Vanaf het midden vertegenwoordigt elke arm 4 richtingen; noord, zuid, oost en west waar de geest reist en zich uitstrekt tot in het etherische rijk. Rechthoekige bochten, die verschillen van een conventioneel kruis, vertegenwoordigen een fysieke reis.

Inderdaad, de nazi-swastika heeft het respect voor dit symbool, dat racisme, genocide en eugenetica vertegenwoordigt, ernstig beschadigd …

De swastika werd afgewend van rechtshandigen, zoals de Hopi-versie, die esoterisch de positieve aspecten van licht en schepping voor linkshandige mensen vertegenwoordigde, zwarte magie en vernietiging betekent.

Trouwens,  zwart en rood  – symboliseren satanisme omdat zwart geen licht uitstraalt, terwijl rood de kleur is in het lagere chakrasysteem.

Er zijn er inderdaad veel meer die verband houden met de bovenstaande symbolen, maar het doel hiervan was om in het kort te laten zien dat ze tot stand zijn gekomen en om te laten zien wat ze vertegenwoordigen voor bepaalde individuen en groepen in termen van hun gedachten, daden, en acties.

Bron: Globaal info