Uitgelekt : Australië krijgt mogelijk nog een feestdag en 10 dagen van rouw in acht nemen na de dood koningin

 

De 96-jarige moest vanwege aanhoudende mobiliteitsproblemen een reeks openbare optredens annuleren tijdens het Platinum Jubilee-weekend. Foto: Getty Images

Volgens gelekte details over de begrafenis zal premier Anthony Albanese ongeveer een uur voordat een openbare verklaring wordt verzonden, worden geïnformeerd over het overlijden van de koningin.

Australië krijgt mogelijk nog een feestdag om de dood van koningin Elizabeth II te markeren, volgens een uitgelekt rouwbriefje dat is verkregen door The Australian.

De publicatie heeft een nieuwe brief gekregen die is opgesteld voor premier Anthony Albanese, die ongeveer een uur voordat een openbare verklaring van Buckingham Palace wordt verzonden, op de hoogte zal worden gesteld van haar dood.

Van de heer Albanese wordt verwacht dat hij onmiddellijk nadat het nieuws bekend is gemaakt een zwarte stropdas omdoet.

De premier en de gouverneur-generaal van Australië zullen naar verwachting terugkeren naar Canberra om een ​​verklaring af te leggen – die al is opgesteld – voordat ze in afzonderlijke RAAF-vliegtuigen naar Londen vliegen.

Volgens de opdracht zal Australië een nationale herdenkingsdag in acht nemen, die waarschijnlijk een feestdag zal zijn, op de dag van de dood van de monarch.

Prins Charles wordt onmiddellijk koning Charles III, maar zal de volgende dag om 10.00 uur officieel worden uitgeroepen in het St. James’ Palace.

Gemenebestlanden zullen 10 dagen van rouw en herdenking in acht nemen, waarbij vlaggen halfstok zullen worden gevlogen, behalve op de dag van toetreding.

De plannen onthulden ook dat vier officiële Australische rouwenden en 10 tot 12 opmerkelijke Australiërs zullen worden uitgenodigd voor de begrafenis van de koningin.

Er zal ook een vergadering van de Uitvoerende Raad van Australië worden gehouden om Karel III tot koning van Australië uit te roepen.

De gezondheid van de koningin was een onderwerp van grote bezorgdheid sinds oktober 2021, toen ze voor het eerst sinds 2013 een nacht in het ziekenhuis doorbracht.

De 96-jarige moest een reeks openbare optredens annuleren tijdens het Platinum Jubilee-weekend omdat ze last had van aanhoudende mobiliteitsproblemen.

Bron: Skynews

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.