GTB nieuws 18 november 2022

Nov. 18, hd2022
GTB 762.

EVENTJES DE SIDE LINE, DE CRYPTO CURRENCY, BITCOIN.

Zolang wij geen echt interessant nieuws horen, springen wij even op een toch wel belangrijke side lijn.
De crypto, een ingewikkeld samengestelde illusionaire munt, een gebakken lucht product, gecreëerd door handige zakenlieden. De ene keer verkopen zij chocola de andere keren vuile luiers en doen U geloven dat er kracht zit in kinderpoep.

Sam Bankman startte de company FTX in 2019 op de Bahama’s. Welnu dat stinkt al.
Er werken 300 mensen om alles te regelen per computer. De paraplu company zit in Panama. Dat land heft geen belastingen en is gespecialiseerd in opgeborgen geheimen. Niemand kan er achter komen wie welke company in eigendom heeft. Wie zijn de profiteurs, wie zijn de eigenaren , wat is de company aan het doen.

Dat is allemaal afgezekerd en beveiligd. Gaat zo’n company failliet, dan is er geen verhaal.

Er zijn notarissen, die de companies beheren en die krijgen een vooraf gesproken fee per jaar voor elke company wat kan oplopen tot wel 10.000 US $ per company. Het is het zwarte gat van alle handel. Er gebeurd niets. De notaris beheerd de zaak en heeft zijn stroman directeuren, dat kan de werkster zijn met de tuinman. Het is dus ook moeilijk om erachter te komen wat zo’n company doet en wat voor geld hoeveelheden basicly daar zijn genoteerd.

Bij het woord Panama, gaat het stinken. Er hoeft geen verantwoording afgelegd te worden, geen jaar verslag gemaakt te worden, niets hoeft genoteerd te worden. Ook geen belasting betaald worden.
Wil je iets van hun weten kun je beter naar uw moer lopen.

Weet U nog het Panama papers verhaal, waar een insider naar buiten trad met een lijst van particulieren en hun grote geparkeerde vermogens buiten de belastingen om.. wat uiteindelijk ervan overbleef was een grote lacher.

De meeste regeringsleiders, ministers, miljardairs en miljonairs etc etc koningshuizen, adellijke afstammingen hebben daar hun vermogens ondergebracht, die vervolgens weer onder allerlei andere benamingen over de wereld zwerven. Een Notaris kan best 5000 companies onder beheer hebben. Of 10.000. De tuinman kan voor een habbekrats directeur zijn van 50 of 500 companies.

Maakt niet uit, hij is blij met een extraatje van 1000euro of zo.
Verdere offshore companies, of brievenbus companies zijn er ook in de Bahama’s, Lichtenstein, Bermuda, Guernsey, de Antillen, Lucia, Barbados, St, Thomas, st, Maarten , het eiland Man, Malta, Kreta,
Mauritius, Madagaskar etc , die wel een financiële verantwoording moeten afleggen.

Dit om maar enkele plaatsen te noemen. De Elite heeft die plaatsen geschapen, om te ontsnappen aan de belasting schroeven, die zij de volken opleggen. Allemaal legaal beschermd.
Diegenen, die die kapitalen en registraties behandelen, hebben meestal een verdomd goed salaris. En zullen het echt wel laten om uit de school te klappen.

Dat is dan ook weer direct de reden, dat er over de hele linie zeer weinig klokkenluiders zijn op dat gebied. Want eigenlijk gebeurd alles verdomd legaal, maar uit het oog van het publiek.
Ook hier wordt de gewone werkende mensenslaaf weer uit de picture gehouden en zwaar belazerd. Ja, natuurlijk worden er rook gordijnen opgetrokken en zogenaamd maatregelen getroffen om misbruik van de wet te voorkomen.

Dit onder het motto van de Elite ; ( “Wij doen er alles aan om die viezerikken, die belasting ontwijkers aan banden te leggen”)
Jaja, ondertussen is Nederland de grootste Tax haven ter wereld geworden en de andere landen varen er “slecht” bij en proberen die handigheid af te pakken, ( eigenlijk die oplichterij van de bevolkingen.)

Triljoens of $ aan belasting afdrachten worden zodoende vermeden en worden de vermogens van de superrijken beveiligd voor uitholling.

Uw geld is niet beveiligd, maar U telt niet mee, want U zit op uw kont en kijkt tv….

GTB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.