Internet dood, Economie In Puin: De Ernstige Gevolgen Van De Volgende Magnetische Storm

 

September 2021 presenteerde Abdu Giotti, professor aan de Universiteit van Californië, Sangita een studie waarin de mogelijkheid werd beschreven dat de volgende (heliomagnetische) zonnestorm “het internet van de aardbodem zou kunnen wegvagen”. De wetenschapper vestigde de aandacht van de gemeenschap op kwetsbaarheden in de wereldwijde internetinfrastructuur en riep op deze in de nabije toekomst te verhelpen.

Begin oktober 2021  presenteerde interessantengineering.com een ​​video  waarin deze zwakste punten worden beschreven en hoe u ze kunt verwijderen.

“Het blijkt dat elektronische systemen van onderzeese internetkabels erg kwetsbaar zijn voor sterke straling van een magnetische storm. Als ze worden beïnvloed door zonneactiviteit, zal hun reparatie veel tijd, middelen en geld vergen”, zei in de video.

Wetenschappers die door journalisten werden geïnterviewd, zeiden dat een ander probleem voor aardbewoners het “falen” van de wereldeconomie zou kunnen zijn.

Onvermogen om toegang te krijgen tot het web kan leiden tot enorme economische verliezen. Alleen al de Verenigde Staten zullen tot 7,2 miljard dollar per dag verliezen.

“De wereldeconomie kan hard worden getroffen omdat internet tegenwoordig zo belangrijk is voor zowel bedrijven als overheden. Veel bedrijven zouden moeten sluiten, en dit zou leiden tot massale ontslagen – duizenden mensen zouden werkloos zijn. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat internetverbindingen in het hele land de Amerikaanse economie tot 7,2 miljard dollar per dag kunnen kosten”, aldus de video.

Wat kan er worden gedaan om de planeet te beschermen tegen zo’n catastrofaal scenario? De video heeft verschillende antwoorden op deze vraag. Er wordt voorgesteld om de infrastructuur te verbeteren en ervoor te zorgen dat tijdens de impact van negatieve factoren de kabels niet meer op volle capaciteit werken, wat hun reparatie zal vereenvoudigen en tegelijkertijd gebruikers niet de toegang tot het netwerk zal ontnemen.

Een goede optie is ook om peer-to-peer-netwerken in te schakelen (Peer-to-peer-netwerk is een type computernetwerk waarvan alle deelnemers gelijk zijn. – client computers, die ook servers zijn. Met een dergelijke opzet kunt u netwerkprestaties onderhouden met een willekeurig aantal en elke combinatie van beschikbare nodes en onder alle omstandigheden, –  red.).

Een andere uitweg uit deze moeilijke situatie zijn draadloze mobiele netwerken. De zogenaamde netwerktopologie van een computernetwerk heeft een celconfiguratie waarin netwerkwerkstations met elkaar verbonden zijn en de rol van switch kunnen vervullen voor andere deelnemers. Dergelijke netwerken maken vaak gebruik van hulpdiensten tijdens natuurrampen – aardbevingen, overstromingen, branden, orkanen.

Voorbij internet

De zonnevlammen treden op als gevolg van de herverdeling van magnetische veldenergie erop. Met name in 1989 verliet een zonnevlam de provincie Quebec zonder elektriciteit. En in 1859 veroorzaakte een soortgelijk fenomeen, de “Carrington-gebeurtenis”, verstoringen in het telegraafsysteem van Europa en Noord-Amerika, en veroorzaakte het aurora borealis in het Caribisch gebied.

De uitstoot van de zon, die de aarde in 18 uur bereikte, werd waargenomen door de Britse astronoom Richard Carrington, vandaar de naam van het fenomeen. Volgens Bill Murtagh, adjunct-directeur van het Space Weather Center van het White House Center for Science and Technology, zouden de gevolgen veel erger zijn als zo’n superflits nu uitbreekt: alle essentiële elementen van de infrastructuur van de aarde, elektrische apparatuur, inclusief satellieten , computers

Zonneactiviteit zal land- en luchttransport, bank- en financiële systemen, watervoorziening, voedsellogistiek, enz. verstoren, dwz de wereld zal in duisternis, vernietiging, hongersnood en ziekte storten.

Zonnevlammen kunnen de ozonlaag vernietigen die de aarde tegen zonnestraling beschermt. Daardoor krijgen mensen massaal huidkanker en gaan veel dieren en planten direct dood. Er zal massale chaos ontstaan, tegen de achtergrond waarvan de kans op wereldwijde militaire conflicten groot is.

Ingenieur Thomas Overbay van de Universiteit van Illinois zegt dat aangezien zonnevlammen weinig bestudeerd zijn, het moeilijk te voorspellen is wat de gevolgen van de volgende zullen zijn.

Met moderne observatiemiddelen kunnen we het begin van een zonnestorm voorspellen minstens een half uur voordat de stroom van deeltjes de aarde bereikt, en gedurende zo’n periode is het onmogelijk om iets te doen.

Het is al nodig om speciale satellieten te maken die de activiteit van de zon volgen. Zo’n station is momenteel alleen beschikbaar bij het NASA Solar Dynamics Observatory.

Daarnaast hebben we fundamenteel nieuwe technologieën nodig die apparatuur en apparaten beschermen, “shock”-elektronica van de nieuwe generatie, evenals back-upvoedingen. En in geval van gevaar is het noodzakelijk om alle transformatoren vooraf los te koppelen om ze tegen breuk te beschermen.

Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat er snel genoeg krachtige zonnevlammen te verwachten zijn. Het probleem is dat de zonneactiviteit in de loop van de tijd toeneemt en dat flitsen met toenemende kracht zullen optreden.

 

Bron: soulask

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.