De dood is niet het einde en geboorte niet het begin

 

“Dit onderwerp wekt altijd de meeste interesse, want welke persoon heeft niet de bitterheid van verlies ervaren, en tegelijkertijd het verlangen om erachter te komen waar de mensen van wie we houden naartoe gaan en waar we ooit zullen moeten gaan. In tijden als deze zijn werken als deze geruststellend. Dit verslag van helderziend onderzoek wordt gepubliceerd in de hoop de publieke kennis over het leven na de dood te vergroten.”

Zo begroet filosoof en onderzoeker Geoffrey Hodson zijn lezers in zijn boek Helderziend onderzoek naar leven na de dood. Tijdgenoten van Hodson, die in de vorige eeuw leefden, voerden aan dat de onderzoeker verbazingwekkende vermogens heeft en deze gebruikt om de subtiele wereld te bestuderen en te beschrijven waarin de ziel van elk levend wezen wordt geboren en leeft.

De bekende onbekende wereld

Aan het begin van het boek zegt Jeffrey Hodson dat hij zijn lezers over één belangrijk feit moet vertellen. Het zal natuurlijk moeilijk zijn om erin te geloven, maar de onderzoeker zelf twijfelde niet aan het meloenfeit. Hodson zei dat de wereld waarnaar ieder van ons zal gaan na het einde van het leven niet zo onbekend is. Volgens de onderzoeker bezoekt een persoon deze wereld elke keer tijdens de slaap.

Wanneer het fysieke lichaam slaapt, is de mens wakker in het lichaam waarin hij na het einde van het aardse leven zal verblijven. Geoffrey Hodson vindt het verschil tussen slaap en dood alleen in het feit dat tijdens de slaap onze verbinding met het dichte lichaam niet verloren gaat.

Wat gebeurt er met een persoon op het moment dat de verbinding met zijn fysieke lichaam voor altijd wordt verbroken? Volgens Geoffrey Hodson ontdekte hij dankzij onderzoek met behulp van helderziendheid dat een mens zich in de meeste gevallen niet eens bewust is dat zijn aardse leven voltooid is. Gebeurtenissen uit zijn leven met alle overwinningen en verliezen, evenals de resultaten waartoe ze hebben geleid, verschijnen in zijn geest. Volgens de onderzoeker is het moment van zo’n bezichtiging erg belangrijk, omdat een persoon daaruit de wijsheid haalt van het leven dat hij heeft geleefd.

Na het einde van de bezichtiging komt er een tijd van volledige bewusteloosheid. Deze fase is individueel voor elke persoon en kan tot 48 uur duren. Daarna ontwaakt de persoon in een nieuw leven, vaak zonder te beseffen wat er is gebeurd. Op dit moment wordt een persoon opgewacht door een van de familieleden of assistenten die de nieuwkomer ondersteunen terwijl hij aan het wennen is aan zijn nieuwe leven.

Nadat hij zich in de nieuwe wereld heeft gevestigd, blijft iemand zich bezighouden met het bedrijf dat de grootste belangstelling voor het aardse leven heeft gewekt. Wetenschappers zetten bijvoorbeeld hun onderzoekswerk voort, waarvan de resultaten nu steeds vruchtbaarder worden. Omdat ze in de nieuwe wereld nieuwe kennis ontdekken in de structuur van materie en evolutie, die in het aardse leven verborgen waren.

Op dezelfde manier blijven mensen met een passie voor schilderen in het aardse leven streven naar schoonheid en creëren ze nieuwe creaties met behulp van de machtige kracht van het denken. Muzikanten zullen een dieper begrip van kunst kunnen ontdekken.

Kleding, onderdak, voedsel en andere aardse goederen

De machtige gedachtekracht in de andere wereld creëert niet alleen nieuwe kunstwerken, maar ook die voordelen die ons het meest interesseerden in het aardse leven. Kleding en sieraden kunnen bijvoorbeeld direct door wilskracht worden verwisseld.

Op dezelfde manier ontstaat er bloed. Toegegeven, volgens Geoffrey Hodson is dat in de subtiele wereld niet nodig. Wat betreft voedsel, het verliest ook zijn belang in de andere wereld. Alles wat nodig is voor het subtiele lichaam wordt er door geabsorbeerd uit de omringende atmosfeer. Dit gebeurt automatisch, zoals ademen in de dichte wereld.

Volgens Geoffrey Hodson hangt de emotionele component van iemands leven in de andere wereld en zijn omstandigheden af ​​van de manier van leven die een persoon aanhing terwijl hij in een dicht lichaam zat. Een vriendelijk persoon zal wakker worden in een vriendelijke wereld, en voor een pessimistisch en trots persoon zal de nieuwe wereld verlaten en somber lijken. Alle emoties die in een persoon in het aardse leven heersten, worden in een andere wereld ervaren met een voorheen onbekende kracht.

Als iemand bijvoorbeeld tijdens zijn leven gekweld werd vanwege een onbevredigd verlangen, zal deze kwelling vooral hevig zijn bij zijn vervolger in de subtiele wereld. Maar dit lijden zal niet eeuwig duren. Volgens Hodson zullen ze eindigen wanneer de energie die wordt besteed aan het toegeven aan dit verlangen op is.

Door het lijden heen te gaan en er een les van te leren, leert een persoon het voor altijd. De geleerde les zal van invloed zijn op het volgende leven. Daarin zal een persoon walging voelen voor die verlangens en ondeugden, waardoor hij moest lijden in de subtiele wereld. Zo verheft een persoon zich tot de spirituele kennis van zichzelf.

“Het verlies van een dierbare is onvermijdelijk moeilijk, maar het blijkt dat er praktisch niets is om over te treuren. Omdat de dood een bevrijding is en een overgang naar een beter leven. Geboorte is geen begin. De dood is niet het einde. Zowel de eerste als de tweede zijn slechts een herhaling in de opeenvolging van levens, waardoor we innerlijke perfectie naderen”, schrijft onderzoeker Jeffrey Hodson.

Bron soulask

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.