DAKLOZE KINDEREN IN DE HANDEN VAN PEDOFELEN.

 

 

 

Al 30 jaar hebben de Berlijnse autoriteiten doelbewust dakloze kinderen overgedragen aan pedofielen onder de zogenaamde Kentler’s experiment – volgens een rapport over de activiteiten van seksuoloog Helmut Kentler, opgesteld door de Universiteit van Hildesheim.

Kentler stuurde kinderen in de jaren zeventig bewust naar pleegzorgers met pedofiele neigingen. Hij was ervan overtuigd dat seksueel contact tussen kinderen en volwassenen niet schadelijk was. Daarom werden kinderen uit pathologische gezinnen of die op straat leefden in West-Berlijn vaak opgevangen door alleenstaande pleegouders die al veroordeeld waren voor zedendelicten.

Het leek erop dat de problemen van de kinderen waren opgelost door het Bureau voor Kinderen en Jeugd (Jugendamt) – ze leefden niet meer op straat, kwamen niet in weeshuizen terecht en pedofielen zochten geen nieuwe slachtoffers, omdat het feit dat ze konden hun pleegkinderen mishandelen, werd getolereerd in hun eigen huis, schreef de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ze voegde eraan toe dat Kentler functionarissen van de Berlijnse senaat tot zijn project had overgehaald. Hij voerde aan dat de zorg voor pedofielen over minderjarigen “hun sociale integratie mogelijk maakt”.

Seksuoloog Helmut Kentler gaf criminelen de voogdij over straatkinderen. Beide partijen leken hulp te hebben gekregen: de kinderen waren van de straat, de pedofielen waren niet meer zichtbaar. Omdat ze de slachtoffers in hun eigen vier muren gebruikten.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ)

 

Dakloze kinderen worden overgedragen aan pedofielen

 

De Berlijnse autoriteiten hebben dakloze kinderen overgedragen aan pedofielen
. pleeggezinnen werden eind jaren zestig opgericht en bestonden tot ongeveer 2003. Het concept van Kentler, gebaseerd op de ‘gedeelde woning van een kind en een pedofiel’, werd goedgekeurd door ambtenaren van de Senaat en, op een paar uitzonderingen na, ook goedgekeurd door het district Jugendamts.

Een paar jaar geleden kwamen twee slachtoffers naar voren en vertelden hun verhaal, en sindsdien hebben onderzoekers van de Universiteit van Hildesheim bestanden doorzocht en interviews afgenomen, meldde Deutsche Welle, verwijzend naar een rapport dat maandag werd gepresenteerd.

Hij nam de verkrachting van zijn dochter op en stuurde die naar pedofielen. De politie brak de bende op en
DW voegde eraan toe dat Kentler voortdurend in contact stond met de kinderen en hun adoptievaders. Hij werd nooit aangeklaagd: de misdaden waren verjaard voordat zijn slachtoffers zich bekend maakten. Tot nu toe hebben de slachtoffers geen schadevergoeding ontvangen.

De in Berlijn gevestigde senator voor jongeren en kinderen, Sandra Scheeres (SPD), noemde de bevindingen van het rapport “schokkend en angstaanjagend”.

 

Het Kentler experiment

 

Het Kentler-experiment. Het aantal daders en slachtoffers is tot op de dag van vandaag niet vastgesteld
. Het is bekend dat een van de daders Fritz H. zijn zorg. Drie van zijn slachtoffers legden later getuigenis af.

Zoals FAZ eerder schreef, negeerden jeugdbureaus jarenlang signalen over bedreigingen en verdedigden hun medewerkers zelfs een pedofiel die voor kinderen zorgde. Ook stadsdeelkantoren reageerden niet op brieven van slachtoffers die aangifte deden van kinderpornografie en misbruik.

De activiteit van Kentler, die ook als politiepsycholoog in de Berlijnse Senaat werkte, zou niet mogelijk zijn geweest zonder de medewerking van de Berlijnse autoriteiten, jeugdzorg, maar ook onderwijs- en wetenschappelijke instellingen, aldus de FAZ.

Het aantal daders en slachtoffers is tot op heden niet vastgesteld. Het is bekend dat Fritz H. een van de daders was. In de loop van een aantal jaren zorgde hij voor minstens tien kinderen, waaronder een met veel handicaps die onder zijn hoede stierf. Drie van zijn slachtoffers legden later getuigenis af. Fritz H. is ook dood.

Kentler

Sommige commentatoren vragen zich af of Kentler zelf kinderen heeft misbruikt. Ze merken op dat hij voor meerdere jongens zorgde (als adoptie- of pleegvader). De wetenschapper werd beschouwd als een verklaarde homoseksueel. Er zijn echter geen directe aanwijzingen voor misbruik.

Kentler had voortdurend contact met de kinderen en hun pleegvaders. Na het experimentele programma zette hij het onofficieel voort en steunde hij een netwerk van pedofielen onder zorgverleners. Hij werd nooit aangeklaagd: de misdaden waren verjaard voordat zijn slachtoffers zich bekend maakten. Tot nu toe hebben de slachtoffers geen schadevergoeding ontvangen.

Bron: PAP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.