Dieren lopen in rondjes? Wat is er gaande in de wereld?

Wat is de logica achter de dieren die in cirkels in verschillende delen van de planeet bewegen? Sommigen geloven dat deze fenomenen te maken hebben met grote aardbevingen die zich de afgelopen dagen hebben voorgedaan, maar misschien ook met grotere die nog gaan komen.

Het grote mysterie van de schapen! Honderden schapen liepen meer dan 10 dagen in een cirkel in Binnen-Mongolië, Noord-China. De schapen zijn gezond en de reden voor het vreemde gedrag blijft een mysterie.

In Mongolië zijn schapen gefilmd die ’12 dagen lang’ in een cirkel rondlopen. Dus wat is de deal?

Het nieuws dat schapen in China in cirkels begonnen te lopen, verspreidde zich heel snel over de wereld en als gevolg daarvan begonnen veel mensen video’s te delen met vergelijkbare waargenomen afwijkingen.

Ondertussen groeit het probleem en heeft het zich al verspreid naar paarden in Mongolië:

Sommige vreemde dingen gebeuren ook met vogels:

 

Vogels vliegen in cirkels:

In Mexico werd een stel rupsen een beetje gek:

Mieren werden ook gek:

Over het algemeen gebeurt er iets vreemds met dieren en mensen en verschijnen er allerlei verklaringen online. De meest populaire zijn vaccinaties en 5G:

We zijn echter geen bevooroordeelde mensen, maar objectieve, en daarom zien we het volgende.

In feite is het in cirkels lopen van dieren niet bepaald een anomalie, omdat het in de natuur voorkomt en het vaakst wordt aangetroffen bij herten die een wolf of een jager zien. Het fenomeen wordt ook waargenomen bij vogels die een adelaar detecteren. Dan stelt de kudde zich op in een ring en begint in cirkels te rennen of vliegen, waardoor het roofdier in de war raakt. Er is echter een probleem: er zijn geen wolven, haaien of adelaars op alle video’s die momenteel door gebruikers worden geplaatst.

Met andere woorden, dieren voelen zich bedreigd en beginnen zichzelf te verdedigen alsof ze tegen een of ander roofdier zijn, aangezien er geen andere bedreigingen in hun neurale programma zitten. Maar wat voor bedreiging is het en waar komt het vandaan?

De mens heeft, in tegenstelling tot dieren, de neiging om in cirkels te lopen. Dieren hebben zoiets als een natuurlijke ingebouwde navigator. Daarom gaan ze meestal niet zonder bedoeling in cirkels rond. Blijkbaar faalt de “navigator”. Of vice versa, de seinen zijn veranderd en hun navigator is in orde.

Wetenschappers hebben dit fenomeen zelfs bij mensen bestudeerd. Het komt vooral tot uiting wanneer een persoon verdwaalt in het bos, de zon niet ziet en in cirkels begint te lopen. Eerder werd dit verklaard door de asymmetrie van het lichaam. Maar volgens nieuw onderzoek heeft het te maken met hoe de hersenen werken. De onderzoeksresultaten zijn hier te lezen .

Misschien gebeurt er iets heel groots op de planeet en voelen de dieren het. Of misschien komt het omvallen van de planeet door de vermindering van het aardmagnetisch veld zoals we weten uit de wetenschap zelf.

 

 

Bron:Soulask
2 gedachte over “Dieren lopen in rondjes? Wat is er gaande in de wereld?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.