De wetenschap : We zijn allemaal gehypnotiseerd

 

Een schokkende en nieuwswaardige bekentenis van de directeur van het wereldberoemde medische tijdschrift The Lancet is letterlijk genegeerd door de reguliere media . Het zou heel goed kunnen worden beschouwd als een overzicht van de huidige stand van de wetenschappelijke zaken.

Dr. Richard Horton, hoofdredacteur van The Lancet, gaf in 2015 een verklaring af dat een schokkend groot deel van het gepubliceerde onderzoek – op zijn best – onbetrouwbaar, zo niet regelrecht onwaar is, dwz fraude.

Horton stelt: “De meeste wetenschappelijke literatuur, misschien wel de helft, is misschien gewoon niet waar. Beïnvloed door studies met kleine steekproeven, microscopische resultaten, ongeldige verkennende analyses en flagrante belangenverstrengeling, samen met een obsessie met het nastreven van trendy trends van twijfelachtige betekenis, heeft de wetenschap een  donkere  wending genomen.’

“De meeste wetenschappelijke literatuur, misschien wel de helft, is misschien gewoon niet waar. Geplaagd door studies met kleine steekproeven, microscopische resultaten, ongeldige verkennende analyses en flagrante belangenconflicten, samen met een obsessie met het nastreven van trendy trends van twijfelachtige betekenis, heeft de wetenschap een donkere wending genomen”.

Horton

Met andere woorden, Horton stelt duidelijk dat grote farmaceutische bedrijven testen vervalsen of manipuleren over de gezondheid, veiligheid en effectiviteit van hun verschillende medicijnen door monsters te nemen die te klein zijn om statistisch significant te zijn of door testlaboratoria en wetenschappers in te huren, waar er een belangenconflicten, zoals de behoefte van het farmaceutische bedrijf aan verdere subsidies.

Minstens de helft van alle tests is nutteloos of erger, beweert hij. Aangezien medicijnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van miljoenen consumenten, komt de manipulatie neer op crimineel achterlaten en wanbeheer.

Studies die worden gefinancierd door de farmaceutische industrie, benadrukt Horton, omvatten de ontwikkeling van commerciële medicijnen of vaccins om zogenaamd mensen te helpen, en worden gebruikt om medisch personeel en medische studenten op te leiden.

Horton schreef zijn schokkende opmerkingen na het bijwonen van een symposium over de reproduceerbaarheid en betrouwbaarheid van biomedisch onderzoek bij de Wellcome Trust in Londen. Hij nam nota van de vertrouwelijkheid of ‘Chatham House’-regels, waarbij het deelnemers verboden is namen te noemen:

“Veel van wat er wordt gepubliceerd, is onjuist. Ik mag niet zeggen wie die opmerking heeft gemaakt, omdat ons is gevraagd zich  aan de Chatham House-regels te houden . Ook werd ons gevraagd geen foto’s van de dia’s te maken”.

Andere stemmen

Dr. Marcia Angell is arts en lange tijd hoofdredacteur van het  New England Medical Journal  (NEMJ), dat wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze medische tijdschriften ter wereld. Angell verklaarde: “Het is simpelweg onmogelijk om veel van het gepubliceerde klinische onderzoek te geloven, of te vertrouwen op de mening van artsen of gezaghebbende medische richtlijnen. Ik neem geen genoegen met deze conclusie, die ik langzaam en aarzelend bereikte in mijn meer dan twee decennia als redacteur van het  New England Journal of  Medicine “.

 

Farmaceutische bedrijven en artsen: een verhaal over corruptie  door Marcia Angell

Harvey Marcovitch, die heeft gestudeerd en geschreven over de corruptie van medische onderzoeken en publicaties in medische tijdschriften, schrijft: “Onderzoeken die positieve resultaten laten zien voor een medicijn of apparaat dat wordt onderzocht, worden eerder gepubliceerd dan onderzoeken met negatieve resultaten. De auteurs zijn hier deels de schuld van, maar ook de commerciële sponsors, wiens methodologisch goed uitgevoerde onderzoeken met nadelige uitkomsten het daglicht vaak niet zien.”

Aan de Neural Dynamics Research Group van de University of British Columbia in het Department of Ophthalmology and Visual Sciences, verkreeg Dr. Lucija Tomljenovic documenten die aantonen dat,

“Vaccinfabrikanten, farmaceutische bedrijven en gezondheidsautoriteiten hebben kennis van meerdere risico’s die aan vaccins zijn verbonden, maar hebben ervoor gekozen dit voor het publiek verborgen te houden. Dit is wetenschappelijke fraude en hun medeplichtigheid toont aan dat deze praktijk tot op de dag van vandaag voortduurt.”

Dr. Horton concludeert:

“Degenen die de macht hebben om te handelen, lijken te denken dat iemand anders eerst moet handelen. En elke positieve actie (bijvoorbeeld het financieren van goede replicaties) heeft een tegenargument (de wetenschap wordt minder creatief). Het goede nieuws is dat de wetenschap sommige van haar ergste zwakheden zeer serieus begint te nemen. Het slechte nieuws is dat niemand klaar is om de eerste stap te zetten om het systeem op te schonen.”

Medische corruptie is wereldwijd een enorm probleem, misschien wel gevaarlijker dan de dreiging van alle oorlogen samen. Hebben we zo’n hypnose en blind vertrouwen in onze doctoren, alleen omdat ze hun witte jassen dragen, dat we geloven dat ze onfeilbaar zijn?

En hebben ze op hun beurt zo’n blind vertrouwen in medische tijdschriften die een bepaald nieuw wondermiddel of vaccin aanbevelen dat ze haastig uitgeven zonder rekening te houden met deze diepere kwesties?

 

 

Bron:soulask

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.