De grootste maan van het jaar bedreigt de aarde met rampen

De volgende volle maan, die in juli op de bewoners van de aarde wacht, zal ongebruikelijk zijn. We zullen de Supermaan kunnen observeren – het moment waarop de volle maan zo dicht mogelijk bij de aarde zal zijn.

De naam Supermaan verwijst naar iets groots. Misschien wordt de maan aan de hemel enorm of heeft hij een soort superkrachten?

13 juli zal de maan in perigeum zijn – het punt van zijn baan zo dicht mogelijk bij de aarde. De afstand tussen de planeet en de satelliet zal 357.263 km zijn. De hele nacht, tot zonsopgang, schijnt de Supermaan in het sterrenbeeld Boogschutter.

De supervolle maan is de hele nacht te zien. Om dit te doen, moet je een kleine telescoop of verrekijker gebruiken om de kraters van de maan te zien, of observeren met het blote oog. Het is ook beter om de stad uit te gaan om de uitzonderlijke helderheid van de maan te waarderen, ver weg van de verblinding van de stad.

Bij helder weer kun je ook twee planeten aan de hemel zien die de Supermaan zullen vergezellen – Saturnus en Jupiter.

Wat is een Supermaan?

Een supermaan is een combinatie van perigeum en volle maan, waarvan de tijdsafstand niet meer dan drie dagen bedraagt. De toevalligheden van deze gebeurtenissen komen jaarlijks voor, maar ze zijn zelden dichtbij in de tijd (minder dan 9 uur).

Supermaan is geen officiële astronomische term. Het woord werd voor het eerst gebruikt door de Amerikaanse astroloog Richard Nolle in een artikel uit 1979. Hij gaf de volgende definitie van een Supermaan: “een nieuwe maan of een volle maan op het moment van maximale of bijna maximale (binnen 90%) nadering van de maan naar de aarde in een bepaalde baan.” Pas sinds 2011 begon dit woord in de populairwetenschappelijke media te verschijnen, en nu citeert zelfs NASA de definitie van Richard Nolle, hoewel er tot nu toe geen eenduidige interpretatie van de term is.

Wat gebeurt er tijdens een Supermaan?

Tijdens een Super Volle Maan wordt de Maan visueel ongeveer 7% groter en 16% helderder dan een gewone volle maan. Vergeleken met een Volle Maan op zijn hoogtepunt (wanneer de Maan het verst van de Aarde verwijderd is), lijkt een Super Volle Maan 14% groter en 30% helderder.

Volle maan in juli 2022: waarom wordt het “hert” genoemd?

Elke volle maan heeft zijn eigen namen die afkomstig zijn uit Indiaanse, koloniale en andere Noord-Amerikaanse tradities.

De volle maan in juli wordt “hert” genoemd omdat op dit moment de fase van actieve groei van het gewei begint bij mannelijke herten.

Naast de “herten” maan heeft deze volle maan een andere naam. Sommigen noemen het dus ‘onweer’ omdat het tijdens het regenseizoen plaatsvindt.

 

Volle Maan en Supermaan in juli 2022: welke impact heeft het?

Rond de volle maan heeft zich een rijke mythologie ontwikkeld, er zijn veel tekens.

Dus bij volle maan bijten honden vaker en gebeuren er ongelukken, mensen sterven, agressiviteit neemt toe – deze overtuigingen zijn vandaag al gevormd. En verpleegkundigen in kraamklinieken klagen dat vrouwen vaker bevallen bij volle maan. De Duitse wetenschappers besloten de laatste verklaring te controleren. Ze analyseerden de geboortecijfergegevens in het land van 1920 tot 1989, ze vonden geen statistisch significante afhankelijkheid van het aantal geboorten van de fasen van de maan.

Veel mensen slapen echter niet goed tijdens de volle maan en klagen over slaapproblemen. Veel mensen vallen langer in slaap, de slaap is niet zo diep.

Op deze dag zullen veel mensen een golf van energie, positief, kracht en inspiratie kunnen voelen, waardoor het mogelijk wordt om verborgen talenten te laten zien.

Op deze dag kunnen stemmingswisselingen optreden die een slecht effect zullen hebben op de relaties met collega’s en geliefden. Daarom is het noodzakelijk om te proberen uw emoties gedurende de dag in de gaten te houden.

De invloed van de maancyclus op de gezondheid en het gedrag van mensen heeft wetenschappers altijd geïnteresseerd, maar er zijn geen gegevens die dit verband bevestigen.

Wanneer wordt de Supermaan in 2022 verwacht en wat zijn de gevaren?

Supervolle manen komen 3-4 keer per jaar voor, dus het is niet zo ongewoon. Over het algemeen komt een Supermaan alleen voor tijdens een volle maan of een nieuwe maan op of nabij perigeum.

Er zullen in 2022 3 super manen zijn en ze zullen allemaal samenvallen met een volle maan.

De eerste Supermoon was op 14 juni, de tweede op 13 juli en de derde op 12 augustus.

Zoals geofysici van de Washington University in St. Louis onlangs hebben uitgelegd , verhoogt de invloed van de zwaartekracht op de lithosferische platen van de aarde naarmate de maan nadert en beweegt ze. Hierdoor neemt de spanning toe langs de randen van de tegen elkaar liggende platen. Dienovereenkomstig neemt het risico dat het wordt afgevoerd door aardbevingen toe.

Volgens berekeningen houdt de maan de mensheid ongeveer twee weken ‘in spanning’ – ze begint een week voor de supermaan actief de processen in de darmen te beïnvloeden en gaat daarna nog een week door totdat ze weer ver genoeg weg is. De natuur bevestigt dit alleen en een voorbeeld is de eerdere nadering van de volle maan naar de aarde op 14 juni 2022. Tijdens de gevaarlijke periode liet de ondergrond zich vijf keer en luid genoeg voelen.

Aardbevingen

Op 1 juni vond een aardbeving van meer dan 6 punten plaats in het zuidwesten van China in de provincie Sichuan. Vier mensen werden gedood en tientallen raakten gewond.

Op 2 juni werd Tadzjikistan een klap van 4 punten toegebracht. De bron van de aardbeving bevond zich 59 kilometer ten westen van Dushanbe.

8 juni schudde Rusland. Het epicentrum bevond zich in de regio Irkoetsk, 17 kilometer van het dorp Golustnoye. Daar werd de aardbeving gevoeld met een kracht van 8,3.

Op 10 juni beefden de vakantiegangers op Cyprus. In Larnaca werd een beving op de schaal van Richter gevoeld.

Op 12 juni trof een aardbeving voor de kust van het Indonesische eiland Java. In Jakarta werd het gevoeld met een kracht van bijna 5 punten. De bron bevond zich op een diepte van 33 kilometer.

De dodelijkste aardbeving vond plaats op 22 juni 2022 op de grens van Pakistan en Afghanistan. De kracht van de schokken was slechts 6 punten, maar er waren veel slachtoffers – 1500 doden, 2000 gewonden.

Deze supermaan kan nog gevaarlijker zijn. Toen was de maan 357.428 kilometer verwijderd en nu minder.

Bron: Soulask

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.