Wordt onze wereld geregeerd door psychopaten?

 

Door de kenmerken van psychopaten, bepaald door experts, te vergelijken met die van mensen in verantwoordelijke bedrijfs- of politieke posities, kunnen we een duidelijk verband zien.

Psychopaten voelen geen wroeging, schuld of empathie voor hun daden. Als we kijken naar de vele onmenselijke daden die tegenwoordig op onze planeet plaatsvinden, rijst de vraag, los van het oordeel: heersen psychopaten onze wereld?

Vaak denken we bij het woord psychopaat aan gestoorde seriemoordenaars die hopelijk levenslang opgesloten zitten. Hoewel er veel psychopaten zijn die doden om redenen die de meesten van ons niet begrijpen, zijn er zelfs meer van zulke mensen in onze samenleving die hun toestand op enigerlei wijze in hun voordeel gebruiken. In feite is het zeer waarschijnlijk dat u zelf dergelijke mensen persoonlijk kent .

De meesten van ons kennen of werken niet met seriemoordenaars, of we zijn ons er in ieder geval niet van bewust. Wat is een psychopaat precies en hoe kunnen we ze definiëren? De woordenboekdefinitie is als volgt:

“Een persoon die lijdt aan een chronische psychische stoornis met abnormaal of agressief sociaal gedrag.”

Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, past veel meer dan alleen seriemoordenaars in deze brede definitie. Volgens de Canadese psycholoog Dr. Robert Hare, een wereldberoemde expert in psychopathie, wordt zelfs geschat dat 1% van de wereldbevolking psychopaten zijn en ongeveer 25% van de mannelijke gevangenenpopulatie in gevangenissen psychopaten.

Opgemerkt moet worden dat, in tegenstelling tot het populaire beeld van een ‘gestoorde psychopaat’, psychopaten vaak erg georganiseerd, verzorgd en erg charmant zijn (denk aan Christian Bale als Patrick Bateman in  American Psycho  ).

Eigenschappen

Om deze reden kan het moeilijk zijn om ze te detecteren, omdat ze meesters zijn in bedrog en in staat zijn om te doen alsof veel van de eigenschappen die gewone mensen kenmerken. Enkele andere psychopathische eigenschappen, volgens Hare’s psychopathie checklist, zijn als volgt:

 • heb een oppervlakkige charme
 • veel zelfvertrouwen
 • Behoefte aan stimulatie
 • ze zijn manipulatief en sluw
 • ze hebben een volledige afwezigheid van wroeging of schuld
 • pathologische leugen
 • ze leiden een parasitaire levensstijl
 • zijn te impulsief
 • ze zijn erg onverantwoordelijk
 • geen verantwoordelijkheid nemen voor acties
 • ga geen langdurige relaties aan
 • slechte gedragsbeheersing hebben
 • ze zijn harteloos en verstoken van empathie
 • “Ondiepe invloed” (psychopaten vertonen een gebrek aan emoties wanneer de emotionele reactie adequaat zou moeten zijn voor de situatie).

Slangen in pakken.

Een slang in pak
Mark Rutte de reptiel

Velen van ons realiseren zich misschien niet dat psychopaten gedijen in de bedrijfswereld. Hare is eigenlijk een co-auteur van een boek met Dr. Paul Babiak over het onderwerp  “Snakes In Suit: Understanding and Surviving the Psychopaths in Your Office “. Psychopaten manipuleren anderen om macht te krijgen en keren ze soms tegen elkaar in een poging om te verdelen en te winnen. Ze voelen zich vaak aangetrokken tot grotere, dynamische bedrijven met weinig structuur of toezicht.

Werken meestal niet goed in teams omdat ze er niet van houden om informatie of vaardigheden te delen en het leuk vinden om anderen te zien falen. Ze zijn verslaafd aan macht, status en geld. Klinkt bekend?

De bedrijfswereld is gericht op het bevorderen van psychopathische eigenschappen zoals on bevreesdheid, dominant gedrag en weerstand tegen stress. Om deze reden bevinden psychopaten zich vaak in dit soort posities en vinden het dan gemakkelijker om de bedrijfsladder te beklimmen en posities met hoge macht te verwerven. Dit is waar ze echte schade kunnen aanrichten aan de samenleving, zoals we die vandaag zien.

 

Regeren psychopaten de wereld?

 

Psychopaten zijn niet alleen succesvol als bedrijfsbazen in onze moderne samenleving, maar ook in onze regeringen en ons politieke systeem – vaak als voorpaginapolitici. Dit komt misschien als een schok voor je, maar als je echt kijkt naar enkele van de gruweldaden die op onze planeet plaatsvinden, en als je je ooit hebt afgevraagd hoe dingen die zo onmenselijk zijn, nou ja, een deel van je antwoord.

Als we kijken naar oorlog, genocide, de zinloze moord op burgers, de vernietiging van de inheemse culturen van de wereld, chemicaliën in ons voedsel, chemtrails, daden van “terrorisme”, oorlogsmisdaden en vele andere onrechtvaardige en wrede daden, vaak geïnitieerd door onze politieke leiders , het is gemakkelijk in te zien hoe psychopaten in feite vrij goed aan de vereisten van dergelijke rollen voldoen. Zoals eerder vermeld, zijn ze meesters in bedrog, pathologische leugenaars en vaak behoorlijk charmant.

Veel soldaten gaan ten strijde omdat ze geconditioneerd zijn om te geloven dat ze de vijand bevechten omwille van de vrede. Ze doen wat ze wordt opgedragen en plegen deze gruwelijke daden tegen andere mensen. De reden waarom zoveel soldaten aan PTSS lijden, is omdat het niet de menselijke natuur is om andere mensen te vermoorden, vooral onschuldige burgers.

We weten al hoeveel politici oneerlijk zijn. Het is misschien tijd om ze te bekijken met de checklist van een psychopaat in gedachten, zodat we beter uitgerust zijn om niet alleen onszelf, maar ook onze samenleving tegen hun acties te beschermen.

kunnen we helpen

Het is normaal dat iedereen die zich bezighoudt met spiritueel werk medeleven met hen heeft en zich gedwongen voelt om hen te helpen psychopathisch gedrag te overwinnen. De meeste onderzoeken laten echter zien dat psychopaten worden  geboren  , niet  creëren en daarom niet kunnen worden genezen. Dit is een van de belangrijkste verschillen tussen sociopaten en psychopaten.

Ten tweede hebben sociopaten een geweten. Zij het een zwak geweten, en verzinnen ze vaak excuses voor iets waarvan ze weten dat het verkeerd is. Psychopaten, aan de andere kant, zullen geloven dat hun acties gerechtvaardigd zijn en zullen geen spijt hebben van enig kwaad. Sociopaten zijn gemaakt en hebben meer kans om hun huidige toestand te overwinnen. Veel mensen met sociopathisch gedrag bevinden zich echter in vergelijkbare bedrijfsfuncties. 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.