quarantaine week 3 tegemoet

Quarantaine week 3 tegemoet

 

quarantaine week 3 tegemoetWe zitten nu 3 weken ondertussen in Quarantine in Nederland.

Heel de wereld is zelfs in quarantaine om maar het virus tegen te gaan, zodat er zo min mogelijk mensen worden besmet. Deze tijd die we met zijn alle tegemoet gaan, zullen nog een veel langere tijd zijn. Dit virus zal helaas niet snel verdwijnen en ben bang dat er behoorlijk veel mensen zullen gaan overlijden.

Helaas zijn er al veel mensen in Nederland aan overleden. Ook in andere landen zijn er vele doden te betreuren.

Mijn werk is ook al een aantal weken gestopt en zit noodgedwongen dus ook letterlijk aan mijn huis gekluisterd.

De dagen duren lang en heb weinig aanspraak en zie amper nog mensen.

Je voelt je hierdoor weer erg vereenzamen, maar helaas ben ik niet de enige, en zijn er vele meer mensen die nu flink gaan vereenzamen, wat ik voor vele ouderen echt verschrikkelijk vindt.

Niemand die ze meer op bezoek krijgen, dit is echt naar.

 

quarantaine week 3 tegemoetDe dagen sluiten met puzzels maken, spelletjes op de laptop en vele films kijken en af en toe pak ik de keyboard en ga ik weer verder muziek maken.. Ik ben er nog niet heel goed in, maar kan al wel wat nummer op de keyboard en zo heb ik tenminste iets te doen, anders duren de dagen helemaal lang.

Ik ga nu aan de puzzel beginnen van de classic collection – the 1960’s van de KING puzzels, maar dat doe ik gewoon op mijn gemak.

Mijn eerste artikel over thuisisolatie

 

Supermarkten en drogisten

 

Het is lente, en dan zitten we allemaal binnen in onze huizen en kamers voor vele studenten. Uitgaan zit er niet meer in. Alles is letterlijk dicht.

Even winkelen niks kan meer. Kapper wat behoorlijk nodig is, kan helaas niet. Ik gaf nog aan voor de quarantine om nog naar de kapper te willen gaan, maar ik dacht ook van beter heb ik genoeg etenswaar in huis, zodat als er een lockdown zou komen dat er genoeg boodschappen in huis zijn.

De supermarkten blijven wel open, maar ik vind het echt niet fijn om nu vaak naar de winkel te moeten, want straks loop je het virus op omdat je zo nodig naar de winkel moest, vandaar dat ik nu een hoop boodschappen in huis heb.  Heb boodschappen voor elke keer 2 weken en dan is het wel weer dat ik naar de winkel moet. Ook al vind ik dat echt niet fijn, dat ik dan weer naar de winkel moet, maar goed we kunnen niet zonder eten en drinken zitten, dus dan moet je wel.

Mijn huisdieren daar heb ik voorlopig echt wel genoeg voor. Heb 2 grote zakken brokken besteld en ook genoeg grid zodat de katten daar niet zonder mee komen. Alleen het zachte voer moet ik af en toe halen in de supermarkt, maar dat heb ik voor een maandje ook genoeg. Vaak waren de schappen leeg dus kon ik af en toe maar 2 pakken mee nemen, dus dat schoot niet op.

Het ergste wat ik nu vind is dat de paracetamol elke keer uitverkocht is. Er waren laatst nog een pakje met zetpillen alleen. Ik kocht dat toen maar.

Ik vind het afschuwelijk dat mensen veel pakjes paracetamol kopen tegelijk, dat er voor de ander niks is. Net als thermometers. Zo kocht laatst een persoon 4 thermometers, voor ieder gezinslid 1! Andere mensen lopen dit nu mis

 

Walgelijke praktijken van jeugdzorg in corona crisis!

 

Quarantaine week 3 tegemoet. Ook mijn eigen bedrijf die dit jaar zal gaan starten, moet ik dus uit gaan stellen. Nu ik dit noodgedwongen moet uitstellen, zal ik alleen maar sterker worden om mijn bedrijf uiteindelijk goed in de lucht te krijgen.

Wat ik nu wel erg vindt dat ouders in vechtscheidingen waarvan 1 van de ouders de kinderen niet meer van ziet.  Nu rechtszaken stilstaan en dus langere tijden hun kind niet meer zien.

Ook vele ouders waarbij hun kinderen zijn ontnomen door jeugdzorg dat ze hun kinderen ook maanden niet meer kunnen zien en spreken, Jeugdinstanties hebben letterlijk alles gestopt, ook de telefonisch bel afspraken zijn voor vele ouders gestopt. Dit vind ik echt walgelijk!

Ik hoop echt dat jeugdzorg instanties snel dit gaan veranderen!

Als mijn bedrijf nou in de lucht zou zijn, had ik dit nu ook zeker aangepakt! Dit kan en mag gewoon niet. Ouders zien al weinig een hun kinderen. Nu mogen ze met deze crisis tijd ook geen telefonisch contact met hun kind.

 

Ook wil jeugdzorg nu nog even snel kinderen kinderen uit huis plaatsen! Er zijn zeker kinderen die hulp nodig hebben die het echt slecht thuis hebben, voor die kinderen hoop ik dat ze het dan beter zullen krijgen.

 

Hoelang nog

 

Quarantaine week 3 tegemoet. Hoelang zal deze crisis nog duren. De dood komt zo best dichtbij en dat maakt mij best wel angstig. Vele mensen overlijden nu door het virus. Bekende en onbekende en het einde is nog niet in zicht.

Het verlies van bekende mensen, dat zal nog wel heel zwaar worden voor iedereen. Het afscheid wat nu lastig is vanwege de afstand die je van elkaar moet houden. 1,5 meter afstand van elkaar. Ik vraag me daadwerkelijk af of dat wel genoeg afstand is.

Afscheid van een overleden persoon mag je maar met maximaal 30 mensen doen, en vele kunnen het afscheid al niet eens bijwonen. Dit is echt verschrikkelijk.

Dat er een mogelijkheid is dat je online dan mee kunt kijken naar de crematie is wel fijn, maar er zit niemand naast je die je kan omhelzen, als je dat nodig hebt.

 

En dan lees je een bericht dat deze pandemie nog 2 jaar kan gaan duren!

 

Vanwege de scholen nu ook dicht zijn hebben we voor de kleintjes een berenjacht in Nederland gestart. In vele andere landen doen ze dit ook al en nu is er ook een jacht hier.

Hoe leuk is dat en dat er zoveel mensen een beer voor het raam zetten. Geweldig!

 

quarantaine week 3 tegemoet
Ook hier staan 2 beren voor de berenjacht

 

 

 

 

Digiprove sealAuteursrechtelijk beschermd door Digiprove © 2020 Didi de Vries

Didi

didisdiary.nl

Ik ben Didi de Vries en kom uit Beverwijk. als peuter zijnde kwamen mijn ouders in een vechtscheiding terecht en hierdoor ben ik mijn vader verloren in mijn jeugd. Helaas vertelde mijn moeder leugens over mijn vader waardoor ik hem niet meer wilde zien. Nu schrijf ik over de gevolgen hiervan en hoop een verschil te zijn voor andere kinderen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.