Wachten op het onvermijdelijke: The Perfect economische storm komt met wraak

 

Het ergste in de economie kan volgen: recessie, hyperinflatie, energiecrisis, voedselcrisis en extreme armoede ; een financieel Armageddon klaar om uit te barsten.

De nachtmerrieachtige waarschuwingen uit het verleden van economische analisten voor een ongebreidelde inflatie zijn werkelijkheid geworden. Ook wordt er al jaren gewaarschuwd voor een dreigende wereldwijde energiecrisis. Nu is alles hier in een collectieve geschenk set.

In een draaikolk

Maar dit alles lijkt het topje van de ijsberg te zijn. De geregistreerde goederentekorten zullen verergeren. Veel van de paradoxaal hoge prijzen zullen tegen het einde van het jaar kansen lijken te bieden.

De CEO van Goldman Sachs heeft ons zojuist verteld dat “er moeilijkere economische tijden voor ons liggen”, en geen enkele partij overdrijft.

Energie crisis

De gasprijzen in de Verenigde Staten bereikten een nieuw hoogtepunt, slechts één dag na het record, aangezien zeven staten de $ 5 per gallon overschrijden terwijl de inflatie stijgt.

Het nationale gemiddelde steeg van de ene op de andere dag met vier cent, waardoor chauffeurs in nog grotere wanhoop achterbleven toen de gasprijzen bleven stijgen terwijl hun portemonnee leeg raakte.

Robert McNally, voorzitter van de Rapidan Energy Group en voormalig energieadviseur van president George Bush, zei dat de prijzen op donderdag (2/6) stegen omdat de zet van de OPEC “meer symbolisch dan fundamenteel significant” was.

“Ik zou niet zeggen dat het in de emmer valt. Het is eigenlijk een gebaar; symbolisch belangrijk’, zei hij tegen CNN Business.

Wat we echt nodig hebben, zijn lange termijn oplossingen en die zijn nog niet in zicht. En de waarheid is dat we niet alleen te maken hebben met een oliecrisis. In dit stadium heeft de onbalans tussen vraag en aanbod een keerpunt bereikt voor alle traditionele vormen van energie tegelijk.

“We hebben nu tegelijkertijd een oliecrisis, een gascrisis en een elektriciteitscrisis”, vertelde Fatih Birol, hoofd van het monitoringteam van het Internationaal Energieagentschap, aan Der Spiegel in een interview dat deze week is gepubliceerd.

“Deze energiecrisis is veel groter dan de oliecrises van de jaren zeventig en tachtig.
En het zal waarschijnlijk langer duren.”

De wereldeconomie heeft tot dusverre grotendeels de stijgende energieprijzen kunnen weerstaan.
De prijzen zouden echter kunnen blijven stijgen tot onhoudbare niveaus.

Tekorten als gevolg van bevoorradingsproblemen kunnen leiden tot lastige keuzes in Europa, waaronder de ticketing maatregel.

Vernietiging van de Europese economie

We zijn nog nooit zoiets tegengekomen en een expert uit de branche noemt het een ‘perfecte storm’.

“We hebben een serieus probleem over de hele wereld waarvan ik denk dat beleidsmakers het gewoon zien.” Het is een soort perfecte storm”, vertelde Joe McMonigle, wiens team optreedt als intermediair voor energie producerende en consumerende landen, aan CNN in een telefonisch interview.

Is het geen toeval dat deze term de hele tijd verschijnt?

 

Voedselcrisis

Een ander element van de “perfecte storm” waarmee we worden geconfronteerd, is de steeds sneller groeiende wereldwijde voedselcrisis.

In de Verenigde Staten heeft de vogelgrieppandemie die uitbrak in 2022 geleid tot het uitsterven van 38 miljoen kippen en kalkoenen. Als gevolg hiervan is de prijs van eieren omhooggeschoten. UDSA voorspelt een stijging van 19,5% tot 20,5% op jaarbasis in 2022.

Kip en kalkoen worden ook geprijsd en waarschuwen ons nu dat er tekorten komen.
De CEO van Hormel Foods vertelt ons zelfs openlijk dat “de grote tekorten in de aanvoer in de Jennie-O Turkey Store in het derde kwartaal zullen beginnen”.

Een toonaangevend Amerikaans voedselverwerkingsbedrijf waarschuwde voor een dreigend tekort aan kalkoenproducten in supermarkten na een van de ergste gevallen van vogelgriep.

“Ons team in de Jennie-O Turkey Store gaat een onzekere periode tegemoet”, zei Jim Snee, CEO van Hormel Foods Corporation, tegen investeerders in een winstoproep.
“Vergelijkbaar met wat we in 2015 hebben meegemaakt, zal (vogelgriep) naar verwachting de komende maanden een aanzienlijke impact hebben op de pluimveevoorziening.”

Snee zei dat “de grote tekorten aan het aanbod in de Jennie-O Turkey Store in het derde kwartaal zullen beginnen”. Hij zei dat de vogelgriep in maart werd bevestigd in onze “toeleveringsketen”.

 

Uitgebreide tekortkomingen

Voor het geval u de betekenis van wat hij zei niet begreep: “grote tekorten in het aanbod” zijn een politiek correcte manier om “langdurige tekorten” te zeggen.

Over tekorten gesproken, het tekort aan zuigelingenvoeding in de Verenigde Staten is nu erger dan ooit. 130.000 winkels en Datasembly volgden. Tien staten hebben nu een tekort van 90% of hoger, waarbij Georgië met 94% het hardst wordt getroffen.

Babymelk werd geïmporteerd uit Europa, maar wederom bleek het vooral een symbolisch gebaar te zijn.

Armoede en honger

Naarmate de economische omstandigheden blijven verslechteren, zal een groeiend aantal Amerikanen in armoede en honger vervallen.

Volgens NPR is “de vraag naar voedselbanken zelfs weer gestegen”, en veel van deze voedselbanken bevinden zich al in een crisis, ze wenden zich tot goedkopere producten, beperken hoe vaak mensen kunnen bezoeken of hoeveel voedsel ze kunnen krijgen, en “hun voorraad uitbreiden om aan de behoeften van meer mensen te voldoen.”

Als voedselbanken nu met zoveel ongemak worden geconfronteerd, wat gebeurt er dan over zes maanden of een jaar vanaf vandaag? Want de waarheid is dat de voedselvoorraden beperkter zullen worden.

Tarwe

De oogst van wintertarwe in de Verenigde Staten zal veel lager uitvallen dan aanvankelijk werd verwacht.
In feite zou de oogst van wintertarwe in Kansas met “meer dan 25% kunnen worden verminderd.

Het oogstpotentieel van de Amerikaanse wintertarwe in Kansas is met meer dan 25% verminderd als gevolg van de ernstige droogte en boeren in de staat kunnen dit jaar duizenden hectares tarwe op de velden laten staan ​​in plaats van te betalen voor de oogst van graan dat is aangetast door de droogte. winter.

Kijkend naar de toekomst wordt er voor het komende groeiseizoen veel minder tarwe geplant vanwege de extreem vreemde weersomstandigheden in sommige gebieden.

Zo wordt verwacht dat de hoeveelheid tarwe die momenteel in North Dakota wordt geplant, de laagste is die ooit is geregistreerd.

Sommige boeren in North Dakota kunnen vanwege de hevige regenval in de staat niet zoveel tarwe planten als ze normaal zouden doen.

Uit overheidscijfers blijkt dat de staat naar verwachting tarwe zal planten op het kleinste geregistreerde deel van zijn landbouwgrond.

Het komt erop neer dat er echt ernstige problemen zijn die niet snel zullen verdwijnen.

Een historische economische nachtmerrie is hier, de komende maanden zullen behoorlijk chaotisch zijn. Maak uw veiligheidsgordels vast!

Bron: https://www.soulask.com/waiting-for-the-inevitable-the-perfect-economic-storm-comes-with-a-vengeance/

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.