Een sekte wordt het genoemd!

Nokidding een sekte!

Vorig jaar augustus kwam er iemand op mijn pad, die vertelde over Nokidding. Ik ben toen naar hun website gegaan en omdat ik mijn verhaal graag aan andere mensen wil vertellen om een verschil te kunnen zijn bij vechtscheiding waarbij kinderen het contact vaak verliezen van 1 van de ouders.

Begin september vorig jaar was er een eerste meeting en ik had er wel een goed gevoel toen bij. De 5 daagse opleiding begon in oktober. Eens in de maand op zaterdag was de opleiding in Barneveld.

Opleiding ervaringsdeskundige

Ik deed daar de opleiding als ervaringsdeskundige. We zaten daar in groepen en er werden filmpjes opgezet over hoe nokidding te werk gaat.

Een ervaren ervaringsdeskundige verteld daarna een persoonlijk verhaal over wat hij/zij heeft meegemaakt in zijn jeugd.Wij als leerlingen ervaringsdeskundige gaan dan ook een stukje verhaal delen van wat je als kind mee hebt gemaakt.

Vele verhalen werden er gedeeld. We voelen ons veilig in de groep en konden met elkaar lachen en ook huilen..

Ook moest je een workshop gevolgd hebben, waarna je daarna een diploma ontving en toen was ik dus ambassadeur van Nokidding. Ik bleek nog geen diploma te hebben voor ervaringsdeskundige.

Nadat de 5 daagse opleiding afgelopen was, werd mij verteld dat ik de opleiding nogmaals moest doen vanwege ik niet alles uit mijn jeugd nog wist, en dat dit met nog een opleiding dat dat wel naar boven kon komen..

Ik kreeg vragen hoe de avond verder ging, hoe ik naar bed ging ect.

Ik zou de opleiding weer beginnen in februari dit jaar. Vanwege mijn extreme vermoeidheid heb ik die toen afgezegd en zou afgelopen maand weer beginnen met de opleiding.

Vele maanden was het ook erg stil en je hoorde maar weinig van nokidding. Toen ik met de opleiding bezig was, kwamen er wel geregeld mailtjes binnen van workshops.

Ik was verder ook met andere dingen bezig, dus ik was ook niet echt bezig met Nokidding ofzo.

Dam tot Damloop 2019

Wel kreeg ik nog een mail of ik wilde helpen met de Dam tot Damloop in september afgelopen maand.Ik moest toen al om half 8 in de ochtends in Amsterdam zijn (Pfff wat was dat vroeg) ik hielp toen mee met shirtjes uitdelen en mensen hun loopnummer te geven.

Er werd nog een groepsfoto gemaakt met alle lopers en vrijwilligers erbij die hielpen en daarna bleef het stil. Foto heb ik nooit gezien online.

En ineens ontving ik een mail dat heel Nokidding stopt. Ik zou paar weken later met de opleiding weer gaan beginnen.Ik stond er verder niet bij stil en ging gewoon verder met mijn eigen dingetjes.

En dan zie je een artikel op LinkedIn wat mij wel aantrok en ik dat begon te lezen.

Hogescholen en gemeenten namen de stichting No Kidding serieus. Maar bij haar strijd tegen kindermishandeling waren emoties belangrijker dan feiten. Vrijwilligers voelden zich niet veilig.

De dubieuze methoden van een stichting die steeds tegen kindermishandeling streed

Niet veilig?

Wat kun je je toch in mensen vergissen zeg

Bij nokidding heb ik mij altijd wel veilig gevoeld, je kon je verhaal kwijt en mensen luisterde naar je. Je mocht gezien worden en dat deed mij toen wel goed. Ik schrik ook best van het artikel dat het een sekte wordt genoemd. Nu snap ik wel waarom ja 😳

Nu ik zo na denk over hoe het is gegaan en waarom de opleiding opnieuw moest doen had ik wel mijn vragen over want ik kan niet meer vertellen over mijn jeugd dan dat ik weet.

Vragen van hoe de avond verder ging en hoe ik dan naar bed ging ect. Ik weet dat ik veel uit mijn jeugd kwijt ben van 7 tot 12 kan ik vrijwel niks meer herinneren. Ik lees in het bericht uit de Volkskrant dat ze 5 dagen naar Duitsland zijn geweest waar ze de opleiding kregen om ervaringsdeskundige te worden. Afgelopen augustus is dat geweest. Vreemd want in februari was toen de opleiding die ik toen had afgezegd en ik met de volgende opleiding weer mee zou gaan doen en van deze opleiding in Augustus wist ik dus niks van af.

Waarom hebben ze mij toen niet aangegeven dat de cursus 2 maanden eerder zou zijn?

Keken ze al aan van wie wel mee kon gaan naar Duitsland of wisten ze wie ze wel en niet konden vragen voor dit bizarre opleiding gebeuren in Duitsland?

Ik vraag mij dan ook heel erg af hoe ze mensen hebben opgetrommeld om mee te gaan naar Duitsland voor de opleiding ervaringsdeskundige, want die werd gewoon gegeven in Barneveld.

Ik vond het wel al een tijdje vreemd dat ik de Facebook pagina niet meer kon vinden van nokidding. Dacht er verder niet bij na van waarom de pagina weg was.

En dan lees je steeds meer verhalen, de vrouw van Friso die Jann werd genoemd wat ik altijd al wel vreemd vond, blijkt heel anders te heette ook.

Heel bizar dit en ze waren zo aardig tegen mij en voelde me welkom bij de opleiding en dan dit pfff.

Er werd door omstanders tegen mij al verteld dat ik die opleiding niet nogmaals zou moeten doen, maar ik had het aangegeven toen ik daar de laatste dag weg ging dat ik de opleiding opnieuw zou gaan doen.

Ik wordt nu zeker wel weer wakker geschud met de verhalen die ik nu allemaal lees.

Heb jij ook als ervaringsdeskundige een opleiding gehad of heb jij ook te maken gehad met nokidding lees even de tekst hieronder 👇🏻

Het getuigt van lef en een gebrek aan empathie om nu alleen aan zichzelf te denken. Veel ervaringsdeskundigen zijn hard geraakt door het nieuws dat naar buiten is gekomen. Daarnaast melden zich steeds meer mensen die nare ervaringen hebben met No Kidding, met bij sommigen, verstrekkende gevolgen.

“Het warme bad waarin ik ben terecht gekomen in het begin, is een koud bubbelbad geworden waar ik mijn hoofd boven water moet houden. Wederom overleven in een omgeving die veilig behoort te zijn; Als ervaringsdeskundige ben ik behoorlijk geraakt en bovenal getriggerd in mijn verleden. Vanuit No Kidding is er niemand geweest die heeft gevraagd; Hoe gaat het met je?”

Dat voelt eenzaam, angstig en minderwaardig.

Schandalig, hoe er wordt omgesprongen met een kwetsbare groep mensen! Hoe makkelijk ook, om nu de handen van deze gepassioneerde vrijwilligers af te trekken en het eigen hachje te redden.

Wij willen dan ook iedereen vragen die met No Kidding te maken heeft/heeft gehad en een vervelend of onveilig gevoel hieraan heeft overgehouden, zich te melden en uit de schaduw van onzekerheid te stappen. Om samen met een krachtige groep mensen een stem te geven aan het kind in jou, dat het recht heeft om gehoord te worden!

Dit kan door een bericht te sturen naar; samensterk163@gmail.com

Nokidding is zeker een sekte ja!! Pfff

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2020 Didi de Vries
3 gedachte over “Een sekte wordt het genoemd Nokidding”
    1. Onder de sekte-voorgangster, Anna Clowting(ex van Friso) is deze halfgare club al sinds einde jaren 80 bezig. Angst, macht en afhankelijkheid zaaiend. Steeds weer met andere ‘humane en/of spirituele’ doeleinden. Het is al tientallen jaren hun core- business! Ze willen er van leven want alle ingepalmde ‘leden’ hebben geen maatschappelijke betekenis en inkomsten meer. Dat ze je ‘vergeten’ zijn is omdat men al inzag dat je ze materieel niets kunt bieden. Wegblijven van ze. Ik steun je van harte.

  1. Deze huichelachtige groep Is al sinds eind jaren 80 actief o.l.v. sektegoeroe Anna Clowting ( ex van Friso). Macht, afhankelijkheid en angst zaaiend, steeds onder een andere paraplu van ‘humaan of ideologisch’ oogpunt. Het is hun core-business; het is hun inkomen want alle van familie en samenleving ontmoedigde leden hebben geen maatschappelijke status en/of inkomen. Dat ze je ‘vergeten’ zijn is waarschijnlijk omdat je in materiële zin niets voor hun kunt betekenen. Anders hadden ze je wel nog een keer over je bol geaaid. Je zou niet de eerste zijn die ze volledig kaalplukken. Wegblijven van dat zooitje. Ik steun je graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.