Scholz raakt in paniek terwijl Duitsland op het punt staat een nationale noodtoestand uit te lokken over de energiecrisis ‘over DAGEN’

 

DUITSLAND staat op het punt om binnen enkele dagen een nationale noodsituatie te veroorzaken vanwege de energiecrisis, zo is gemeld.

Duitsland staat op het punt de nationale noodtoestand uit te roepen vanwege de energiecrisis.(Afbeelding: GETTY)

Duitsland staat naar verluidt op het punt een energiecrisis uit te roepen als gevolg van een vermindering van de levering van aardgas van het Russische energiebedrijf Gazprom, aldus de Duitse krant die WELT. De Gazprom-groep heeft naar verluidt de leveringen met tot 40 procent verminderd. Er is gemeld dat “alarmniveaus” in de komende vijf tot tien dagen in Duitsland kunnen worden bereikt.

Patrick Graichen, de Duitse staatssecretaris bij het Federale Ministerie voor Economische Zaken en Klimaatbescherming (BMWK), meldde dat de energie-industrie had gewaarschuwd om “aan te nemen” dat de voorraden dit weekend al een noodniveau zouden bereiken.

Die Welt zei dat de criteria om een ​​”alarmniveau” te activeren “ernstige vermindering van gasstromen” of de “langdurige technische storing van belangrijke infrastructuren” waren. Het zei dat aan de criteria lijkt te zijn voldaan.

Na dit “alarmniveau” wordt een “noodniveau” afgekondigd en zou de gasmarkt worden opgeschort.

 

Het Federaal Netwerkagentschap (BNetzA) zou dan de bevoorrading van individuele industrieën en klantengroepen volgens relevantie en behoefte overnemen in zijn rol als “federale lastverdeler”.

Aangezien individuele consumenten worden beschouwd als “bijzonder beschermde klanten”, zijn de spelers uit de sector de eersten die de effecten voelen.

https://cdn.jwplayer.com/previews/NV8mAb3d

Bron: https://www.express.co.uk/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.