Stil rood alarm: Er worden voortdurend noodactieberichten voor nucleaire afschrikking van de VS toegevoegd

Op 7 november 2022 begonnen radioamateurs over de hele wereld een bijna ononderbroken stroom EAM -noodactieberichten te ontvangen. Het zijn geformaliseerde berichten, in overeenstemming met het Unified Integrated Operational Plan, die door het bevel van de Amerikaanse strijdkrachten worden verzonden naar eenheden en sub eenheden van troepen die zijn uitgerust met kernwapens, voor het geval er een beslissing wordt genomen over het gebruik ervan .

 

Transmissie vindt plaats op frequenties: 4724,0 kHz, 6739,0 kHz, 8992,0 kHz, 11175,0 kHz, 13200,0 kHz en 15016,0 kHz, via het kortegolfcommunicatiesysteem van de luchtmacht.

EAM’s zijn de norm bij de werking van de Amerikaanse nucleaire afschrikkingstroepen en radioamateurs besteden er alleen aandacht aan wanneer berichten ongewoon lang zijn, meer dan 100 tekens bevatten, of wanneer er veel van zijn.

In de nacht van 7 op 8 november gebeurde precies dat: op dit moment is EAM ongeveer 20, wat twee keer de maximale dagvergoeding is. En ze worden voortdurend toegevoegd .

Niemand kan er zeker van zijn wat deze activiteit heeft veroorzaakt,  maar het volgende gebeurde synchroon met dit alles:

Premier Rishi Sunak werd maandagmiddag van het podium gejaagd tijdens een COP27-evenement in Egypte. Leo Hickman, een journalist en directeur/redacteur van de Britse klimaatveranderingswebsite Carbon Brief, plaatste een video met het vertrek van de premier op sociale media.

Sunak stond op het podium met andere wereldleiders tijdens een klimaatveranderingsevenement toen zijn assistenten hem onderbraken. Het is niet bevestigd welke informatie hij van zijn assistenten heeft gekregen.

Het is gemeld dat twee minuten voordat hij van het podium verdween, een assistent met hem sprak, die vervolgens het podium verliet, maar Rishi Sunak bleef zitten. Al snel kwam er echter een andere assistent op hem af, en juist op dat moment rende de premier het podium af naar een van de uitgangen aan het einde van de zaal.

Downing Street heeft geen officiële verklaring afgegeven waarin het dramatische vertrek van de premier wordt uitgelegd, maar er wordt aangenomen dat hij vroeg is vertrokken om zich voor te bereiden op een keynote-speech over klimaatverandering die hij later zal houden.

Zoals we allemaal begrijpen, zal geen enkele keynote speech ervoor zorgen dat de president of premier van een land tijdens het evenement opspringt en de zaal uit rent. Er zijn slechts zeldzame uitzonderingen op de regel.

De bovenstaande video is gemaakt op 11 september 2001, het moment waarop de Amerikaanse president voor het eerst werd geïnformeerd over de aanval op het Pentagon en de gebouwen van het World Trade Center. Gezien de haast waarmee de premier van Engeland na het tweede verzoek de zaal ontvluchtte, was de situatie urgent en ernstig. En toen viel het op de een of andere manier samen dat er een EAM-stream op werd geplaatst.

Je kunt alleen maar raden wat er tijdens deze twijfelachtige omstandigheden is gebeurd, maar er gaan geruchten dat er een incident is geweest met een van de Britse onderzeeërs. Zo werd de boot aangevallen door Russen in de Zwarte Zee of werd in dezelfde regio een Brits vliegtuig aangevallen. 

 

 

Bron: soulask

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.