De koran en het einde van de wereld

 

Veel religies voorspellen al sinds de oudheid het einde van de wereld, maar niemand behalve de Schepper weet de exacte dag en het uur van de Dag des Oordeels. Mensen kunnen de nadering van de Apocalyps alleen raden aan de hand van de tekens die de grote profeten hun hebben gegeven en die zijn opgeschreven in heilige boeken. Een van die boeken is de koran.

De plot van het einde van de wereld in de islam lijkt erg op de christelijke. Moslims hebben echter hun eigen eigenaardigheden in het idee van het einde der tijden.

Ongeveer vijf en nog een paar jaar geleden berichtte de hele wereldpers over elke zware regenval in Saoedi-Arabië, elke sneeuw in de Sahara en het begin van de transformatie van woestijnen in graslanden. Toen vergat iedereen op de een of andere manier dit baanbrekende nieuws, maar ondertussen is het proces aan de gang en wordt Mekka vandaag niet herkend, zelfs niet door Google-drones die het gebied in kaart brengen:

 

 

 

 

Samen met de christelijke en joodse eschatologie die voor onze ogen werkelijkheid wordt, worden ook de tekenen van het einde van de wereld beschreven door islamitische helderzienden een voor een toegevoegd, en nu de verduistering van de hemel en de mislukkingen van de aarde, de invasie van Yajuj en Majuj (Gog en Magog), de vernietiging van de Kaaba en de verschijning van de Dajjal zijn de volgende in de rij.

Dit zijn alle redelijk bekende mijlpalen van apocalyptische gebeurtenissen in de islam:

Wereld voor het einde van de wereld

Vóór het einde van de wereld in de islam zullen wetteloosheid en chaos in de wereld heersen. Catastrofes, epidemische oorlogen zullen vaker voorkomen. De jongeren zullen de ouderen niet meer respecteren. Het aantal vrouwen zal aanzienlijk toenemen en mannen zullen hen gehoorzamen.

Uiterlijk van een afstammeling van Mohammed

Voor het einde van de wereld moet een afstammeling van de profeet Mohammed – Mahdi komen en gerechtigheid op aarde herstellen.

De komst van de Dajjal

Dajjal in de islam is een analoog van de christelijke antichrist. Het woord Dajjal zelf is vanuit het Arabisch vertaald als een bedrieger. Hij zal doen alsof hij de messias is. Dajjal zal kort voor het einde van de wereld verschijnen en zal mensen verleiden met wonderen.

In tegenstelling tot de christelijke antichrist wordt Dajjal voldoende gedetailleerd beschreven. Dit wordt een jonge man, lang en sterk gebouwd met dik krullend haar. De Dajjal zal blind zijn aan één oog, of één oog zal een zichtbare afwijking hebben. Tussen zijn wenkbrauwen kunnen mensen de inscriptie kafir (ongelovige) lezen. Het kan een moedervlek zijn.

Dajjal zal uit het oosten komen, hij moet uit Isfahan (een stad in Iran) komen. De bedrieger zal vooral populair worden onder joden, bedoeïenen en vrouwen.

Dajjal zal mensen echter niet lang verleiden, slechts veertig dagen. Moslims zullen zich tegen hem verzetten. Dan zal de profeet Isa (christelijke Jezus) uit de hemel neerdalen en de Dajjal doden.

De zon zal in het westen opkomen

Het is bekend dat de aarde tegen de klok in rond haar as draait, dus in de ochtend (wanneer de aarde naar de zon toe draait) lijkt het ons dat de zon in het oosten opkomt.

Volgens moslimovertuigingen zal de zon vóór het einde van de wereld in het westen opkomen en ‘s middags weer in het westen ondergaan.

Dabbat al-ard – Het uiterlijk van een pratend dier

Moslims geloven dat er voor het einde van de wereld een pratend dier op aarde zal verschijnen. Het zal mensen verdelen in gelovigen en ongelovigen, door speciale tekens op hun voorhoofd te plaatsen met de staf van de profeet Musa (bijbelse Mozes). Het pratende dier komt uit de grond als mensen het bord met de zon zien.

“Wanneer het Woord aan hen is gedaan, zullen Wij een dier uit de aarde naar hen toe brengen, dat hen zal vertellen dat de mensen niet overtuigd waren van Onze tekenen.” Koran

Deze meer dan karige tekst werd verder uitgewerkt in tal van hadiths en in grote lijnen ziet alles er als volgt uit.

Dabbat al-ard is in letterlijke vertaling een soort ‘dier van de aarde’. Het zal een intimiderend uiterlijk hebben en de staf van Musa en de ring van Suleiman of een soort magische handschoen dragen. Dabba zal helemaal aan het begin van de apocalyptische gebeurtenissen verschijnen om sommigen te redden en anderen te straffen.

Met de staf van Musa zal Dabba een speciaal stempel op de gezichten van mensen drukken. Het merkteken zal wit zijn en helder schijnen, waardoor het hele gezicht van de gemarkeerde persoon wit zal worden en iedereen zal zien dat hij een rechtvaardig man is.

Wat de zondaars betreft, er zal een handschoen of een ring zijn. Ze zullen ook op het voorhoofd worden gemarkeerd, waardoor eerst het voorhoofd en dan het hele gezicht van de zondaars zwart wordt en iedereen zal zien dat er een slecht persoon voor hen staat.

 

onmogelijk

Het is onmogelijk om niet op te merken dat de beschrijving van Dabba op de een of andere manier een weerspiegeling is van het beest van de aarde en het beest bij de zee beschreven in Openbaring. Bovendien, zoals experts op het gebied van de Arabische taal schrijven, zullen Musa’s staf en Dabba’s ring een merkteken “zetten”, of “verwonden”, dat wil zeggen, een soort gat in de huid maken, zoals vertaald in de context. Dit wordt al interessant, omdat de gaatjes in de huid erg doen denken aan vaccininjecties.

Hadith is niet de koran, maar mensen hebben ze gemaakt en ze vervolgens gedurende meer dan duizend jaar doorverteld van leraar op student. Dit suggereert dat middeleeuwse sensitieven zoiets in de toekomst hebben gezien en ze zeker niet hebben uitgevonden onder invloed van genieën of Sinbad the Sailor. Maar helaas, als grote kenners vandaag een miljoen video’s en een miljard teksten over prints hebben vrijgegeven, dan wordt Dabba op de een of andere manier genegeerd.

 

De islamitische theoloog Ibn Jurayj beschrijft dit wezen als volgt:

 

“Zijn hoofd is als het hoofd van een stier, zijn ogen zijn als de ogen van een varken, zijn oren zijn als de oren van een olifant, zijn hoorns zijn als de hoorns van een hert, zijn nek is als de nek van een struisvogel , zijn borst is als de borst van een leeuw, zijn kleur is als de kleur van een tijger, zijn dijen zijn als de dijen van een kat, zijn staart is als de staart van een ram, en zijn poten zijn als de poten van een kameel.” Ibn Jurayj

De komst van Jes

Moslims geloven, net als christenen, in Jezus (Isa) en zijn wederkomst, maar zij beschouwen Christus niet als God, maar als een profeet. Voor het einde van de wereld moet Isa uit de hemel neerdalen en de Dajjal vernietigen.

Vuur zal mensen verzamelen voor een vreselijk oordeel

Na de komst van de profeet Isa zou er vuur uit Jemen moeten verschijnen, dat zich over de hele aarde zal verspreiden. Op de vlucht voor het vuur, zullen alle mensen zich verzamelen op de plaats waar het vreselijke oordeel zal worden voltrokken.

Hoe zal het allemaal eindigen?

Verdere gebeurtenissen zullen erg lijken op wat door christenen wordt beschreven. Er zal een engel klinken en alle mensen die ooit op aarde hebben geleefd, zullen worden opgewekt. Daarna zal een vreselijk oordeel komen. De rechtvaardigen zullen naar het moslimparadijs (jannah) gaan en de goddelozen zullen naar de hel gaan.

 

 

Bron: soulask

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.