet echt een vast adres, dus denk dat daardoor ik toen geen verdere behandeling kreeg. Ik had wel gewoon werk en drukte alles ook weg en wilde het ook niet geloven dat ik toen depressief was.

 

Soms kijk ik op foto’s terug van vroeger, zijn er helaas niet veel. De foto’s die ik heb zijn het vaak foto’s waar ik erg somber op kijk. De thuissituatie was toen mijn vader weg was, behoorlijk naar.

Ik had vaak het gevoel nergens thuis bij te horen. Het mikpunt van mijn moeder dat was ik duidelijk. Het innerlijk had ik van mijn vader, dus ik leek erg op mijn vader, hierdoor kon ze niet met mij overweg.

 

Vele jaren kreeg ik vele depressies..  Nu zijn die depressies verleden tijd. Heb mijn depressie nu echt overwonnen.

Ik denk dat het ook veel te maken heeft met dat ik nu eindelijk mijn biologische achternaam weer terug heb, dat is zo positief effect voor mij geweest. Had dit vele jaren eerder moeten doen.

 

Symposium

 

de depressie voorbij
Bij de symposium in Rotterdam

Sinds ik mijn biologische achternaam terug heb, ben ik een stuk vrolijker. Vorige week maandag 25 februari was ik aanwezig bij de symposium over ouderverstoting in het Erasmus universiteit in Rotterdam. Was een behoorlijke lange dag, maar zeker wel interessant. Veel wist ik al vanwege ik veel herkenning zag in hoe ik mij als kind en als jongvolwassenen heb gevoeld. De vele schade wat ik door ouderverstoting heb, was wel confronterend dat hoe het mij allemaal is gegaan, dat dat ook de gevolgen van ouderverstoting is voor het kind.

Ik wist het wel, maar dan hoor je dat en dan komt dat best wel binnen voor mij.

 

 

 

 

De depressie voorbij

 

Er waren vele bekenden, ook mensen die mij al een tijd volgen, die er waren en ik ze helaas niet heb herkend. Sorry daarvoor als ik je niet heb herkend..

Het kosten mij behoorlijk wat energie, maar had dat er graag voor over.

 

 

 

 

 

 

Vorige maand heb ik een cursus gevolgd bij de gemeente, die ik aangeboden kreeg. Die heb ik netjes afgerond en verder blijkt mijn vermoeidheid te komen doordat ik B12 tekort heb en vitamine D heb ik ook tekort. Daar gaan we even snel aanwerken en wil over klein half jaartje namelijk weer 40 uur werken en mijn bedrijf hebben. Als je een eigen bedrijf hebt, moet je wel fulltime aan de slag kunnen, en nu lukt dat helaas niet.

Verder had ik op mijn verjaardag 3 weken geleden een kaartje bij mijn moeder in de bus gegooid. Sinds ik contact heb met mijn vader, is het contact met mijn moeder verbroken. Ik had haar even laten herinneren dat ik jarig was.  Even laten weten dat ze nog en dochter heeft.

Het doet mij best veel dat ze mij niet meer als haar dochter ziet, vanwege ik in zie wat ze ons heeft aangedaan, om onze vader uit onze jeugd te halen. Ze heeft zoveel ellende aangericht en nu ik volgens hun net zo slecht ben als mijn vader.

Verder heb ik nog meegewerkt aan een artikel over eenzaamheid van de NRC

 

Het gaat nu goed, en dat zal zo blijven. Ik had nooit verwacht dat mijn depressies ooit voorbij zouden gaan, na zoveel jaren, maar nu heb ik zoveel plannen die ik ga uitvoeren..


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2019 Didi de Vries

Didi

didisdiary.nl

Ik ben Didi de Vries en kom uit Beverwijk. als peuter zijnde kwamen mijn ouders in een vechtscheiding terecht en hierdoor ben ik mijn vader verloren in mijn jeugd. Helaas vertelde mijn moeder leugens over mijn vader waardoor ik hem niet meer wilde zien. Nu schrijf ik over de gevolgen hiervan en hoop een verschil te zijn voor andere kinderen.

5 gedachten over “De depressie voorbij

 1. Didi, wat ben je goed bezig.
  Je eigen bedrijf gaat ook lukken.
  Geef jezelf de tijd.
  Er is geen haast.
  Rust is en blijft nodig.

  Warme knuffel,
  Philippine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.