Hoe beïnvloedt magie de geschiedenis van de wereld?

 

Occultisme is een brede term die veel verschillende praktijken en overtuigingen omvat die verband houden met mystieke en magische krachten. De geschiedenis van het occulte gaat terug tot de oudheid, toen mensen geloofden in het bestaan ​​van geesten en goden die hun leven konden beïnvloeden.

In de Middeleeuwen werd het occulte geassocieerd met alchemie, die probeerde gewone metalen in goud te veranderen en het elixer van onsterfelijkheid te vinden. De Renaissance werd het occultisme meer systematisch en wetenschappelijk, en beroemde figuren zoals John Dee, Henry Cornelius Agrippa en Paracelsus kwamen naar voren.

In de 19e eeuw werd het occulte populair onder elitekringen in Europa en de Verenigde Staten. Toen verscheen de term ‘occultisme’, die alle vormen van mystieke en magische praktijken beschreef. In deze periode werden veel organisaties opgericht, zoals de Theosophical Society en de Order of the Golden Dawn.

Adolf Hitler

Een van de beroemdste figuren in verband met het occulte in de 20e eeuw was Adolf Hitler. Hij was ervan overtuigd dat het Duitse volk de erfgenamen waren van een superieur ras en hun vroegere macht en grootsheid moesten herstellen.

Hitler raakte al in het begin van de jaren twintig geïnteresseerd in het occulte, toen hij de leider was van de Nationaalsocialistische Arbeiderspartij. Hij bezocht Arische mystieke groepen en beweerde zijn kennis van het superieure ras te hebben verkregen uit zijn “mystieke studies”, astrale reizen of visioenen.

In 1923 probeerde Hitler een staatsgreep te plegen die bekend staat als de Beer  Hall Putsch. Hij werd gearresteerd en naar de gevangenis gestuurd, waar hij begon met het schrijven van zijn boek ” Mein Kampf ” (” Mijn strijd “). In dit boek beschreef Hitler in detail zijn mystieke ideeën en overtuigingen.

Een van de belangrijkste concepten in het occultisme van Hitler was het idee van het “Arische ras”. Hij voerde aan dat de Ariërs het hoogste ras zijn en de wereld zouden moeten regeren. Hij geloofde ook in het bestaan ​​van geheime genootschappen die de wereldgebeurtenissen beheersten.

occulte

In 1933 werd Hitler kanselier van Duitsland en begon hij zijn occulte ideeën actief te promoten. Hij creëerde de Ahnenerbe-organisatie, die zich bezighield met de studie van oude mystieke tradities en archeologische vondsten. Hij steunde ook mystieke praktijken zoals astrologie en waarzeggerij.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef Hitler occulte ideeën gebruiken in zijn propaganda. Hij geloofde dat de Duitse soldaten sterker en machtiger waren vanwege hun band met het Arische ras.

Een van de beroemdste projecten in verband met Hitlers occultisme was Project Witch . Dit project ging over het creëren van een nieuw type wapen dat vergelijkbaar zou zijn met magische spreuken. Het project werd echter in 1944 gesloten wegens gebrek aan middelen en tijd.

Maar wat nog interessanter is, de Duitsers vonden een uitweg naar een van de machtigste geheime genootschappen van die tijd. Bovendien waren ze in staat om hem in bondgenoten te krijgen.

De groene draak

De Groene Draak is een mystieke Tibetaanse of Japanse occulte orde, genoemd in esoterische en historische fictie van het begin van de 20e tot het begin van de 21e eeuw.

Er wordt beweerd dat deze orde naar verluidt samenwerkte met de Theosophical Society en de Thule Society, de beroemde seculiere figuren van Europa beïnvloedde die naar het Oosten reisden – naar Tibet en Japan. Er wordt beweerd dat nazi’s met een Tibetaans (of Kalmyk) uiterlijk zouden zijn ontdekt tijdens de verovering van Berlijn in de Tweede Wereldoorlog. Sommigen van hen stierven door machinegeweren; en anderen lagen dood in een cirkel met occulte parafernalia, en in het midden van de cirkel lag hun leider met groene handschoenen aan, vereerd door de nazi’s en “Tibetanen” als de “nieuwe messias” en “de man met groene handschoenen”

De orde

De orde was gewijd aan de studie van mystieke en esoterische leringen, evenals praktijken die verband houden met spirituele ontwikkeling. De leden waren getraind in magie, astrologie, waarzeggerij en andere occulte praktijken.

De order stond bekend om zijn nauwe samenwerking met de Japanse regering en de keizerlijke familie. De leden bekleedden hoge posities in de regering en militaire structuren.

Een van de beroemdste leden van de orde was Yukito Mitsumaru, de Japanse gezant naar de Verenigde Staten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij stond bekend om zijn occulte interesses en beweerde dat hij kon communiceren met voorouderlijke geesten.

In 1945 werd Japan verslagen in de Tweede Wereldoorlog en werd de Orde van de Groene Draak ontbonden. De invloed ervan bleef echter bestaan ​​en sommige van haar leden bleven hoge posities in de Japanse samenleving bekleden.

Wij zijn niet geïnteresseerd in politiek maar in historische verbanden. Bijvoorbeeld hoe de grootste beul van de 20e eeuw via de ‘Groene Draak’ verbonden was met de onschuldige Theosophical Society.

De Society werd op 17 november 1875 in New York opgericht door Helana Blavatsky , kolonel Henry Olcott en William Quan Judge.

Blavatsky had geen directe banden met Hitler, aangezien ze al in 1891 stierf, lang voor de Eerste Wereldoorlog. Het gaat echter niet om de persoon, maar om het idee.

De rassen

Zeven races volgen elkaar op. Het eerste, het wortel ras van de aarde, bestond uit geleiachtige amorfe wezens, het tweede had ‘een meer uitgesproken lichaamssamenstelling’.

Het vijfde wortel ras leeft momenteel op aarde. De spirituele krachten van de mensheid in de loop van haar evolutie raakten uitgeput, bereikten een minimum in het vierde ras.

Maar zolang het vijfde ras op weg is naar transformatie, zullen ze toenemen.

Het vijfde ras zal overgaan in het zesde, en vanaf het zesde zullen de meest waardige zich in het zevende ras bevinden.

Het occultisme

Het occultisme loopt als een rode draad door de geschiedenis. Zelfs Hitler koesterde geen persoonlijke vijandschap jegens Arabieren en joden. Hij geloofde dat zij vertegenwoordigers waren van het geestelijk arme vierde ras. Met zijn dood zijn de occulte ideeën helaas niet verdwenen. Ze leven, en wat Adolf niet heeft voltooid, proberen zijn volgelingen zeer waarschijnlijk te voltooien. “Mooi, verlicht, spiritueel” die zichzelf voorstellen vertegenwoordigers te zijn van het vijfde ras.

Als we alle echte gebeurtenissen beschouwen in combinatie met historische gebeurtenissen en kennis over esoterische culten, dan valt alles op zijn plek.

 

Bron : *soulask*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.