Het verschrikkelijke leven van “het Beest van de Apocalyps”

 

Op 1 december 1947 stierf de grote zwarte magiër en helse occultist die zichzelf “het Beest van de Apocalyps” noemde.

Edward Alexander Crowley werd op 12 oktober 1875 geboren in de familie van een Engelse brouwer. Het lijkt erop dat de droom van elke jongen is om in een gezin met een bierfabriek te wonen. Niet alles was echter zo cool. Zijn ouders waren lid van een niet berouwvolle protestantse sekte, wat betekende dat hij voortdurend moest bidden, preken en ‘s ochtends de Bijbel moest lezen. De zoon had zo’n hekel aan alles wat met de christelijke religie te maken had, dat zijn moeder hem vol afschuw het Beest noemde.

Anderen zouden rockmuzikanten of seriemoordenaars worden, maar in die tijd bestond rock and roll niet, en een killer-nerd zijn werd nog niet als “cool” beschouwd. Dus Crowley Jr. hij koos zijn eigen, absoluut unieke pad.

In Cambridge studeerde Crowley filosofie en literatuur en was hierin zeer succesvol. Ze anticipeerden zelfs op een carrière als professioneel schaker. Hij had echter andere plannen, denkend aan diplomatie, in 1897 ging hij zelfs naar St. Petersburg om Russisch te oefenen, waar hij zelfs werd verdacht van spionage.

Onmiddellijk na zijn terugkeer uit Rusland begon Crowley een ongezonde interesse in het occulte te tonen en toegankelijke en gezaghebbende literatuur over donkere onderwerpen te verwerven. 

In die tijd was de naam van de meester Alistair – dit is iets dat lijkt op de naam Alexander in zeldzame Britse talen.

Crowley maakte een snelle carrière in de occulte orde “Golden Dawn”, hoewel hij daar veel vijanden maakte. De Orde verzamelde magiërs en alchemisten (en dat lang voor de uitvinding van rollenspellen). Het omvatte veel legendarische figuren – bijvoorbeeld de dichter William Yates en zijn vrouw, feministische activist Maud Gonn. Er was ook een andere eminente suffragist, actrice Florence Farr.

Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, was Golden Dawn een zeldzaam soort geheime club waar vrouwen werden geaccepteerd en dezelfde rechten hadden als mannen. Deze progressieve magische organisatie bestond ergens tot de jaren zeventig, en nu zijn er veel tempels verspreid over de wereld die hun aansluiting bij een orde verklaren.

We gaan je absoluut niet de hele biografie van Mr. Crowley vertellen, daar is Wikipedia voor. Er zijn echter veel interessante en verbazingwekkende feiten. Laten we het belangrijkste zeggen: rond de leeftijd van dertig werd hij door de orde erkend als een “terry” tovenaar en een satanist van de hoogste graad. Crowley heeft dit vele malen ontkend, beschouwde zichzelf niet als een satanist, en om een ​​zeer goede reden.

Het feit is dat Satan een figuur is in de christelijke mythologie. Door jezelf tot satanist uit te roepen, erken je daarmee de legitimiteit en wettigheid van het christelijk geloof. Aleister Crowley ontkende de christelijke ideologie volledig, gaf haar geen bestaansrecht, dus hij kon op geen enkele manier een satanist zijn. Veel hedendaagse aanhangers van antichristelijke sferen houden zich nog steeds aan dit principe.

Omdat hij geen satanist was, gebruikte Crowley echter enkele afbeeldingen en concepten uit het arsenaal van de duivel.

Hij noemde zichzelf Beast-666, precies zoals zijn moeder het schreef.

 

Een uitgemergelde Crowley tijdens het beklimmen van de berg Chogori. Bergbeklimmen was zijn passie

Aleister Crowley stierf op 72-jarige leeftijd en, zoals vaak het geval is met buitensporige en onbegrijpelijke doden, begon zijn roem snel te stijgen nadat hij ons verliet. Heel gebruikelijk bij creatieve bohemiens.

Wist je dat Crowley’s gezicht op de cover van Sergeant Pepper The Beatles staat?

 

Op de cover van Sergeant The Pepper’s Lonely Hearts Club Band staan ​​in totaal 72 personages (inclusief The Beatles die twee keer in verschillende stijlen verschijnen). Aleister Crowley is heel gemakkelijk te vinden: tweede op de bovenste rij

 

Heavy metal frontman van de band “Black Sabath” John Osborne, die optrad onder het pseudoniem “Ozzy”, schreef in 1980 het nummer “Mr. Crowley, “dan noemt iedereen Crowley niets anders dan “Heer.”

David Bowie herinnerde zich Crowley in het nummer “Quicksand” van het album “Hunky Dory” uit 1971. Ook Iron Maiden, Mercyful Fate, Ministry en natuurlijk Marilyn Manson hebben hun stempel op het genre gedrukt.

In 1899 kocht Alistair een huis in de buurt van Loch Ness (het monster was niet bij de aankoop inbegrepen). Crowley woonde daar tot 1913 en, belangrijker nog, hij voerde daar zijn complexe duistere rituelen uit. Na Crowley veranderde het eigendom van eigenaar, van wie velen een droevige geschiedenis hadden. Eén pleegde zelfmoord en een van de huisvrouwen werd blind, dus haar man verliet haar een maand nadat ze zich had gevestigd, en liet haar zonder enige hulp achter.

Boleskine Manor, 1912

In 1970 kocht Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page, een grote Crowley-fan, dit huis en zette een vriend erin om voor het huis te zorgen (hij is zelf altijd onderweg en op feestjes). Volgens de metgezel en zijn gasten was het ongelooflijk angstaanjagend om de nacht door te brengen: onverklaarbare anomalieën werden constant waargenomen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog steunde Aleister Crowley openlijk het beleid van Hitler en schreef hij artikelen voor een van de Amerikaanse kranten die praktisch een woordvoerder van het Derde Rijk was. Niettemin zijn veel experts die Crowley’s biografie hebben bestudeerd ervan overtuigd dat hij een dubbelagent van de Britse inlichtingendienst was, en hoewel hij in het openbaar namens Duitsland sprak, ondermijnde hij in feite de Duitse ondergrondse in de Verenigde Staten.

Over het algemeen was de nationale identiteit van Crowley complex en onvoorspelbaar. Zo beschouwde hij zichzelf zijn hele leven als een echte Ier, hoewel hij honderd procent Engels was. Hij was ook een van de auteurs van de Onafhankelijkheidsverklaring van Ierland en schreef een gedicht over St. Patrick.

 

Aleister Crowley met vrouw Rose en dochter Lilith

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Globaal bewustzijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.