GTB nieuws 1 oktober 2022

 

Oct.1, 2022
GTB 711.

GAS HIER, GAS DAAR, GAS OVERAL, BEHALVE WAAR HET ZIJN MOET.

Het is een grote poppenkast. Zij kunnen er een Kwis van maken; wie heeft het gedaan, wie zijn de boeven.
Natuurlijk roept heel het Westen DE RUSSEN, DE RUSSEN. Zelfs Nederlandse hoge gepensioneerde militaire roepen dat in koor.

Maar als ik WC papier nodig heb en het is er niet, dan roepen zij dat ook, hetzelfde….zij kunnen niets anders roepen…. want onze “eerlijke” pers roept dat ook al jaren….

Maar hoe kan het dan zijn, dat de leiding van de onderhoud company van beide gas leidingen is neergestort. Met zijn vliegtuig enkele weken geleden. Vader, moeder, zoon en vriendin. Allemaal tegelijk en de comp. onthoofd. Geen oorzaak, logisch. Het wordt niet eens gemeld. De familie Griesemann is er helaas niet meer…. toeval? Kom nou….!!!

Maar dat gedrag is stompzinnig. Ik vloog ook nooit als nr 2 met nummer 1, altijd apart…je kunt nooit weten…

Het is een zeer simpele voor de hand liggende maatregel…. in het belang van de Company.

Dan het opblazen van de pijplijnen ( 4 geregistreerde explosies) sommige analisten spreken over duikbootjes, kleintjes, van die zwemmende bommen, zou best kunnen.
Die gebruikte men al in de tweede wereldoorlog om de zwaar bewaakte Tirpitz tot zinken te brengen, het grootste en gevaarlijkste slagschip van NAZI Duitsland.

Dus dat is eigenlijk een te ouderwetse methode, maar wel efficiënt.
Ook daar gebruikte men al de tweemands duikbootjes bommen. Die
onder de stalen, in zee hangende netten, door floepten.

Tijdens het herstellen van de schade maakten laagvliegende bommenwerpers een einde aan de Tirpitz, die verborgen lag in een Noors Fjord…
Maar nu het gas. Wij waren de grootste gasleveranciers van Europa. Een heel distributie net aangelegd door heel Europa. Maar wij waren handig meestal kochten wij het gas van de Noren en leverde  dat door naar Duitsland, Frankrijk, België, Engeland etc.etc.

In die tijd werden wij beschuldigd door Amerika, dat wij onze werkelijke gasvoorraden niet bekend maakten en dat wij als rechtdoorzee zakenmensen met de voorraden cijfers sjoemelden.
Toen wij stopten met Groningen, hebben wij het netwerk niet opgeblazen of verkocht…. nee, neen dat is praktisch, met wat revisie werkzaamheden zo weer in te schakelen en dan heeft naar mijn mening niemand meer “last” van de Russen. Die 1/3 van de normale prijs rekenen.

De vraag is alleen , mogen wij dat van de Amis. Want die staan klaar om hun peperdure gas aan Europa te leveren. Het transport van gas is erg voordelig. 1 liter vloeibaar gas , geeft 250 kubiek meter gas.
Dat betekend dat een tankwagen van 20.000 liter, ca 5.000.000
Kubiek meter gas levert.

Toch heeft een Duitse analist gezegd, dat er 180 gas transport schepen nodig zijn om alleen al aan de behoefte van Europa te voldoen. En er zijn in de hele wereld zeker niet meer dan negentig gas transport schepen. De rest moet nog gebouwd worden. Nederland kan dan ook rustig het Noorse gas doorleveren aan Europa. Niemand praat daarover, DAT KOMT OMDAT HET VOLK ALTIJD BELAZERD WORDT EN DE PRIJS OPDRIJVINGEN DIE WIJ MEEMAKEN NIETS TE MAKEN HEBBEN MET DE ECHTE LEVERANTIES VAN GAS.

Daarbij komt nog dat men de velden onder de Noordzee zo weer kan opendraaien, als zij al dicht geweest zijn.!!!!!
Ik zou zeggen; boer, pas op je kippen, want je wordt van voor tot achter belazerd. En zolang wij dat accepteren zijn er geen zingende engelen scharen….EERST ZIJN ONZE SCHAREN AAN DE BEURT EN HET WORDT TIJD DAT DIE GAAN KNIPPEN…..

GTB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.