GTB nieuws 20 maart 2023

Mrt.20, 2023
GTB. 886.

UBS, HET ZIEKE KINDJE, RED CREDIT SUISSE VAN VERDRINKING…..

UIT HET INTERNET GESELECTEERDE BERICHTEN.
JA, ZO WORDT JE BELAZERD. Zo wordt je geld gedegradeerd, zo maken zij jou het geld afhandig. Zo zetten zij jou buiten spel.

Wat is er nu gebeurd. Welnu de Staat Zwitserland heeft de grootste
( ook zieke) Bank van Zwitserland, de UBS, gedwongen Credit Suisse over te nemen.
UBS WILDE DAT HELEMAAL NIET. Want Credit Suisse is een door en door ziek kind en dan wil je daar als buitenstaander niet meer voor zorgen.

Maar de Staat maakte gebruik van noodwetten en zetten de macht van de aandeelhouders van beide banken op koud ijs.
Zij werden niet betrokken bij deze beslissing. Mochten derhalve niet meestemmen. Dat recht werd hen op flagrante wijze ontnomen.

Er werd beslist over hun hoofden dat UBS Credit Suisse moest redden.
Voor 3 miljard Zwitserse franken ging het eigendom in de zak over.

De aandelen die vrijdags nog 1,2 franken waard waren, werd nu voor 40% van deze waarde overgenomen, dus ondanks de zware verliezen van het Credit Suisse aandeel, nog maar eens 60% weggevaagd.

Dan zou je zeggen welnu, kom maar op met die aalmoes…. nee,nee,nee, de transactie vond plaats doordat de aandeelhouders aandelen van UBS voor die 40% ontvingen.

Dus geen cash. De Staat zorgde voor deelname van 9 miljard franken en de staatsbank SNB zou de aftocht dekken met 100 miljard aan financiële cash middelen indien nodig. Wat door een reserve van nog eens 200 miljard Franken werd afgedekt.

Hier zie je dus een flagrante onteigening van geld en recht van de Eigenaars/ aandeelhouders van de Credit Suisse en UBS, en de gedwongen overname van opgezadeld eigendom van een autowrak wat geen enkele aandeelhouder van UBS eigenlijk wilde hebben.

Vergeten wij ook niet, dat in 2008 de Zwitserse Staat, twee keer de bank UBS van faillissement heeft gered, ook door gedwongen ingrepen.

De Lamme helpt de blinde….. vandaar dat de eigendomsrechten van de aandeelhouders van beide banken buitenspel gezet werden.

En dat binnen drie dagen….Het moest wel snel gebeuren. Maar in mijn bescheiden opinion is het uitstel van executie.

Zwitserland heeft allang zijn bankgeheim weggegooid, en daardoor zijn bestaansrecht ernstig aangetast.
Het is wel duidelijk nu, dat het voor U helemaal niet slecht is wat cash achter de hand te houden, als U begrijpt wat ik bedoel…..

GTB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.