Hoe overleef je deze tijd?

 

Waarschijnlijk niets zo ergs dat onze beschaving ernstig zou schudden – het zal niet snel gebeuren, maar  Misschien is het de moeite waard om een ​​noodplan te hebben voor het geval zoiets gebeurt? In het dagelijks leven wordt ons meestal geleerd hoe we het heersende systeem moeten gehoorzamen – maar hoe te overleven als het instort? Je kunt natuurlijk geloven dat alles dan op de een of andere manier goed komt.

Alleen dat in onze realiteit echter concrete acties meer tellen dan zelfs de meest vrome wensen, dus Veeleer kan niet iedereen het zich veroorloven om bijvoorbeeld een schuilplaats of iets dergelijks te bouwen, maar zorg dragen voor de basis van hun eigen en dierbaren veiligheid – u kunt veel minder doen ten koste van.

Er zijn veel websites op het gebied van algemeen begrepen survival op internet, dus iedereen zal zeker iets voor zichzelf vinden. Volledig onvoorbereid, als gevolg van een mogelijke catastrofale gebeurtenis, zullen ze worden blootgesteld aan de grootste verliezen, dus misschien is het de moeite waard om op zijn minst de basisregels van overleven te kennen?

Om te gaan met een situatie waarin het moeilijk is om op hulp te rekenen en u alleen vertrouwt op … uzelf en uw eigen vastberadenheid? Natuurlijk – het voortbestaan ​​van een ramp kan worden beslist door een gewoon ongeluk (?), Maar met een goede voorbereiding kunnen latere moeilijkheden op zijn minst een beetje worden geminimaliseerd.

Niet dat de gedachte aan een catastrofe constant door iemand werd bezet – dit hele overleven kan bijvoorbeeld worden behandeld als een interessant en informatief avontuur – omdat het misschien nooit nodig zal zijn om onze vaardigheden te verifiëren in omstandigheden van echt gevaar, maar . ..

Wat te doen

Wat kunnen we doen als we niet alle dagelijkse voordelen (zelfs water en elektriciteit) bij de hand hebben? Welke planten in de buurt kunnen voor ons nuttig zijn en welke moeten we vermijden? Hoe zit het met onze oriëntatie in een onbekend gebied? Kunnen we handige snuisterijen vinden? Hoe blijf je veilig – of bereid je een overnachting voor – in het buitenland?

Hoe lang zal onze fysieke vorm ons in staat stellen te lopen zonder rust? Hoeveel tijd kunnen we buiten de moderne beschaving leven (of… verdragen)? Of zijn we er misschien helemaal verslaafd aan? Dit zijn slechts enkele interessante maar fundamentele vragen, maar als u het antwoord erop kent, zal het gemakkelijker zijn om onze mogelijke behoeften te classificeren.

En trouwens – misschien is het de moeite waard om de zogenaamde “Escape-rugzak”, met benodigdheden erin? De kwestie van de inhoud is natuurlijk een kwestie van individuele behoeften, hoewel het lijkt alsof sommige items er standaard zouden moeten zijn.

Sinds enige tijd zijn de zogenaamde “Preppersach”. Deze, meestal kleine groepen waaghalzen bereiden zich voor om elke vorm van wereldwijde of lokale catastrofe te overleven, en leven vervolgens in volledige onafhankelijkheid van anderen.

Hoe dan ook – als iemand geïnteresseerd is – zal hij waarschijnlijk de benodigde informatie gemakkelijk vinden, zelfs op internet. Wij zijn niet de eerste, of misschien wel de laatste, aardse beschaving. Onze planeet is vele malen getroffen door verschillende soorten rampen. Het vermogen om met zo’n gebeurtenis om te gaan, zal altijd een grote onbekende zijn – anders zelfs de beste – maar training en een andere echte verificatie.

Generatie

Waarschijnlijk zal uiteindelijk echter één generatie op haar beurt deze moeilijke taak onder ogen zien. En dan is het de moeite waard eraan te denken dat de grootste bedreiging soms kan komen van een ander mens. Veel mensen in verschillende tijdperken probeerden hun tijdgenoten ervan te overtuigen dat de beschaving spoedig zou eindigen. Een van die profeten was de nu vergeten Hugh Auchincloss Brown, die in 1975 stierf.

Als elektrotechnisch ingenieur wijdde hij enkele tientallen jaren van zijn leven aan het verspreiden van de theorie dat de enorme ijsmassa’s aan de polen de aarde in de 20e eeuw zouden doen schudden en het hele erfgoed van de mensheid zouden vernietigen. In het begin van de vorige eeuw raakte Brown geïnteresseerd in berichten over de ontdekking van bevroren mammoeten met onverteerd voedsel in hun maag in de poolgebieden.

Zorgvuldig onderzoek heeft uitgewezen dat de dieren een plotselinge dood stierven (als gevolg van verstikking of verdrinking), en dat sommige planten die in hun maag worden aangetroffen, kenmerkend zijn voor gebieden ver weg van waar de dode reuzen werden ontdekt. Een van de hypothesen van deze stand van zaken was de plotselinge verschuiving van de pool en de snelle beweging van de aardkorst, waardoor sommige landen zich in andere klimaatzones bevonden dan voorheen.

overstromingen

Het was echter ook mogelijk dat de mammoeten werden “ontvoerd” door gigantische golven van hun vorige jachtgebieden. Maar wat veroorzaakte deze eigenaardige trillingen van onze planeet en zo’n krachtige tsunami? Volgens Brown waren dit de steeds groter wordende ijskappen die zich aan de polen van de aarde verzamelden. Ze namen in omvang toe tot een kritieke massa, waarvan de overschrijding de aarde uit balans zou brengen – en deze kantelde van tijd tot tijd (d.w.z. om de paar duizend jaar) als een overbelaste kano.

Dit leidde tot gigantische overstromingen, aardbevingen en alle andere apocalyptische verschijnselen die cyclisch opeenvolgende beschavingen vernietigden. Brown schreef een boek over het onderwerp (“Earth Cataclysme”, in 1967), en overspoelde leden van het Amerikaanse Congres en krantenuitgevers met vermeend bewijs om zijn theorieën te ondersteunen. Hij betoogde dat de opeenhoping van ijs in het noordpoolgebied (de dikte werd toen geschat op 3-4 km) voldoende was om de aarde uit balans te brengen.

Hij riep politici op om grote sommen geld uit te trekken om een ​​wereldwijd stabilisatie-initiatief te creëren en de poolijsmassa’s (door atoomexplosies) te doen smelten. Alleen zulke acties zouden, naar de mening van Brown, de mensheid kunnen redden van de onvermijdelijke, naar zijn mening, uitsterving. En de enige kans om de komende ramp te overleven, werd aan de Eskimo’s gegeven, omdat het poolgebied het minst zou worden getroffen door de volgende wereldwijde overstroming.

Browns opvattingen, hoewel hij er sterk in geloofde en ze tot het einde van zijn leven propageerde, werden gelukkig niet in werkelijkheid bevestigd. Hetzelfde gold voor Patrick Geryl. Deze heer uit België publiceerde meerdere boeken waarin hij onomstotelijk bewees dat de wereld die we kennen in december 2012 zal vergaan.

De Maya kalender

Hij verwees naar de Maya-kalender, wees naar oude Egyptische hiërogliefen (blijkbaar las hij hun ware, formidabele boodschap), evenals verschillende astronomische gegevens (meestal was het Venus), en al zijn eigen wiskundige berekeningen. Dit alles was bedoeld om te bewijzen dat hyperactiviteit van de zon zou leiden tot een polarisatie van onze planeet in de bovengenoemde periode.

De magnetische polen wisselen van plaats en de aarde begint in de tegenovergestelde richting te draaien. Het resultaat zal een gigantische tsunami-golf zijn die over de hele planeet zal stromen en alles op zijn pad zal vernietigen. De landen zullen bewegen, en wat zal worden gered na een wereldwijde overstroming – zal worden vernietigd door aardbevingen … in de “Maya Codex van Dresden” of in de astrologische dierenriem van de oude Egyptenaren.

Om toekomstige schade te minimaliseren en de mensheid enige kans op overleving te geven, riep Geryl op tot de vernietiging van alle nucleaire arsenalen vóór nul uur, drong aan op het aanleggen van voorraden na rampen, probeerde anderen te interesseren voor het onderwerp van onzinkbare boten en probeerde een soort overlevingssites te creëren voor geïnteresseerden (waarschijnlijk de Drakensbergen in Afrika).

Hij geloofde naar verluidt waar hij over schreef en was overweldigend verrast dat er die dag niets gebeurde. Hij was zeker van zijn berekeningen, na enige tijd liet hij iets doorschemeren over het feit dat het niet echt bekend is welk jaar we nu hebben, omdat er zoveel veranderingen en vervormingen waren met betrekking tot het tellen van jaren in de geschiedenis van de mensheid …

Ik weet niet wat P. Geryl vandaag doet, maar hij was waarschijnlijk niet de laatste waaghals, overtuigd van zijn onfeilbaarheid, om de wereldwijde Apocalyps te voorspellen. Wie zal de volgende zijn? Om de klassieker te parafraseren: wie van de machtigen durft nog?

 

Bron: Globaal bewustzijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.