een jaar uitstel

Een jaar uitstel

 

Een jaar uitstelHelaas moet ik mijn plannen een jaar uitstellen. Sinds 2008 heb ik al vele vermoeidheidsklachten. De periode dat ik was opgenomen in de kliniek was ik al veel aan het slapen. Zo moest je elke ochtend om 8 uur al gedoucht en al je medicijnen halen. Ik stond 5 voor 8 op en ging in de rij staan om medicijnen te halen en daarna dook ik mijn bed weer in. Half 9 moest je ontbijten in de groep. Elke keer kreeg ik te horen dat ik om half 9 gedoucht moest hebben. Elke keer was dat niet het geval, want ik was te moe nog. Soms werd ik dan naar mijn kamer gestuurd, en mocht ik er niet meer bij zitten bij het ontbijten.

Ook als je in de middag even niks te doen had, en ik totaal geen energie had, ging ik in de middag vaak ook nog slapen.

Ook de tijd dat ik in Lelystad woonde, sliep ik ook al veel. Ik dacht altijd dat het aan mijzelf lag, en dacht als ik gewoon 40 uur aan het werk zal gaan, zal dat gewoon wel gaan.

 

Pfeiffer

 

In 2012 kreeg ik de diagnose Pfeiffer. Ik moest rust nemen, dat deed ik al langere tijd rust, want sinds oktober 2008 werkte ik al niet meer fulltime. Ik deed wel vrijwilligerswerk als overblijfkracht op een basisschool. Dat vrijwilligerswerk bleef ik gewoon doen. Als je dan helemaal niks meer gaat doen, dan kom je er nooit uit.

De jaren erop is mijn energie nooit beter geworden. Ik heb wel periodes gehad, dat ik iets meer een tijdje kon doen, maar nooit is het goed geweest.

Nog steeds had ik het idee, dat het gewoon aan mij zelf lag.

 

Eigen bedrijf

Ik heb heel veel plannen om een eigen bedrijf te gaan starten. De gemeente is heel positief er ook over en weet ook dat het goed gaat komen, alleen dit jaar helaas nog niet.

De gemeente vroeg of ik mijn bloed kon laten testen, vanwege dat ik al vele jaren vermoeid was, Dat deed ik dus en toen kwam er dus uit dat ik een B12 tekort heb.  2 weken later zijn we gestart met 5 weken lang 2 keer per week een injectie. Sinds die tijd is mijn energielevel nog lager geworden, dan dat je er van op zou moeten knappen.

Wil je meer weten over B12tekort – stichting B12tekort

Ik verheugde me erop dat ik veel energie zou krijgen, maar dat is dus niet zo.

Ik baalde ook flink dat ik met die injecties was begonnen, want daarvoor voelde ik mij beter, dan na de injecties. Nu zijn we 2 weken gestopt met de injecties en voel me er echt slecht door, maar ze willen een maand na de injecties bloedprikken en dan kijken hoe vaak ik het nodig zou hebben.

Mijn handen, voeten, en mijn oogleden trillen behoorlijk, dus weet niet wat het beste is om te doen. Ik had ook gebeld of ze wat langer door wilde gaan met de injecties, maar ze willen eerst bloedprikken over 2 weken.

 

Energielevel

 

Als ik op internet lees, kan het jaren duren voordat je energie krijgt, daar zit ik niet op te wachten.

Mijn plannen voor mijn bedrijf moeten hierdoor nu wachten en ik had zoveel ideeën en dat ik alles moet gaan uitstellen, komt nu echt niet goed uit.

Ik wil zo graag nu ouders en kinderen helpen in zelfde situatie waar ik mee te maken heb gehad.

De gemeente heeft mij ook verteld dat ik alles een jaar uit moet stellen, en daar baal ik behoorlijk van.

Vele mensen vertellen mij ook het is maar een vitamine die je te kort hebt, maar deze is behoorlijk belangrijk voor je lichaam, en als je daar te weinig van hebt, dat dat vele klachten kan geven, en dat vele mensen er te luchtig over doen.

Ik ben iemand die iedereen wil helpen, maar dat het me de laatste maanden niet echt meer lukt. Hoe graag ik ook mensen wil helpen, het lukt niet.

Ik ben ook behoorlijk boos hierover dat mij niks meer lukt.  Dagen lig ik alleen maar op bed en verder kan ik niks, dat is niks voor mij, nu ik zoveel plannen heb.

Hierdoor heb ik af en toe last van woede en huilbuien omdat niks me meer lukt. Het is niet dat ik depressief ben , maar dat je gewoonweg geen kracht meer hebt, dat maakt je boos en verdrietig.

 

 

 

Didi

didisdiary.nl

Ik ben Didi de Vries en kom uit Beverwijk. als peuter zijnde kwamen mijn ouders in een vechtscheiding terecht en hierdoor ben ik mijn vader verloren in mijn jeugd. Helaas vertelde mijn moeder leugens over mijn vader waardoor ik hem niet meer wilde zien. Nu schrijf ik over de gevolgen hiervan en hoop een verschil te zijn voor andere kinderen.

7 gedachten over “een jaar uitstel

  1. Wat triest voor je Didi, maar ik hoop voor je, dat er betere tijden voor je gaan komen. Wel hoor je weleens, dat bij medicatie, vitamine in dit geval, je in het begin erger wordt de klachten en dan beter, maar in jou geval weet ik het niet, ik ben geen dokter. Wel weet ik hou stress je sloopt en energie vreet. Ik zou bij je huisarts het bespreken. Wens je sterkte met alles en suc6!!!

  2. Misschien is een homeopaat ook iets voor jou. Vaak kijkt die breder. Ik ben geen arts, maar ik denk dat er op meer fronten iets verbeterd moet worden om er goed bovenop te komen.
    Beterschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.