Station London Bridge is GESLOTEN en treinen worden omgeleid terwijl 70 brandweerlieden enorme brand te lijf gaan

Nederlandse media houden dit stil!!

BQQQQQM

VANDAAG BRAND BIJ LONDEN BRIDGE STATION.

EEN ANDERE DAG bracht MSM OPERATION LONDON BRIDGE IN HET OPENBARE BEWUSTZIJN EN NU DIT.
DIT ZIJN TEKENS.

DE DOOD VAN DE KONINGIN MOET BEKEND WORDEN AAN DE MASSA.

BEN VOORBEREID

  • Het station is gesloten en alle treindiensten er doorheen zijn ernstig verstoord
  • De brand begon onder een brug naast het station en is overgeslagen naar een parkeerplaats
  • Ongeveer 70 brandweerlieden zijn momenteel ter plaatse om de brand in Southwark te bestrijden

Er is een grote brand uitgebroken naast het  station London Bridge, waardoor het moest sluiten toen 70 brandweerlieden de enorme brand te lijf gingen.

Het station is gesloten en blijft tot nader order gesloten, met ernstige hinder voor alle reizen.

 

De brandweer van Londen ontving vanmorgen om 9.29 uur de eerste oproep voor het incident.

Het stuurde ongeveer 40 brandweerlieden, maar later werden ook 10 motoren en 30 extra personeelsleden opgeroepen. Brandweerkorpsen van Dowgate, Whitechapel, Shoreditch, Shadwell en omliggende brandweerkazernes zijn aanwezig.

Omwonenden wordt geadviseerd om hun ramen en deuren gesloten te houden ter bescherming tegen de rook, die zich ook heeft verspreid in spoortunnels in de buurt van station London Bridge.

Ook zijn meerdere gebouwen in de buurt van de brand ontruimd nadat bleek dat een spoorboog volledig in brand stond. 

London Fire Brigade meldde dat het vuur om 11.20 uur onder controle was, maar Southwark Street is afgesloten tussen Southwark Bridge Road en Lavington Street terwijl de bemanningen blijven werken om de scène veilig te maken. 

Het station is volledig gesloten terwijl de Jubilee-lijn gedeeltelijk is onderbroken tussen Wembley Park en Stanmore, met ernstige vertragingen op de rest van de lijn. 

Zowel station London Bridge als metrostation Southwark blijven gesloten en er zijn geen gewonden gemeld. 

Grote verstoring tussen London Bridge en Waterloo East wordt verwacht tot minstens 15.00 uur vanmiddag. 

Zware rook

Southwark station commandant Wayne Johnson, die ter plaatse was, zei: ‘De brand veroorzaakt zware rook en mensen die in de omgeving wonen of werken wordt geadviseerd hun ramen en deuren gesloten te houden.

‘Treinen van en naar London Bridge worden getroffen en verschillende gebouwen zijn ontruimd.’

De 999 operators van de Brigade namen 35 telefoontjes naar de brand aan en slaagden erin om beelden van de brand te krijgen door bellers te vragen om live te streamen met hun mobieltjes.

London Fire Brigade zei: ‘Wanneer een 999-oproep wordt ontvangen door de Brigade, kan de beller worden gevraagd of ze een live videostream van de scène willen geven met behulp van hun smartphone. 

‘De Control Officer stuurt een sms met een veilige, eenmalige link die een livestream rechtstreeks van de telefoon naar de Control Room opent. 999Eye zorgt voor een beter situationeel bewustzijn en stelt ons in staat om het beste advies te geven op basis van livebeelden.’

De Britse transportpolitie helpt de Londense brandweer bij hun reactie op het incident, net als de Metropolitan Police-agenten uit Southwark.

De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, zei: ‘London Fire reageert momenteel op een brand in Southwark. 

Vermijdt de omgeving

‘Vermijd alstublieft het gebied en laat de Londense brandweer hun werk doen. London Bridge en Southwark Stations zijn gesloten. Er zijn ook vertragingen op de Jubilee-lijn. 

‘Zie de website van TfL voor meer informatie.’

Treinoperator Southeastern zei dat de brand, die zich in Union Street in Southwark bevindt, alle routes door London Bridge ‘ernstig heeft verstoord’.

Het schreef op Twitter : ‘Als gevolg van een brand naast het spoor tussen Waterloo East en London Bridge zijn de diensten op alle routes door London Bridge ernstig verstoord.

‘Treinen worden omgeleid naar andere Londense terminals of op alternatieve locaties gestopt.’

Lokale student Lauren Chopin woont in een appartement op twee minuten lopen van de brand en zei dat ze een masker moest dragen in haar appartement vanwege de dampen.

‘Er is veel rook in Union Street en aangrenzende straten, er zijn veel brandweerdiensten die het vuur proberen te blussen’, zei de 20-jarige.

‘Soms vertraagt ​​het en wordt de rook witter, om gevolgd te worden door weer een enorme uitbarsting van zwarte rook… we hebben alle deuren en ramen gesloten om de hoeveelheid rook die binnenkomt te beperken.’

Brandalarm

Een manager van sociale media zei dat hij ‘brandalarmen hoorde afgaan’ terwijl hij aan het werk was en geschokt was toen hij ‘zwarte rook opstak’ in Southwark.

Lee Scarratt, 36, zei: ‘Vanochtend om ongeveer 9.30 uur zag ik plotseling een zeer dikke grijs/zwarte rook opstijgen over de daken van de gebouwen aan de overkant van mijn kantoorgebouw.

‘Ik hoorde brandalarmen afgaan en een menigte mensen aan het einde van de weg. Toen arriveerden er vier brandweerwagens en een incidentwagen. De rook werd steeds dikker en kon heel goed zichtbaar zijn in de lucht.’

Hij voegde eraan toe dat zijn kantoor ‘dicht genoeg’ was om de rook duidelijk te zien en dat hij niet zeker was van de afstand, maar ‘het was achter de gebouwen aan de overkant’.

Hij zei dat de brandweerwagens arriveerden ongeveer vijf tot tien minuten nadat de rook boven de gebouwen begon te komen en er een ‘enorme’ menigte was aan het einde van de weg, die ‘vermoedelijk een mengeling was van geëvacueerde mensen en voorbijgangers’.

Hanushe Lala, uit Streatham in Zuid-Londen, werd vanwege de rook geëvacueerd van haar werkplek. 

‘Ik was rond 9.44 uur in een vergadering, toen de alarmen begonnen af ​​te gaan en iedereen om zich heen keek om te zien of het echt was. 

‘Toen kregen we allemaal te horen dat we het gebouw moesten verlaten’, zegt de 24-jarige, die bij facilitair management werkt. 

‘Alles is in het nauw gedreven en er komt dikke, zwarte rook uit de poort. 

‘Alle gebouwen om ons heen zijn geëvacueerd… ongeveer een half uur geleden krioelde het van de mensen, maar nu begint iedereen weg te gaan omdat ze ons hebben verteld dat we een tijdje niet meer binnen mogen omdat de vuur is zo erg en wordt erger.’ 

Network rail

Network Rail zei dat de brand die de London Bridge-diensten trof, zich in een boog onder de spoorlijn bevond.

Het schreef op Twitter: ‘Er is brand uitgebroken in een boog onder (de) spoorlijn.

‘De brandweer van Londen is ter plaatse met meerdere pompen en we hebben de spoorlijn afgesloten totdat we kunnen bevestigen dat het veilig is.’

Het voegde eraan toe: ‘We werken samen met de London Fire Brigade en we zullen de spoorlijn moeten inspecteren zodra de brand is gedoofd voordat we weer kunnen heropenen. Bedankt dat u met ons meedenkt.’

Volgens Network Rail waren vier lijnen geblokkeerd en sloeg het vuur over naar een parkeerplaats en staken meerdere elektrische auto’s in brand.

Rook verspreidde zich over meerdere spoorlijnen, waardoor treinen niet vanaf het station konden komen of gaan. 

Thameslink heeft zijn klanten verteld dat er momenteel een aantal lopende incidenten zijn die van invloed zijn op haar diensten, waaronder de brand bij London Bridge.

Het bedrijf adviseert klanten om ‘bij East Croydon over te stappen op een zuidelijke service’ als ze naar London Bridge moeten reizen.

De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend, maar men wordt verzocht de omgeving op dit moment te mijden.

 

Bron: dailymail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.