Wat gebeurd er met je na de dood?

De menselijke ziel is een multidimensionale structuur die zich manifesteert op vele niveaus van werkelijkheid die verschillen in dichtheid en frequentie. Elk werkelijkheidsniveau komt overeen met een van de menselijke energielichamen. Het hele universum is zo georganiseerd. Zelfs in de oude mystieke tradities was het centrale element in de constructie van het universum de kosmische ziel die altijd had bestaan ​​in de wereld van ideeën en oerbeelden.

De mens bestaat uit een stoffelijk lichaam, een astraal lichaam, onze psychische energie – de Geest die hijzelf is. Op het moment van overlijden scheiden deze drie principes zich en blijven afzonderlijk bestaan. De onderverdeling gaat in 7 of 9 delen, maar deze tekst zal sterk vereenvoudigd worden.

De persoon en zijn zichtbare en onzichtbare samenstelling

Het materiële lichaam, samengesteld uit elementen zonder de steun van de geest, keert in het wiel terug naar zijn oorspronkelijke staat. Planten voeden zich met de mineralen van de aarde, planten voeden zich met dieren, de mens voedt zich met dieren. Eindelijk, na de dood, ontleedt en voedt een persoon de mineralen. Alles is weer normaal. Ons astrale lichaam is tweeledig van aard en is afhankelijk van de mens. Of hij nu in het leven werd meegesleurd tot materiële waarden en genoegens, of hij werd meegesleurd naar spirituele inspanningen.

Sommige mensen hebben bijna geen spirituele rol en veranderen in een soort intelligent dier, ze worden geregeerd door instincten en elementen zoals lust, hebzucht, losbandigheid. Veel mensen zijn in feite niet eens menselijk, hun basisimpulsen onderscheiden hen niet van dieren. Kijk naar wat er rondom gebeurt: oorlog, passie, misdaad – dit alles geeft aan dat we een dierlijk-menselijk ras zijn en dat er een ras van echte mensen achter ons aan zal komen. Een werkelijk mens, de menselijke geest, wordt bevrijd van het stoffelijke lichaam en treedt de geestelijke wereld binnen.

Devachan is een soort persoonlijk paradijs waar al onze zuiverste ambities, al onze verfijnde smaken en tedere gevoelens zich manifesteren. Al onze beste dromen en de meest geliefde mensen zijn daar in Devaczanie bij ons, ze verlaten ons nooit en staan ​​klaar om onze kleinste oproep te beantwoorden. Alles waar we op aarde van hielden, is daar afgebeeld, en het is allemaal zo echt en natuurlijk mogelijk.

Dit is geen religieus paradijs – Devachan is een soort rustplaats tussen levens en het komt volledig overeen met je persoonlijkheid – waar je tijdens je leven in geloofde.

De lucht die door een individu wordt bereikt, komt perfect overeen met zijn capaciteiten, omdat het zijn eigen creatie is, het werk van zijn ambities en capaciteiten. Als je nergens in geloofde, je was een atheïst, je was beperkt tot aardse zegeningen en spiritualiteit is volledig afwezig in je – je zult niets zien en voelen, het zal alleen een zwarte leegte zijn die duurt tot de volgende wedergeboorte, omdat je kunt niet herscheppen wat niet voor jou bestaat.

De aard van geesten, spiritisten, klopgeesten

De astrale lichamen blijven enige tijd op aarde.

Ons astrale lichaam breekt niet onmiddellijk af – het is een soort verschijning van onze persoonlijkheid, een overblijfsel van onze verlangens, gedachten, indrukken die we tijdens ons leven hebben ontvangen. Als een persoon spirituele principes had, een ontwikkeld geweten, materie als gereedschap gebruikte maar er geen gehechtheid aan had (hij leefde bijvoorbeeld bescheiden maar niet arm, genoot van het leven maar veranderde geen plezier in luxe) – het astrale lichaam zal gemakkelijk de scheiding van materie en zal oplossen in de zogenaamde manifestatie (Manas).

Als een persoon sterk gehecht is aan materiële genietingen, excessen, trekt zijn astrale lichaam naar beneden en kan de aarde, de materiële wereld, niet verlaten. Dit is waar Jezus het over had, waarbij hij opmerkte dat het voor een kameel gemakkelijker is om de naalden over te steken dan voor een rijke om naar de hemel te gaan (in dit geval betekent rijkdom een ​​duidelijk materieel overschot).

Aan de andere kant is armoede ook een nadeel. Een tekort is even schadelijk als een teveel. Wanneer een man een dikke huid krijgt in plaats van spirituele groei, kantelen de karmische schalen naar de dierlijke kant – zijn astrale lichaam is aan de grond vastgebonden – heen en weer razend, wachtend tot hij die last van zich afwerpt en naar de Manas-paleizen gaat.

De stoffelijke component van zo’n astraal lichaam is zo groot – dat het letterlijk kan incarneren, zichtbaar kan worden voor nieuwsgierige ogen – vandaar de geesten, fantomen en klopgeesten. Soms kunnen ze hun dichtheid zo verdichten dat ze objecten kunnen verplaatsen of gooien. Als zo’n astrale ziel verlangt naar dierbaren, naar thuis, is het logisch dat ze daar terugkeert.

Dit zijn zwarte mensenzielen, gehecht aan vleselijke verlangens, verachtelijke hartstochten, dierlijke instincten, die nog steeds geen spirituele ontwikkeling kunnen ontvangen, hoewel ze zich al hebben losgemaakt van het materiële lichaam. Als zo’n astrale ziel zichzelf niet kan bevrijden – wordt ze een demon of een boze geest – en verliest de overblijfselen van haar menselijkheid.

Dus hoe slechter het karma van een persoon, hoe sterker zijn gehechtheid aan geld, dingen, vrouwen, plezier, hoe minder ontwikkeld zijn spiritualiteit of zijn volledige afwezigheid – hoe groter de kans dat zijn astrale lichaam niet zal opstijgen, maar de aarde zal doorkruisen , geleidelijk ontmenselijkend en transformerend in een slecht wezen.

onderbroken leven

Als iemands leven op onnatuurlijke wijze is onderbroken als gevolg van een misdrijf of ongeval – hij is nog vol psychische energie – moet zijn astrale lichaam op aarde blijven tot de feitelijke natuurlijke datum van overlijden. Hij zal alle tijd die nodig is voor zijn normale ontwikkeling op de grond doorbrengen. Deze mensen zijn eigenlijk niet eens dood – ze leven, met geweld beroofd van een stoffelijk lichaam, afgesneden van het leven in de eeuwige kracht – ze hebben enorm veel connecties en verlangens.

Dat is de reden waarom, bijvoorbeeld, in sommige culturen – mensen die stierven aan een onnatuurlijke dood, werden niet begraven op begraafplaatsen, ze werden met de voorkant naar beneden geplaatst zodat ze in de andere richting zouden “graven”. Hun graven waren ook bedekt met stenen. Als een slecht persoon een onnatuurlijke dood sterft, kan zijn geest proberen een levend lichaam over te nemen: vandaar obsessies en waanzin, als zijn invloed zwakker is – psychische stoornissen, alcoholisme, depressie, nachtmerries.

Wanneer het medium de geesten oproept, zijn het deze rusteloze elementen die het vaakst verschijnen, en de nieuwsgierigheid is dat hoe minder licht, hoe gemakkelijker het voor hen is om te verschijnen, omdat licht een sterk vermogen heeft om te ontbinden. Dus in zekere zin is duisternis hun element.

De astrale lichamen van veel mensen blijven lange tijd op aarde en kunnen zelfs incarneren wanneer ze met materie zijn beladen, in dromen of in contact verschijnen. Het vieren van de eerste 40 dagen van een persoon na de dood is helemaal geen zinloze traditie, maar een verlangen om de overledene terug naar de aarde te brengen. Om het naar Manas te laten gaan en opnieuw herboren te worden, moet het “losgelaten” worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.