Het bezoek van de koningin en de verdwenen kinderen

 

De feiten: De overblijfselen van 215 kinderen werden vorig jaar ontdekt in de buurt van de voormalige Kamloops Residential School in British Columbia, Canada. Schooloverlevende William Coombes vertelt zijn verhaal over het vermeende bezoek van de koningin aan de faciliteit.

Overweeg dit: waarom werd de inheemse genocide niet alleen in Canada, maar over de hele wereld niet echt “gepubliceerd zoals de Holocaust?”

De overblijfselen van 215 kinderen begraven in de buurt van een plaatselijke school werden onlangs gevonden in Kamloops, British Columbia, Canada  De ontdekking werd gedaan door Tk’emlúps te Secwépemc met behulp van grondradar. De plaatselijke school heet The Kamloops Indian Residential School en functioneerde van 1890 tot 1969. Op dit moment nam de federale overheid het bestuur over van de katholieke kerk om het te runnen als een residentie voor een dagschool tot de sluiting in 1978.

Canadese regering

Canada’s residentiële scholen werden opgericht door de Canadese regering en beheerd door kerken, een systeem dat dateert uit de jaren 1830. Inheemse kinderen werden met geweld van hun ouders weggenomen en geïndoctrineerd in Europees-Canadese en christelijke levenswijzen.  Het doel op papier was om ze te assimileren in de reguliere Canadese samenleving.

Het residentiële schoolsysteem functioneerde officieel van de jaren 1880 tot de laatste decennia van de 20e eeuw. Kinderen op deze scholen werden vermoord, fysiek en seksueel misbruikt, vaak verdwenen en hard aan het werk gezet. Dit alles vond plaats onder het mom van goede wil en noodzaak. Deze kinderen  ondergingen ook  veel medische en voedingsexperimenten.

In de jaren dertig werden alle inheemse ouders gedwongen om de voogdij over hun kinderen over te laten aan een kerkdirecteur of -medewerker, allemaal onder toezicht van de afdeling Mijnen en Middelen.

“Ik was pas acht jaar oud en ze vervoerden ons van de Anglicaanse School in Alert Bay naar het Nanaimo Indian Hospital, gerund door de United Church. Ze hielden me meer dan drie jaar geïsoleerd in een kleine kamer, alsof ik een laboratoriumrat was, ze gaven me pillen en gaven me injecties die mijn lichaam veranderden. Twee van mijn neven maakten veel ophef, ze schreeuwden en vochten de hele tijd, dus de verpleegsters gaven ze injecties en ze stierven allebei meteen. Dit is gedaan om ze het zwijgen op te leggen.”

Jasper Jospeh, een 64-jarige inwoner van British Columbia, spreekt met betraande ogen. (  bron  )

 

De ontdekking

 

De recente ontdekking in Kamloops is zeker geen geïsoleerd incident, en met wat de recente krantenkoppen heeft bereikt, wil ik uw aandacht vestigen op het verhaal van deze specifieke overlevende van de school, William Coombes genaamd.

Zijn verhaal werd onthuld door de Canadese schrijver en voormalig minister van de United Church of Port Alberni, British Columbia, Kevin Annett. Annett werd opgeleid en geordend in de United Church of Canada en bekleedde vele succesvolle functies. In deze functie leerde hij over beschuldigingen van seksueel misbruik en andere wreedheden tegen de inheemse volkeren. Hij begon dieper te graven en ontdekte dat zijn kerk land verkocht voor houtkap en mijnbouw zonder de lokale inheemse gemeenschappen te informeren.

Na een poging om deze misdaden aan het licht te brengen, werd Annett ontheven van zijn posities in de kerk. Sindsdien heeft hij van het ontmaskeren van kerkelijke en staatsmisdrijven zijn levenswerk gemaakt.

Historisch bewijs gepresenteerd in het boek  Murder by Decree: The Crime of Genocide in Canada: A Counter Report to the Truth and Reconciliation Commission toont   aan dat de Canadese staat, die werd opgericht door de Britse Kroon, meestal de plaats was van veel misbruiken van de inheemse volkeren en hun land.

 

“Murder Under Decree”

 

“Murder Under Decree” is een ongecensureerd verslag van de geplande uitroeiing van inheemse kinderen in “Indiase residentiële scholen” in Canada. Op basis van ooggetuigenverslagen en archiefdocumentatie bewijst het boek dat de genocide op de bevolking is geïnitieerd door een door religie geleide campagne en nog steeds een bewust beleid is van de regering in Canada.

In een eerder boek  , ”  The Unbending  “ ,  vertelt Kevin Annett het verhaal van William Coombes, die in 1964 een inwoner was van een British Columbia Resident School toen koningin Elizabeth en prins Philip de school bezochten. Coombes zegt dat nadat hij de kinderen op een “picknick” had meegenomen naar een populaire lokale plek die bekend staat als Dead Man’s Creek, tien van zijn klasgenoten van de groep werden gescheiden en meegenomen door de koningin en prins Philip. Geen van deze kinderen werd meer gezien.

Koningin Canada

Het is bekend dat de koningin Canada in oktober 1964 bezocht voor de honderdste verjaardag van de Ottawa Confederation Conference. Er is op dit moment geen verslag van haar bezoek aan Kamloops School, maar dat betekent niet noodzakelijk dat ze dat ook niet deed. Ze bezocht ook de stad Kamloops in 1959 toen de residentiële school nog in bedrijf was.

Volgens Coombes, de getuigenis van Annett:

Ik woon in Vancouver, Canada. Ik ben een overlevende van de Kamloops en Mission Indian residentiële scholen die worden gerund door de rooms-katholieke kerk. Daar onderging ik verschrikkelijke martelingen door toedoen van broeder Murphy, die minstens twee kinderen vermoordde. Ik zag hem een ​​kind van de derde verdieping gooien. Toen ik probeerde te ontsnappen, sloeg hij me meerdere keren en brak hij enkele botten in de kelder van Kamloops School. Ik zag hem en een andere priester op een avond ook een kind in de schooltuin begraven.

Oktober 1964

In oktober 1964, toen ik 12 was, bezochten de koningin van Engeland en prins Philip ons . Ik herinner me dat het raar was omdat ze alleen kwamen, zonder veel ophef. Maar ik herkende ze en het schoolhoofd vertelde ons dat het de koningin was en dat we allemaal de dag voor haar aankomst voor het eerst in maanden nieuwe kleren en lekker eten kregen.

De dag dat de koningin op school aankwam, zat ik in een groep kinderen die met haar, haar man en een paar priesters picknickten op een weiland bij Dead Man’s Creek. Ik herinner me dat het raar was omdat we allemaal moesten bukken en haar voeten moesten kussen.

Na een tijdje zag ik de koningin de picknick verlaten met tien kinderen, en die kinderen kwamen nooit meer terug.  We hebben nooit meer van ze gehoord en hebben ze nooit ontmoet, ze zijn gewoon verdwenen.

De groep die verdween was zeven jongens en drie meisjes van zes tot veertien jaar.  De twee jongens waren broers, en ze waren Metis van Quesnel. Hun achternaam was Arnuse of Arnold. Ik herinner me de anderen niet, alleen Cecilia’s naam kwam van tijd tot tijd naar voren, en daar was Edward.

Wat er gebeurde, was ook getuige van mijn vriend George Adolph, die toen 11 was en daar student was. Maar hij is al dood.

Willian Coombes

William Coombes & The Kamloops Kidnapping of 1964

 

The Murder of William Coombes (Combes)

Een zuster vertelt hoe ze getuige was van de moord op William Coombes, op haar beurt getuige van de ontvoering van zijn klasgenoten in 1964 door de koningin van Engeland en haar man prins phillip tijdens haar eerste koninklijke bezoek aan Canada.

The Queen & The Kamloops Kidnapping 1964

 

Bron: Globaal bewustzijn

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.